Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Der er i de senere år en stadigt voksende erkendelse af at

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Der er i de senere år en stadigt voksende erkendelse af at"— Præsentationens transcript:

1

2 Der er i de senere år en stadigt voksende erkendelse af at
forskningsmæssige nybrud ofte har deres udspring i miljøer der i forvejen har dokumenteret en høj grad af excellence (Hvidbogen p. 8) Forskning der flytter Forskningsoutput – akademisk vinkel Forskningsimpact – det brede samfundsmæssige udbytte Forskningsevaluering og incitamentsstrukturer Anbefalinger Meritokrati betyder, at den bedste skal have opgaven. I dag er det et aksiom for fordelingen af forskningsmidler; meritokrati er en af de væsentligste forudsætninger for en optimal fordeling af forskningsmidler (Hvidbogen p. 8)

3 Videnskabens produkter er mangfoldige og variable, dels fra det ene forskningsområde til det andet, dels i forhold til det behov de skal opfylde (Hvidbogen p. 12) Forskning der flytter Forskningsoutput – akademisk vinkel Forskningsimpact – det brede samfundsmæssige udbytte Forskningsevaluering og incitamentsstrukturer Anbefalinger Et afgørende resultat af forskningen er at den muliggør den forsknings-baserede undervisning der foregår på landets universiteter (Hvidbogen p. 12)

4 Vigtigt at kunne dokumentere hvordan midlerne anvendes, og hvorvidt bevillinger og andre forskningsudgifter understøtter den bedste videnskab (Hvidbogen p. 20) Forskning der flytter Forskningsoutput – akademisk vinkel Forskningsimpact – det brede samfundsmæssige udbytte Forskningsevaluering og incitamentsstrukturer Anbefalinger

5 Forskning der flytter Forskningsoutput – akademisk vinkel Forskningsimpact – det brede samfundsmæssige udbytte Forskningsevaluering og incitamentsstrukturer Anbefalinger De fleste forskere har et stort incitament til at levere forskning af høj kvalitet (Hvidbogen p. 26) Kravet om fagfællebedømmelse er grundlæggende for vurderingen af videnskabelighed (Hvidbogen p. 27)

6 FORSKNING Balancen Forskning der flytter
Forskningsoutput – akademisk vinkel Forskningsimpact – det brede samfundsmæssige udbytte Forskningsevaluering og incitamentsstrukturer Anbefalinger Credit: Thinkstock Drevet af mål-orientering Ministerens hånd FORSKNING Drevet af nysgerrighed

7


Download ppt "Der er i de senere år en stadigt voksende erkendelse af at"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google