Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Genberegning af BUSINESS CASE FOR LANDSDÆKKENDE UDBREDELSE AF TELEMEDICINSK HJEMMEMONITORERING TIL BORGERE MED KOL Foreløbig afrapportering med fokus på.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Genberegning af BUSINESS CASE FOR LANDSDÆKKENDE UDBREDELSE AF TELEMEDICINSK HJEMMEMONITORERING TIL BORGERE MED KOL Foreløbig afrapportering med fokus på."— Præsentationens transcript:

1 Genberegning af BUSINESS CASE FOR LANDSDÆKKENDE UDBREDELSE AF TELEMEDICINSK HJEMMEMONITORERING TIL BORGERE MED KOL Foreløbig afrapportering med fokus på business casens omkostningsside 8. juli 2016 UDKAST

2 Formål I det følgende præsenteres en række foreløbige resultater fra den genberegnede business case vedrørende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. De fremlagte resultater vil kunne ændre sig betydeligt, idet justering af et større antal inputparametre samt gennemgang og review af den samlede business case fortsat udestår. Med de forbehold er formålet med nærværende materiale at give input til det pågående arbejde i regi af landsdelsprogrammerne, herunder input til den igangværende budgetlægning for 2017 i kommuner og regioner. For at kunne indgå i kommunale og regionale budgetprocesser har arbejdet med genberegning af business casen indtil nu haft fokus på at kvalificere resultaterne vedrørende investerings- og driftsomkostninger, mens kvalificering af de økonomiske potentialer fortsat udestår.

3 Indhold Scope for genberegnet business case
Business casen bygger på TeleCare Nord Forekomst af borgere med svær og meget svær KOL (GOLD 3 & 4) Business case – tentative resultater: Foreløbigt skøn for business casens omkostningsside Fordeling af omkostninger på landsdelsprogrammer Fordeling af omkostninger på kommuner og regioner Indikationer på business casens potentialeside og samlede resultater FORBEHOLD De præsenterede resultater er foreløbige og vil kunne ændre sig betydeligt. Justering af et større antal inputparametre samt gennemgang og review af den samlede business case udestår fortsat. Med de forbehold giver nærværende materiale en overordnet indikation på retningen i den endelige business case med særligt fokus på business casens omkostningsside. 0. Kort præsentationsrunde 1. Revideret tidsplan (se vedhæftede kontrakt med PA Consulting Group) Fokusområder inden sommerferien, jf. tidligere mail 2. Omkostningsside Opdeling på landsdelsprogrammer Data Finansieringsfordeling og indfasningsmodel i BC 3. Ideer til elementer i perspektiveringsafsnit 4. Evt.

4 1. Scope for genberegnet business case

5 Business casen bygger på TeleCare Nord
Den opstillede business case bygger på resultater og erfaringer fra storskalaprojektet TeleCare Nord samt de tilknyttede forskningsprojekter. Det betyder, at forudsætningerne i den opstillede business case i vid udstrækning er modelleret over det organisatoriske og teknologiske set-up, der er anvendt i TeleCare Nord. Nogle af de væsentligste parametre i den sammenhæng er: Sammensætning af det telekit, der er udleveret til borgerne (tablet, vægt, iltmætningsmåler og blodtryksmåler). Samme organisatoriske setup i relation til monitorering af måledata fra borgere. På en række punkter adskiller den opstillede business case sig fra TeleCare Nord, da det er hensigten med business casen at belyse effekterne ved en national udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Nogle af de væsentligste parametre i den sammenhæng er: Omkostninger til indkøb, drift og support af telekit samt bagvedliggende it-infrastruktur, der er baseret på opdaterede prispunkter og en antagelse om opnået mængderabat i forbindelse med indkøb i stor skala. Indfasningstakt, der er baseret på en antagelse om, at udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering påbegyndes medio 2017 og er fuldt implementeret i den del af målgruppen, der er egnet ultimo 2019 (tabellen viser den anvendte indfasningstakt). Se evt. parameterlisten (bilag 2) for yderligere forklaring af indfasningstakt. Indfasningstakt (GOLD 3) 2017 10 pct. 2018 45 pct. 2019 80 pct. 2020 100 pct. 2021 Den valgte fremgangsmåde betyder, at business casen modelleres med udgangspunkt i TeleCare Nord projektet. De enkelte landsdelsprogrammer har i overensstemmelse med den indgåede aftale selv mulighed for at variere indfasningstakt, sammensætning af telekit og/eller organisatorisk setup, hvilket vil have betydning for omkostningsprofil og business case resultater i den pågældende landsdel.

