Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen."— Præsentationens transcript:

1 Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen

2 Det handler om fællesskab
En velfungerende forældrekreds, der taler godt sammen og løser eventuelle problemer i klassen i fællesskab, kan være med til at skabe en rummelig og god klasse, hvor alle elever trives. Manglende forståelse og tolerance blandt forældrene kan være en barriere for at få en god og rummelig klasse.

3 Et velfungerende forældrenetværk betyder:
At forældrene lærer hinanden at kende At forældrene lærer hinandens børn at kende At forældre og lærere lærer hinanden at kende At forældre, børn og lærere løser konkrete opgaver sammen.

4 Forældresamarbejde er en proces, hvor forældrene ud fra hver deres forudsætninger - men på lige fod – prøver at skabe fælles resultater

5 Eksempler på”Den gode klasse” (Den usynlige klassekammerat)
FILM 1 Far på banen En film om, hvordan en urolig 1.klasse får vendt den dårlige trivsel i klassen ved hjælp af ekstra ressourcer fra skolen i arbejde med klassens sociale liv, og forældreopbakningen til diverse sociale arrangementer. DVD'en behandler temaerne trivsel, læring, samarbejde og forældre som rollemodeller. FILM 2 Plads til Jeppe Filmen handler om drengen Jeppe med infantil autisme. Jeppe går i en almindelig folkeskoleklasse takket være ekstra ressourcer til klassen og Jeppe, samt opbakning fra de andre forældre i klasssen. DVD'en behandler temaerne børn med særlige behov og åbenhed FILM 3 Mathias vender tilbage En film om Mathias der i de første skoleår har svært ved at koncentrere sig og styre sit temperament. Førend Mathias kan fortsætte og blive en del af sin gamle klasse, kræver det forberedelse på klassen, og at Mathias arbejder med at ændre sin adfærd. DVD'en behandler temaerne forældrenes medansvar og klassens sociale liv. FILM 4 Konflikter og rollemodeller Dette er en film om hvordan man ved hjælp af jævnlige klassemøder skaber en klasse, hvor de sociale spilleregler er på plads så alle kan føle sig trygge. DVD'en behandler temaerne konfliktløsning i den gode klasse og forældre som rollemodeller.

6 Køreplan for møde: Drop bare kassebukserne, men vi SKAL altså sidde i rundkreds 
Rundkredsen er så vigtig fordi vi alle kan se hinanden og er på lige fod.

7 Køreplan for et møde – ordstyreren leder
RUNDEN Alle fortæller kort hvem de er og hvor deres barn er lige her og nu og hvilke ting der optager barnet. Vi opfordrer meget til at forældre til børn med særlige udfordringer fortæller om dette på 1. møde. 2. RUNDE Ting der er kommet frem under ”runden” og planlagte diskussionsemner evt. på baggrund af input fra børnemøde tages op her Regler i rundkredsen: deltagerne markerer med håndsoprækning deltagerne taler for sig selv (”jeg” i stedet for ”man”) deltagerne må tale om alt, blot det siges på en ordentlig måde. det er alles ansvar, at tonen er god (den måde forældrene snakker om hinanden, præger den måde børnene snakker med hinanden)

8 Forældre kan f. eks. behandle følgende emner.
Børnehaveklassen- 2. klasse: 3.-5.klasse: Børnenes hverdag i skolen Skolens indretning Børnefødselsdage TV-kikkeri Madpakker Sengetider Fritid Bus/cykel Pligter Opdragelse Medbestemmelse Lommepenge Lektier Samvær Mobning Klassens sociale liv Hvor mange fritidsinteresser Vilde drenge / stille piger Sprog Arbejdsvaner Disciplin Moral Udvikling Dreng/pige Fester Fødselsdage Normer Retsbegrebet SSP-Samarbejdet Klassens sociale liv

9 Vigtigt at I prioriterer den gode klasse
Jo flere forældre der er med, jo bedre fungerer samarbejdet

10 Vi får en super god klasse


Download ppt "Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google