Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

CS Konference 2018 Middelfart 1. – 2. juni 2018

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "CS Konference 2018 Middelfart 1. – 2. juni 2018"— Præsentationens transcript:

1 CS Konference 2018 Middelfart 1. – 2. juni 2018

2 Implementering af nyt forsvarsforlig

3 Forsvarsforliget 2018 – 2023 generelt:
5 årigt bredt forlig. Samlet set flere penge til forsvaret hen over de 5 år. Ingen nedlæggelser af tjenestesteder. Samlet set flere operative ansatte i forsvaret. Ingen massefyringer. Kan MÅSKE skabe ro om forsvaret?

4 Budgetanalyse af det operative område, fokuspunkter:
Initiativ 3 – Den nye organisering af skoleområdet, Initiativ 7 – Optimering af funktionsniveauer i forbindelse med den nye organisering af VFK Initiativ 8 – Modularisering af uddannelse og flytning af instruktører, Initiativ 17 – Optimeret anvendelse af personalegrupper, samt Initiativ 38 – Administrative fællesskaber. Udenfor kategori: Logistiktjeneste.

5 CS Hvidbog Hvidbogen er ikke et udtryk for CS samlede politik for organisationens arbejde, men ene og alene udtryk for de udfordringer, der umiddelbart analyseres og har de største konsekvenser for vores medlemmers vilkår, og forsvarets mulighed for at fastholde og rekruttere ansatte i fremtiden.

6 Initiativ 3: Den nye organisering af skoleområdet
ML-uddannelsen omlægges, og samlet uddannelsesmængde reduceres. Grundlæggende ML-uddannelse med større værnsfælles islæt. VUT I og II erstattes af en fuld akademiuddannelse. Akademiuddannelsen opbygges af værnsfælles og værnsspecifikke moduler. Funktionsspecifikke dele af ML-uddannelsen overføres til respektive værn og gennemføres primært som ”on-the-job-training”. ML-uddannelserne i alle værn underlægges FAK.

7 Initiativ 3: CS Sammenfatning
Måske udvande ML-grp faglighed med tab af anseelse, indsigt og gennemslagskraft. Svært ved rekruttering af fagligt kompetente ML. Mindre gennemsigtighed. Fare for at akademiske kompetencer nyder forrang frem for vores interne militærfagligt fokuserede uddannelser. Ikke mindst fordi sidstnævnte måske er sværere at måle på. Fokuseret på, både at skabe mulighed for erhvervelse af såvel akademiske kompetencer som militærfagligt fokuserede uddannelser. En løsning kan være, at der i større omfang indføres mentorer, og at der afsættes de nødvendige økonomiske og arbejdstidsrelaterede ressourcer til mentorfunktionen.

8 Initiativ 7: Optimering af funktionsniveauer i forbindelse med den nye organisering af VFK
Potentiale ved at se på optimering af funktionsniveauer. Data viser, at stillinger i højere grad kan harmoniseres i nedadgående retning. Opgaver kan løses af stillinger med lavere krav til medarbejdernes funktionsniveau. Potentialet indfases ved gennemgang af samtlige stillinger. Kompetencekrav for administrative stillingstyper med ens opgaver harmoniseres. En mindre del af de faglærte stillinger omlægges til ufaglærte.

9 Initiativ 7: CS Sammenfatning
Grp stadig er garanter for en løbende kontinuitet og fastholdelse af et stabilt højt vidensniveau. Derved garanteres et højt professionelt niveau samt et højt niveau af specialiseret viden og færdigheder indenfor diverse fagområder. Det kræver, at forsvaret anerkender hovedniveauernes særegne tilgang til opgaveløsningen og respekterer det naturlige skel, der er imellem de enkelte funktionsniveauer. Fokus på intern rekruttering, herunder muligheden for at udnævne egnede ML ind i officersstillinger. Samt at det gøres mere attraktivt for den manuelle gruppe at gennemføre en grunduddannelse som sergent eller kunne meriteres over som ML på anden vis.

10 Initiativ 8: Modularisering af uddannelse og flytning af instruktører
Pba. erfaringer fra SVN undersøges om det øget modulopbygning af kurser og flytning af instruktører er relevant for HRN, SVN, FLV og FAK. Kurser af minimum 20 dage betragtes relevante, og alle kurser med undtagelse af, Basis-udd, ML-udd og LD-udd, medtages (34 kurser). Kun relevant ved 6 kurser, da tiltaget er blevet implementeret i de øvrige 28 kurser.