6 Forekomst af borgere med svær og meget svær KOL (GOLD 3+4)
Den genberegnede business case omfatter som udgangspunkt alle borgere med svær KOL (GOLD 3). Dertil kommer borgere med meget svær KOL (GOLD 4), for hvem telemedicin indfases et år forskudt fra borgere med svær KOL (GOLD 3), dels fordi tilstanden for nogle borgere forværres fra svær KOL til meget svær KOL, dels fordi telemedicin initielt kun antages udrullet til borgere med svær KOL. Forekomsten af borgere med svær og meget svær KOL (GOLD 3+4) i Danmark er estimeret med udgangspunkt i tre prævalensstudier: Lange et al. (2012), ”Substantial need for early diagnosis, rehabilitation and treatment of chronic obstruvtive pulmonary disease” Løkke et al. (2007), ” Forekomst af kronisk obstruktiv lungesygdom i København. Resultater fra Østerbroundersøgelsen” Hansen et al. (2008), ”The Prevalence of Chronic Obstructive Pulmonary Disease among Danes Aged Years: Population-based Study” Der er i den genberegnede business case behov for at kunne opdele forekomsten af borgere med svær og meget svær KOL (GOLD 3+4) på tværs af de fem landsdele. Fordeling af borgere med svær og meget svær KOL (GOLD 3+4) på tværs af de fem landsdele er estimeret med udgangspunkt i: Danskernes Sundhedsprofil Forekomst af borgere med svær og meget svær KOL på tværs af landsdele LANDSDEL Andel af den samlede danske befolkning* Andel af borgere med svær og meget svær KOL (GOLD 3+4)* Antal borgere med svær KOL (GOLD 3) Antal borgere med meget svær KOL (GOLD 4) Hovedstaden 28,6% 28,1% 10.050 1.200 Sjælland 16,1% 15,8% 5.650 650 Syddanmark 22,4% 23,2% 8.300 1.000 Midtjylland 22,1% 21,6% 7.700 900 Nordjylland 10,8% 11,3% 4.050 500 I alt, DK 100,0% 35.750 4.250 Forekomst af borgere med svær og meget svær KOL i DK FOREKOMST Andel* Antal Borgere med svær KOL (GOLD 3) 89% 35.750 Borgere med meget svær KOL (GOLD 4) 11% 4.250 I alt, DK 100% 40.000 * Fordeling mellem GOLD 3 og GOLD 4 antages ens i hele landet * Der er i fordelingen regnet med afsæt i aldersgruppen 45+ år i overensstemmelse med de anvendte studier.

7 Pkt.3: Business case – tentative resultater

8 Foreløbigt skøn for business casens samlede omkostninger på landsplan
FORBEHOLD Der arbejdes fortsat på at kvalificere de tekniske og organisatoriske investeringsomkostninger samt i mindre omfang de afledte tekniske driftsomkostninger. Foreløbigt skøn for business casens samlede omkostninger på landsplan De akkumulerede omkostninger over fem år er tentativt beregnet til 351 mio. kr. på landsplan. Omkostningerne år 1 (2017) er tentativt beregnet til 42 mio. kr. på landsplan. De årlige omkostninger ved fuld indfasning er tentativt beregnet til 87 mio. kr. på landsplan. Investeringsomkostninger: Tekniske: Indkøb af telekit (tablet, vægt, saturationsmåler og blodtryksmåler) samt modning af it-infrastruktur og etablering af snitflader. Organisatoriske: Projektledelse i kommuner og regioner samt uddannelse af medarbejdere. Driftsomkostninger: Tekniske: Licenser samt drift, vedligehold og support af telekit og it-infrastruktur. Organisatoriske: Medarbejdertid til monitorering af borgeres måledata. Det er aftalt i business casens styregruppe, at omkostninger til nationale forudsætningsprojekter aftalt ved ØA16 medtages i business casen som centralt finansierede omkostninger. Disse er ikke indregnet på nuværende tidspunkt. Se bilag for samlet oversigt over inputparametre. OVERSIGT OVER PRIMÆRE INPUTPARAMETRE Årlige omkostninger 2017 (år 1) 2018 (år 2) 2019 (år 3) 2020 (år 4) 2021 (år 5) Alle 5 år Investering 33,3 mio. kr. 46,0 mio. kr. 33,1 mio. kr. 22,1 mio. kr. 2,3 mio. kr. 136,8 mio. kr. Tekniske 11,8 mio. kr. 29,2 mio. kr. 98,6 mio. kr. Organisatoriske 21,5 mio. kr. 16,8 mio. kr. 0,0 mio. kr. 38,3 mio. kr. Drift 8,3 mio. kr. 29,8 mio. kr. 49,8 mio. kr. 60,0 mio. kr. 65,9 mio. kr. 213,7 mio. kr. 3,8 mio. kr. 9,8 mio. kr. 14,8 mio. kr. 16,9 mio. kr. 21,8 mio. kr. 67,1 mio. kr. 4,5 mio. kr. 20,0 mio. kr. 35,0 mio. kr. 43,1 mio. kr. 44,0 mio. kr. 146,6 mio. kr. I alt 41,6 mio. kr. 75,8 mio. kr. 82,9 mio. kr. 82,1 mio. kr. 68,1 mio. kr. 350,6 mio. kr.

