Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars"— Præsentationens transcript:

1 Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Nim om 5 år – Allan Oplæg om trivsel – Lars Kaffe, kage og underholdning Klasserne mødes i forhold til planlægning Børnehavens personale og forældreråd mødes omkring Trivsel og børnemiljøvurdering ved Allan

2 Trivsel

3 Velkommen til Nim Skole og Børnehus!
Velkomst og info: Produktionskøkken. Hegn. m.m. Hal i Nim? Skolens 50 års jubilæum. Adgang til skolen fra Clemens.

4 Den primære fælles opgave i samarbejdet mellem institution og hjem!
TRIVSEL Den primære fælles opgave i samarbejdet mellem institution og hjem!

5 Lidt firkantet… Hjem Hjem Institution Det Fælles

6 Trivselspolitik på Nim Skole Skabelse af relationer på tværs
Klassevenner. Frikvartershjælpere. Morgensang og fødselsdage. Samarbejde mellem børnehave og 6. klasse. Samarbejde med blæksprutten. Skolebod. Par-teams Emner på tværs af klassetrin.

7 Forældre som Ressourcer
Nim Skole og Børnehus ønsker at skabe et miljø og en platform, hvor forældre aktivt kan bidrage til deres børns trivsel og læring. Dette gøres ved at have en dialog om samarbejdet og ved at præcisere skolens forventninger til samarbejdet.

8 Hvordan gør vi det?? Samarbejdet omkring det enkelte barn.
Samarbejdet omkring klassen/gruppen. Samarbejdet omkring institutionen.

9 Arrangementer/ture Fælles oplevelser – skøjtehal – legeland….??
Overnatning – på skolen eller andre steder?? Forældre + børn sammen eller kun for børn?? Eller kun for forældre?? Fællesspisning?? Supplering til undervisningsforløb??

10 Forældreaftalen - 1 Gensidig forpligtende aftalepapir.
Processen er en væsentlig del af produktet! Forældreaftalen giver forældre mulighed for at være proaktive. Forældreaftalen er forældrenes papir.

11 Forældreaftalen - 2 Indholdet kan være:
Fødselsdage – gaver, aftenfester Gensidige forventninger i forhold til information. Etik i forhold til aldersgrænser på film, spil, internet mm Hvornår starter man med…. mobiltelefon, sminke, I vores klasse har vi fælles normer i forhold til…. cykelhjelm

12 Legegrupper - 1 Til alle forældre i x. klasse!
Så er det ved at være legegruppe-tid i 1. klasse. Formålet med legegrupperne er bl.a., at børnene får større og bedre kendskab til, hvordan de børn er, man ikke kender særlig godt enten hjemme eller i skolen eller slet ikke!! Det kunne jo være, man har fælles interesser, eller at der kommer nye interesser. Det ville kunne skabe et større fællesskab i x. klasse - både for drengene og pigerne. Forældre kommer op i klassen og laver legegrupper i samarbejde med børnene.

13 Legegrupper - 2 ”Spilleregler” for lege-grupperne:
Legegrupperne skal på besøg én gang om måneden på skift ved de forskellige deltagere. I løbet af 4 måneder får de således besøgt alle i legegruppen. Besøgene kan ligge på hverdage eller i weekender med en varighed på 2-3 timer. (Vi skal slutte, mens legen er god) Det er vigtigt, at der er tydelige, synlige og deltagende voksne ved besøgene. Det er en RIGTIG god idé, at forberede en aktivitet med voksendeltagelse, så det ikke kun er fri leg. Der opfordres til, at der afsluttes med forældrekaffe.

14 Planlægning - 1 Hvad er status på trivsel og klassens sociale liv?
En problematisering, som kan pege på, hvilke forældreinitiativer, der vil være nyttige for at bidrage til klassens trivsel

15 Planlægning - 2 Dialog om hvilke og hvor mange forældreinitiativer, der er nyttige i dette skoleår. Få lavet en skitse, som formuleres videre til de øvrige forældre via Forældreintra.

16 Planlægning 3 Er der temaer, som det vil være nyttigt at tage op på tværs af forældregrupperne?

17 Planlægning 4 Andre ideer:


Download ppt "Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google