11 Initiativ 8: CS Sammenfatning
Er som udgangspunkt ikke modstander af ideen om modulopbygget uddannelse og flytning af instruktører. Kan kvaliteten af faciliteter og undervisningsmateriel opbygges til et tilpas højt niveau? Det er en nødvendighed, at ansvaret stadig er centralt forankret ved værnsstabe. Vil vidensdeling og specialistniveauer over tid forsvinde med tab af kvalitet til følge? Er instruktørekspertisen indstillet på at følge med til et nyt tjenestested? Her skal det overvejes, hvorvidt det er muligt at anvende midlertidigt skift af tjenestested 0-2 år eller 3-4 år, frem for hårde beordringer.

12 Initiativ 17: Optimeret anvendelse af personalegrupper
Identificeret to stillingstyper/funktioner, der potentielt kan bemandes med civile: Vedligeholdelsesområdet, samt Flyveledere. Flymekanikere, HRN VN-1 mekanikere og enkelte ledere i SVN indgår ikke i analysen. Dette efterlader ÅV i FLV og 1-3 ÅV i SVN, der er identificeret til konvertering, ÅV indfaset i 2022. Identificeret et provenu ved delvis besparelser på uddannelsesomkostninger til Flyveledere.

13 Initiativ 17: CS Sammenfatning
Bekymret for, at forsvaret vil ændre et antal ansættelser fra militær til civil, idet det uvægerligt vil påvirke forsvarets evne til at løse sine kerneopgaver, og på sigt medføre et unødigt højt arbejdspres på de militære ansatte. Samt, at den fleksibilitet i at kunne bruge militært ansatte i tilfælde, hvor der kræves en ekstra militær kapacitet, ikke vil være til stede.

14 Initiativ 38: Administrative fællesskaber
En række administrative opgaver i VFK synes dubleret på tværs f.eks. Registrering af arbejdstid og HR-rådgivning. Samle administrative opgaver og ÅV. Organisering, indenfor MYN, på tværs af værnene, samlet på styrelsesniveau eller samlet i VFK. Der er gode erfaringer andre steder fra.

15 Initiativ 38: CS Sammenfatning
Der skal lægges stor vægt på nærhedsprincippet ved oprettelse af de administrative fællesskaber. Det forventes, at man i forbindelse med oprettelse af de administrative fællesskaber er særligt opmærksom på, at funktionsniveauer og færdigheder harmonerer. Stort fokus på det psykiske arbejdsmiljø ved oprettelse af de administrative fællesskaber.

16 Konklusion

17 CS mener, at forsvaret fortsat skal have fokus på at fastholde det høje faglige niveau gennem alle uddannelser. Det skal ske samtidig med, at forsvarets målsætning for forsvarsakademiet må være at udvikle en række uddannelsesforløb indenfor teknik, operationer, strategi, taktik og ledelse, der styrker stampersonelgruppens operative kompetencer.

18 CS er stærkt bekymret for at akademiske kompetencer nyder forrang fremfor vores interne militærfagligt fokuserede uddannelser. Ikke mindst fordi sidstnævnte måske er sværere at måle på. CS er fokuseret på, at der skabes mulighed for både erhvervelse af akademiske kompetencer såvel som militærfagligt fokuserede uddannelser. CS anerkender forsvarets behov for at nytænke uddannelsesområdet, men er bekymret for, at det sker på bekostning af faglighed og kvalitet.

19 . CS anerkender et behov for at nytænke løndannelsen, så de nuværende uhensigtsmæssigheder analyseres og imødegås. CS vil have fokus på, at en løsning ikke må gå ud over det enkelte medlems realløn. CS har en samlet bekymring for, at man vil ændre ansættelser fra militær til civil, idet det vil påvirke forsvarets evne til at løse sine kerneopgaver, og på sigt medføre unødigt pres på de militært ansatte. CS anerkender, at forsvaret ønsker at oprette administrative fællesskaber for at aflaste operative enheder. CS forventer, at man i den forbindelse er særligt opmærksomme på at funktionsniveauer og færdigheder harmonerer. Derudover skal der være stort fokus på psykisk arbejdsmiljø

20 CS ser et behov for, at de nuværende indkvarteringsfaciliteter moderniseres, så de lever op til en nutidig opfattelse af ”hotellignende standard”. Ligeledes må forsvaret erkende, at medarbejdere kan få transportmæssige udfordringer og må finde brugbare løsninger på dette.

21 Logistiktjeneste? CS har været indkaldt til tre møder i ad hoc-udvalget. Uenighed om værdien af en logistiktjeneste. Især Flyvevåbnet og Hæren er kritiske. Folk frygter for deres identitet og tilhørsforhold. Frygt for konflikter omkring ledelsen (to chefer – den operative og den logistiske i Brabrand). Spørgsmål om finansiering, da logistiktjenesten vil få et dyrt hoved.


Download ppt "CS Konference 2018 Middelfart 1. – 2. juni 2018"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google