9 Omkostninger – følsomhed og usikkerhed for hovedtyper
FORBEHOLD Der arbejdes fortsat på at kvalificere de tekniske og organisatoriske investeringsomkostninger samt i mindre omfang de afledte tekniske driftsomkostninger. Omkostninger – følsomhed og usikkerhed for hovedtyper Der er indlagt usikkerhedsspænd for nogle inputparametre på omkostningssiden. Der er endvidere indlagt usikkerhedsspænd for antallet af borgere med KOL, der har betydning for omkostningssiden, primært i relation til størrelsen af de tekniske investeringsomkostninger samt størrelsen af de organisatoriske driftsomkostninger. Spændet mellem best case og worst case bestemmes af den indregnede usikkerhed på business casens mest usikre og mest betydningsfulde inputvariable (jf. bilag med inputparametre). For hver af disse inputvariable er der fastlagt en værdi for worst case, estimat og best case. Disse værdier er fastlagt ud fra en antagelse om, at sandsynligheden for, at inputvariablen ligger mellem best case og worst case er 95 % og er normalfordelt. For at beregne det samlede usikkerhedsspænd foretages 2000 simuleringer (Monte Carlo) , hvor inputværdierne til hver simulering vælges tilfældigt inden for ovenstående fordeling på de enkelte parametre. BEREGNING AF USIKKERHED AKKUMULEREDE OMKOSTNINGER Worst case Estimat Best case Tekniske investeringsomkostninger 110,5 mio. kr. 98,6 mio. kr. 86,7 mio. kr. Organisatoriske investeringsomkostninger 42,7 mio. kr. 38,3 mio. kr. 33,8 mio. kr. Tekniske driftsomkostninger 72,3 mio. kr. 67,1 mio. kr. 61,9 mio. kr. Organisatoriske driftsomkostninger 159,8 mio. kr. 146,5 mio. kr. 133,1 mio. kr.

10 Omkostninger – fordelt på landsdelsprogrammer (foreløbig)*
Nordjylland Akkumuleret over fem år 2017 (år 1) Tekniske investering 11,6 mio. kr. 1,7 mio. kr. Organisatorisk investering 5,2 mio. kr. 3,0 mio. kr. Tekniske drift 9,2 mio. kr. 0,6 mio. kr. Organisatorisk drift 16,7 mio. kr. 0,5 mio. kr. I alt 42,6 mio. kr. 5,8 mio. kr. Hovedstaden Akkumuleret over fem år 2017 (år 1) Tekniske investering 27,4 mio. kr. 3,0 mio. kr. Organisatorisk investering 10,4 mio. kr. 5,7 mio. kr. Tekniske drift 17,4 mio. kr. 0,9 mio. kr. Organisatorisk drift 41,2 mio. kr. 1,3 mio. kr. I alt 96,4 mio. kr. 10,9 mio. kr. Midtjylland Akkumuleret over fem år 2017 (år 1) Tekniske investering 21,1 mio. kr. 2,5 mio. kr. Organisatorisk investering 7,5 mio. kr. 4,2 mio. kr. Tekniske drift 14,2 mio. kr. 0,8 mio. kr. Organisatorisk drift 31,5 mio. kr. 1,0 mio. kr. I alt 74,3 mio. kr. 8,4 mio. kr. Sjælland Akkumuleret over fem år 2017 (år 1) Tekniske investering 15,7 mio. kr. 2,0 mio. kr. Organisatorisk investering 6,9 mio. kr. 3,9 mio. kr. Tekniske drift 11,4 mio. kr. 0,7 mio. kr. Organisatorisk drift 23,1 mio. kr. I alt 57,1 mio. kr. 7,3 mio. kr. Syddanmark Akkumuleret over fem år 2017 (år 1) Tekniske investering 22,8 mio. kr. 2,6 mio. kr. Organisatorisk investering 8,3 mio. kr. 4,7 mio. kr. Tekniske drift 15,0 mio. kr. 0,8 mio. kr. Organisatorisk drift 34,1 mio. kr. 1,0 mio. kr. I alt 80,2 mio. kr. 9,1 mio. kr. Business casens omkostninger er fordelt mellem de fem landsdelsprogrammer med udgangspunkt i den relative forekomst af borgere med svær og meget svær KOL (GOLD 3+4) i hver af de fem landsdele. * Grundet afrundinger kan der forekomme forskelle mellem total værdien og summen af de enkelte regioner.

11 Omkostninger – fordeling mellem kommuner og regioner (foreløbig)
Fordeling baseret på den oprindelige business case (Kommuner: 26% / Regioner: 74%) Fordelingen af omkostninger mellem kommuner og regioner aftales decentralt i de enkelte landsdelsprogrammer. Som input til dette arbejde er der i business casen udarbejdet et forslag til fordelingsnøgle baseret på følgende principper: Aktørspecifikke omkostninger afholdes af de respektive aktører (henholdsvis kommuner og regioner). Det gælder primært medarbejderlønninger.* Fælleomkostninger fordeles mellem kommuner og regioner ud fra størrelsen af det beregnede potentiale for henholdsvis regioner og kommuner under hensyntagen til kommunal medfinansiering af aktiviteter i sundhedsvæsnet. Det gælder primært indkøb, drift og support af telekit samt øvrig teknisk infrastruktur. I overensstemmelse med ovenstående fordelingsnøgle blev fællesomkostningerne i den foreløbig business case (udarbejdet i 2015) fordelt med 26% til kommunerne og 74% til regionerne. I TeleCare Nord blev omkostningerne fordelt 50% / 50% efter aftale mellem parterne. PA Consulting Group forventer, at fordelingen af fælles omkostninger mellem kommuner og regioner i den genberegnede business case vil ligge i spændet mellem den oprindelige business case og den anvendte fordeling i TeleCare Nord. FORDELING AF OMKOSTNINGER Investerings-omkostninger Drifts- omkostninger Omkostninger, i alt Kommuner 52,6 mio. kr. 146,6 mio. kr. 218,7 mio. kr. Aktørspecifikke 28,8 mio. kr. 146,6 mio. kr.* 175,4 mio. kr. Fælles 25,9 mio. kr. 17,4 mio. kr. 43,3 mio. kr. Regioner 84,0 mio. kr. 53,3 mio. kr. 131,9 mio. kr. 8,5 mio. kr. 0,0 mio. kr. 73,7 mio. kr. 49,7 mio. kr. 123,3 mio. kr. 136,8 mio. kr. 213,7 mio. kr. 350,6 mio. kr. Fordeling baseret på TeleCare Nord (Kommuner: 50% / Regioner: 50%) FORDELING AF OMKOSTNINGER Investerings-omkostninger Drifts- omkostninger Omkostninger, i alt Kommuner 78,5 mio. kr. 180,2 mio. kr. 258,7 mio. kr. Aktørspecifikke 28,8 mio. kr. 146,6 mio. kr.* 175,4 mio. kr. Fælles 49,8 mio. kr. 33,6 mio. kr. 83,4 mio. kr. Regioner 58,3 mio. kr. 91,9 mio. kr. 8,5 mio. kr. 0,0 mio. kr. 136,8 mio. kr. 213,7 mio. kr. 350,6 mio. kr. * Medarbejdertid ifbm. monitorering af måledata fra borgere udgør den væsentligste driftsomkostning. Denne aktivitet er antaget placeret i kommunerne, som organiseret i TeleCare Nord.

12 Fælles- og aktørspecifikke omkostninger – fordelt på landsdelsprogrammer i første år (foreløbig)*
Fordeling baseret på den oprindelige business case (Kommuner: 26% / Regioner: 74%) Fordeling baseret på TeleCare Nord (Kommuner: 50% / Regioner: 50%) Hovedstaden (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 5,4 mio. kr. 1,5 mio. kr. 6,8 mio. kr. Aktørspecifikke 4,5 mio. kr. 1,3 mio. kr. 5,8 mio. kr. Fælles 0,8 mio. kr. 0,2 mio. kr. 1,1 mio. kr. Regionale 3,4 mio. kr. 0,7 mio. kr. 4,1 mio. kr. 1,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. 2,4 mio. kr. 3,0 mio. kr. 8,7 mio. kr. 2,1 mio. kr. 10,9 mio. kr. Hovedstaden (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 6,1 mio. kr. 1,7 mio. kr. 7,8 mio. kr. Aktørspecifikke 4,5 mio. kr. 1,3 mio. kr. 5,8 mio. kr. Fælles 1,6 mio. kr. 0,4 mio. kr. 2,0 mio. kr. Regionale 2,6 mio. kr. 3,1 mio. kr. 1,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. 8,7 mio. kr. 2,1 mio. kr. 10,9 mio. kr. Sjælland (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 3,3 mio. kr. 0,9 mio. kr. 4,1 mio. kr. Aktørspecifikke 2,7 mio. kr. 0,7 mio. kr. 3,4 mio. kr. Fælles 0,6 mio. kr. 0,2 mio. kr. 0,8 mio. kr. Regionale 0,5 mio. kr. 3,2 mio. kr. 1,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. 1,7 mio. kr. 2,2 mio. kr. 5,9 mio. kr. 1,4 mio. kr. 7,3 mio. kr. Sjælland (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 3,8 mio. kr. 1,1 mio. kr. 4,8 mio. kr. Aktørspecifikke 2,7 mio. kr. 0,7 mio. kr. 3,4 mio. kr. Fælles 0,3 mio. kr. 1,5 mio. kr. Regionale 2,1 mio. kr. 2,5 mio. kr. 1,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. 5,9 mio. kr. 1,4 mio. kr. 7,3 mio. kr. * Grundet afrundinger kan der forekomme forskelle mellem total værdien og summen af de enkelte regioner.

13 Fælles- og aktørspecifikke omkostninger – fordelt på landsdelsprogrammer i første år (foreløbig)*
Fordeling baseret på den oprindelige business case (Kommuner: 26% / Regioner: 74%) Fordeling baseret på TeleCare Nord (Kommuner: 50% / Regioner: 50%) Syddanmark (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 4,2 mio. kr. 1,2 mio. kr. 5,4 mio. kr. Aktørspecifikke 3,4 mio. kr. 1,0 mio. kr. 4,5 mio. kr. Fælles 0,7 mio. kr. 0,2 mio. kr. 0,9 mio. kr. Regionale 3,1 mio. kr. 0,6 mio. kr. 3,7 mio. kr. 0,0 mio. kr. 2,1 mio. kr. 2,7 mio. kr. 7,3 mio. kr. 1,8 mio. kr. 9,1 mio. kr. Syddanmark (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 4,9 mio. kr. 1,4 mio. kr. 6,3 mio. kr. Aktørspecifikke 3,4 mio. kr. 1,0 mio. kr. 4,5 mio. kr. Fælles 0,4 mio. kr. 1,8 mio. kr. Regionale 2,4 mio. kr. 2,8 mio. kr. 0,0 mio. kr. 7,3 mio. kr. 9,1 mio. kr. Midtjylland (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 3,7 mio. kr. 1,2 mio. kr. 4,8 mio. kr. Aktørspecifikke 3,0 mio. kr. 1,0 mio. kr. 3,9 mio. kr. Fælles 0,7 mio. kr. 0,2 mio. kr. 0,9 mio. kr. Regionale 0,6 mio. kr. 3,6 mio. kr. 0,0 mio. kr. 2,0 mio. kr. 2,6 mio. kr. 6,7 mio. kr. 1,7 mio. kr. 8,4 mio. kr. Midtjylland (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 4,3 mio. kr. 1,4 mio. kr. 5,7 mio. kr. Aktørspecifikke 3,0 mio. kr. 1,0 mio. kr. 3,9 mio. kr. Fælles 1,3 mio. kr. 0,4 mio. kr. 1,7 mio. kr. Regionale 2,4 mio. kr. 2,8 mio. kr. 0,0 mio. kr. 6,7 mio. kr. 8,4 mio. kr. * Grundet afrundinger kan der forekomme forskelle mellem total værdien og summen af de enkelte regioner.

14 Fælles- og aktørspecifikke omkostninger – fordelt på landsdelsprogrammer i første år (foreløbig)*
Fordeling baseret på den oprindelige business case (Kommuner: 26% / Regioner: 74%) Fordeling baseret på TeleCare Nord (Kommuner: 50% / Regioner: 50%) Nordjylland (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 2,2 mio. kr. 0,7 mio. kr. 2,9 mio. kr. Aktørspecifikke 1,8 mio. kr. 0,5 mio. kr. 2,3 mio. kr. Fælles 0,2 mio. kr. Regionale 2,4 mio. kr. 1,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. 1,4 mio. kr. 1,9 mio. kr. 4,7 mio. kr. 1,1 mio. kr. 5,8 mio. kr. Nordjylland (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 2,7 mio. kr. 0,8 mio. kr. 3,5 mio. kr. Aktørspecifikke 1,8 mio. kr. 0,5 mio. kr. 2,3 mio. kr. Fælles 0,9 mio. kr. 0,3 mio. kr. 1,3 mio. kr. Regionale 2,0 mio. kr. 1,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. 4,7 mio. kr. 1,1 mio. kr. 5,8 mio. kr. Hele landet (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 18,7 mio. kr. 5,4 mio. kr. 24,2 mio. kr. Aktørspecifikke 15,4 mio. kr. 4,5 mio. kr. 19,8 mio. kr. Fælles 3,3 mio. kr. 1,0 mio. kr. 4,3 mio. kr. Regionale 14,6 mio. kr. 2,8 mio. kr. 17,4 mio. kr. 5,1 mio. kr. 0,0 mio. kr. 9,5 mio. kr. 12,3 mio. kr. 33,3 mio. kr. 8,3 mio. kr. 41,6 mio. kr. Hele landet (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Kommunale 21,8 mio. kr. 6,4 mio. kr. 28,2 mio. kr. Aktørspecifikke 15,4 mio. kr. 4,5 mio. kr. 19,8 mio. kr. Fælles 1,9 mio. kr. 8,3 mio. kr. Regionale 11,5 mio. kr. 13,4 mio. kr. 5,1 mio. kr. 0,0 mio. kr. 33,3 mio. kr. 41,6 mio. kr. * Grundet afrundinger kan der forekomme forskelle mellem total værdien og summen af de enkelte regioner.

15 Fælles- og aktørspecifikke omkostninger – fordelt på landsdelsprogrammer i første år (foreløbig)*
Nordjylland (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 1,8 mio. kr. 0,5 mio. kr. 2,3 mio. kr. Specifikt regionale 1,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. Fælles 1,9 mio. kr. 0,6 mio. kr. 2,5 mio. kr. 4,7 mio. kr. 1,1 mio. kr. 5,8 mio. kr. Hovedstaden (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 4,5 mio. kr. 1,3 mio. kr. 5,8 mio. kr. Specifikt regionale 1,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. Fælles 3,2 mio. kr. 0,9 mio. kr. 4,1 mio. kr. 8,7 mio. kr. 2,1 mio. kr. 10,9 mio. kr. Midtjylland (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 3,0 mio. kr. 1,0 mio. kr. 3,9 mio. kr. Specifikt regionale 0,0 mio. kr. Fælles 2,7 mio. kr. 0,8 mio. kr. 3,5 mio. kr. 6,7 mio. kr. 1,7 mio. kr. 8,4 mio. kr. Sjælland (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 2,7 mio. kr. 0,7 mio. kr. 3,4 mio. kr. Specifikt regionale 1,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. Fælles 2,2 mio. kr. 2,9 mio. kr. 5,9 mio. kr. 1,4 mio. kr. 7,3 mio. kr. Syddanmark (2017/år 1) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 3,4 mio. kr. 1,0 mio. kr. 4,5 mio. kr. Specifikt regionale 0,0 mio. kr. Fælles 2,8 mio. kr. 0,8 mio. kr. 3,6 mio. kr. 7,3 mio. kr. 1,8 mio. kr. 9,1 mio. kr. * Grundet afrundinger kan der forekomme forskelle mellem total værdien og summen af de enkelte regioner.

16 Fælles- og aktørspecifikke omkostninger – fordelt på landsdelsprogrammer akkumuleret over 5 år (foreløbig)* Nordjylland (akk. over 5 år) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 3,3 mio. kr. 16,7 mio. kr. 19,9 mio. kr. Specifikt regionale 1,7 mio. kr. 0,0 mio. kr. Fælles 11,8 mio. kr. 9,2 mio. kr. 21,0 mio. kr. 25,9 mio. kr. 42,6 mio. kr. Hovedstaden (akk. over 5 år) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 8,5 mio. kr. 41,2 mio. kr. 49,7 mio. kr. Specifikt regionale 1,7 mio. kr. 0,0 mio. kr. Fælles 27,6 mio. kr. 17,4 mio. kr. 45,0 mio. kr. 37,8 mio. kr. 58,6 mio. kr. 96,4 mio. kr. Midtjylland (akk. over 5 år) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 5,6 mio. kr. 31,5 mio. kr. 37,1 mio. kr. Specifikt regionale 1,7 mio. kr. 0,0 mio. kr. Fælles 21,3 mio. kr. 14,2 mio. kr. 36,5 mio. kr. 28,6 mio. kr. 45,7 mio. kr. 74,3 mio. kr. Sjælland (akk. over 5 år) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 5,0 mio. kr. 23,1 mio. kr. 28,1 mio. kr. Specifikt regionale 1,7 mio. kr. 0,0 mio. kr. Fælles 15,9 mio. kr. 11,4 mio. kr. 27,3 mio. kr. 22,6 mio. kr. 34,5 mio. kr. 57,1 mio. kr. Syddanmark (akk. over 5 år) Investerings-omkostninger Drifts-omkostninger I alt Specifikt kommunale 6,4 mio. kr. 34,1 mio. kr. 40,5 mio. kr. Specifikt regionale 1,7 mio. kr. 0,0 mio. kr. Fælles 23,0 mio. kr. 15,0 mio. kr. 38,0 mio. kr. 31,1 mio. kr. 49,1 mio. kr. 80,2 mio. kr. * Grundet afrundinger kan der forekomme forskelle mellem total værdien og summen af de enkelte regioner.

17 Foreløbige omkostninger – Hovedstadens landsdelsprogram
FORBEHOLD Der arbejdes fortsat på at kvalificere de tekniske og organisatoriske investeringsomkostninger samt i mindre omfang de afledte tekniske driftsomkostninger. Foreløbige omkostninger – Hovedstadens landsdelsprogram De akkumulerede omkostninger over fem år er tentativt beregnet til 96 mio. kr. i Hovedstadens landsdelsprogram Omkostningerne år 1 (2017) er tentativt beregnet til 11 mio. kr. De årlige omkostninger ved fuld indfasning er tentativt beregnet til 24 mio. kr. i Hovedstaden Årlige omkostninger 2017 (år 1) 2018 (år 2) 2019 (år 3) 2020 (år 4) 2021 (år 5) Alle 5 år Investering 8,7 mio. kr. 12,9 mio. kr. 9,3 mio. kr. 6,2 mio. kr. 0,6 mio. kr. 37,8 mio. kr. Tekniske 3,0 mio. kr. 8,2 mio. kr. 27,4 mio. kr. Organisatoriske 5,7 mio. kr. 4,6 mio. kr. 0,0 mio. kr. 10,4 mio. kr. Drift 2,1 mio. kr. 13,7 mio. kr. 16,5 mio. kr. 18,1 mio. kr. 58,6 mio. kr. 0,9 mio. kr. 2,5 mio. kr. 3,8 mio. kr. 4,4 mio. kr. 17,4 mio. kr. 1,3 mio. kr. 5,6 mio. kr. 9,8 mio. kr. 12,1 mio. kr. 12,4 mio. kr. 41,2 mio. kr. I alt 10,9 mio. kr. 21,0 mio. kr. 23,0 mio. kr. 22,7 mio. kr. 18,8 mio. kr. 96,4 mio. kr.

18 Foreløbige omkostninger – Sjællands landsdelsprogram
FORBEHOLD Der arbejdes fortsat på at kvalificere de tekniske og organisatoriske investeringsomkostninger samt i mindre omfang de afledte tekniske driftsomkostninger. Foreløbige omkostninger – Sjællands landsdelsprogram De akkumulerede omkostninger over fem år er tentativt beregnet til 57 mio. kr. i Sjællands landsdelsprogram Omkostningerne år 1 (2017) er tentativt beregnet til 7 mio. kr. De årlige omkostninger ved fuld indfasning er tentativt beregnet til 14 mio. kr. på Sjælland. Årlige omkostninger 2017 (år 1) 2018 (år 2) 2019 (år 3) 2020 (år 4) 2021 (år 5) Alle 5 år Investering 5,9 mio. kr. 7,6 mio. kr. 5,2 mio. kr. 3,5 mio. kr. 0,3 mio. kr. 22,6 mio. kr. Tekniske 2,0 mio. kr. 4,6 mio. kr. 15,7 mio. kr. Organisatoriske 3,9 mio. kr. 3,0 mio. kr. 0,0 mio. kr. 6,9 mio. kr. Drift 1,4 mio. kr. 4,8 mio. kr. 8,0 mio. kr. 9,7 mio. kr. 10,6 mio. kr. 34,5 mio. kr. 0,7 mio. kr. 1,7 mio. kr. 2,5 mio. kr. 2,9 mio. kr. 3,7 mio. kr. 11,4 mio. kr. 3,2 mio. kr. 5,5 mio. kr. 6,8 mio. kr. 23,1 mio. kr. I alt 7,3 mio. kr. 12,4 mio. kr. 13,2 mio. kr. 13,1 mio. kr. 10,9 mio. kr. 57,1 mio. kr.

19 Foreløbige omkostninger – Syddanmarks landsdelsprogram
FORBEHOLD Der arbejdes fortsat på at kvalificere de tekniske og organisatoriske investeringsomkostninger samt i mindre omfang de afledte tekniske driftsomkostninger. Foreløbige omkostninger – Syddanmarks landsdelsprogram De akkumulerede omkostninger over fem år er tentativt beregnet til 80 mio. kr. i Syddanmarks landsdelsprogram Omkostningerne år 1 (2017) er tentativt beregnet til 9 mio. kr. De årlige omkostninger ved fuld indfasning er tentativt beregnet til 20 mio. kr. i Syddanmark Årlige omkostninger 2017 (år 1) 2018 (år 2) 2019 (år 3) 2020 (år 4) 2021 (år 5) Alle 5 år Investering 7,3 mio. kr. 10,5 mio. kr. 7,7 mio. kr. 5,1 mio. kr. 0,5 mio. kr. 31,1 mio. kr. Tekniske 2,6 mio. kr. 6,8 mio. kr. 22,8 mio. kr. Organisatoriske 4,7 mio. kr. 3,7 mio. kr. 0,0 mio. kr. 8,3 mio. kr. Drift 1,8 mio. kr. 11,4 mio. kr. 13,8 mio. kr. 15,1 mio. kr. 49,1 mio. kr. 0,8 mio. kr. 2,2 mio. kr. 3,3 mio. kr. 3,8 mio. kr. 4,9 mio. kr. 15,0 mio. kr. 1,0 mio. kr. 8,1 mio. kr. 10,0 mio. kr. 10,2 mio. kr. 34,1 mio. kr. I alt 9,1 mio. kr. 17,3 mio. kr. 19,1 mio. kr. 18,9 mio. kr. 15,7 mio. kr. 80,2 mio. kr.

20 Foreløbige omkostninger – Midtjyllands landsdelsprogram
FORBEHOLD Der arbejdes fortsat på at kvalificere de tekniske og organisatoriske investeringsomkostninger samt i mindre omfang de afledte tekniske driftsomkostninger. Foreløbige omkostninger – Midtjyllands landsdelsprogram De akkumulerede omkostninger over fem år er tentativt beregnet til 74 mio. kr. i Midtjyllands landsdelsprogram Omkostningerne år 1 (2017) er tentativt beregnet til 8 mio. kr. De årlige omkostninger ved fuld indfasning er tentativt beregnet til 19 mio. kr. i Midtjylland Årlige omkostninger 2017 (år 1) 2018 (år 2) 2019 (år 3) 2020 (år 4) 2021 (år 5) Alle 5 år Investering 6,7 mio. kr. 9,6 mio. kr. 7,1 mio. kr. 4,8 mio. kr. 0,5 mio. kr. 28,6 mio. kr. Tekniske 2,5 mio. kr. 6,3 mio. kr. 21,1 mio. kr. Organisatoriske 4,2 mio. kr. 3,3 mio. kr. 0,0 mio. kr. 7,5 mio. kr. Drift 1,7 mio. kr. 6,4 mio. kr. 10,6 mio. kr. 12,8 mio. kr. 14,1 mio. kr. 45,7 mio. kr. 0,8 mio. kr. 2,1 mio. kr. 3,1 mio. kr. 3,6 mio. kr. 4,6 mio. kr. 14,2 mio. kr. 1,0 mio. kr. 4,3 mio. kr. 9,3 mio. kr. 9,5 mio. kr. 31,5 mio. kr. I alt 8,4 mio. kr. 15,9 mio. kr. 17,8 mio. kr. 17,6 mio. kr. 14,6 mio. kr. 74,3 mio. kr.

21 Foreløbige omkostninger – Nordjyllands landsdelsprogram
FORBEHOLD Der arbejdes fortsat på at kvalificere de tekniske og organisatoriske investeringsomkostninger samt i mindre omfang de afledte tekniske driftsomkostninger. Foreløbige omkostninger – Nordjyllands landsdelsprogram De akkumulerede omkostninger over fem år er tentativt beregnet til 43 mio. kr. i Nordjyllands landsdelsprogram Omkostningerne år 1 (2017) er tentativt beregnet til 6 mio. kr. De årlige omkostninger ved fuld indfasning er tentativt beregnet til 10 mio. kr. i Nordjylland Årlige omkostninger 2017 (år 1) 2018 (år 2) 2019 (år 3) 2020 (år 4) 2021 (år 5) Alle 5 år Investering 4,7 mio. kr. 5,5 mio. kr. 3,8 mio. kr. 2,5 mio. kr. 0,3 mio. kr. 16,7 mio. kr. Tekniske 1,7 mio. kr. 3,3 mio. kr. 11,6 mio. kr. Organisatoriske 3,0 mio. kr. 2,2 mio. kr. 0,0 mio. kr. 5,2 mio. kr. Drift 1,1 mio. kr. 3,6 mio. kr. 6,0 mio. kr. 7,2 mio. kr. 7,9 mio. kr. 25,9 mio. kr. 0,6 mio. kr. 1,4 mio. kr. 2,0 mio. kr. 2,3 mio. kr. 2,9 mio. kr. 9,2 mio. kr. 0,5 mio. kr. 4,0 mio. kr. 4,9 mio. kr. 5,0 mio. kr. I alt 5,8 mio. kr. 9,1 mio. kr. 9,8 mio. kr. 8,2 mio. kr. 42,6 mio. kr.

22 Indikationer på business casens potentialeside og samlede resultater
Det sundhedsøkonomiske studie i TeleCare Nord udført at ph.d. ved Aalborg Universitet Flemming Witt Udsen viser en årlig nettogevinst pr. borger på ca kr. for borgere med KOL GOLD 3. Der indgår en række faktorer i business casen, som ikke er medtaget i det sundheds- økonomiske studie. Det gælder eksempelvis: Potentialer på transport af borgere Nogle implementerings- og driftsomkostninger, eksempelvis nyindkøb af udstyr, modningsaktiviteter mm. Indfasningstakt for, hvornår udstyret tages i brug og potentialer kan realiseres. Disse forskelle vil have konsekvenser for det samlede resultat i den genberegnede BC. PA forventer på nuværende tidspunkt, at den genberegnede business case samlet set vil vise et positivt nettopotentiale ved udbredelse til borgere med svære KOL (GOLD 3). DATAGRUNDLAG FAKTORER MED BETYDNING FOR BC FORVENTET EFFEKT PÅ SAMLET BC TRANSPORT AF BORGERE SUNDHEDS- ØKONOMISK STUDIE CA KR. ÅRLIG NETTOGEVINST PR. BORGER MED KOL GOLD 3 IMPLEMENTERINGS- OG DRIFTSOMKOSTNINGER INDFASNINGSTAKT


Download ppt "Genberegning af BUSINESS CASE FOR LANDSDÆKKENDE UDBREDELSE AF TELEMEDICINSK HJEMMEMONITORERING TIL BORGERE MED KOL Foreløbig afrapportering med fokus på."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google