Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rotary Danmarks Ungdomudveksling Multi Distrikt Danmark

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rotary Danmarks Ungdomudveksling Multi Distrikt Danmark"— Præsentationens transcript:

1 Rotary Danmarks Ungdomudveksling Multi Distrikt Danmark
Student Protection Policy II Sikkerhed og omsorg for udvekslingsstudenter i Danmark

2 Rapportering og behandling af anklager om misbrug eller chikane
Definitioner Misbrug benyttes om fysisk, seksuel eller emotionel misbrug Chikane omfatter enhver stødende handling eller kommentar, som virker nedsættende, og som forårsager personlig ydmygelse Ved ”Seksuel chikane” forstås enhver uønsket og ikke velkommen adfærd af seksuel karakter, som kan få en person til at føle sig krænket eller truet. Ved ”fysisk misbrug” forstås bevidst brug af vold, som resulterer i skade på offeret. Ved ”seksuel misbrug” forstås upassende og uønsket udsættelse for seksuel kontakt, aktivitet eller adfærd. Det omfatter enhver form for seksuel berøring, samleje eller udnyttelse. Ved ”emotionel misbrug” forstås en kronisk udsættelse for alkohol eller stoffer, verbale angreb på en person, gentagen afvisning eller ydmygelse. Isolation eller et liv i frygt og angst. Chikane omfatter, men er ikke begrænset til: En opførsel, som nedbryder ofrets værdighed, f.eks. baseret på farve, race, etnisk oprindelse, alder, køn, fysiske eller mentale handicaps. Nedværdigende bemærkninger, ”practical jokes”, hentydninger til race, religion, alder, nationalitet, farve eller handicaps. Brug af eller udbredelse af racistisk, pornografisk eller andet nedsættende skriftligt materiale. Verbale trusler. Upassende eller anstødelige fagter. Seksuel chikane omfatter, men er ikke begrænset til: Uønsket berøring. Uønsket omfavnelse eller kys. Grove og seksuelle jokes eller kommentarer. Seksuelt baserede fornærmelser, hån eller drilleri. Foretage seksuelt uanstændige eller obskøne fagter. Intens stirren på en person eller på dele af en person. Give løfter eller udstede trusler for seksuelle ydelser. Spørge om sex. Gentagne invitationer til sex trods afslag. Uønsket seksuel flirt eller uanstændigt tilbud. Vedholdende spørgsmål, antydninger og tilbud samt kommentarer til en persons privatliv. Anstødelige telefonopringninger. Seksuel vold.

3 Hvorledes modtages en anklage for misbrug eller chikane
Når en forurettet person henvender sig om et tilfælde af mulig misbrug eller chikane, bør man reagere efter følgende retningslinier: Når en forurettet person henvender sig om et tilfælde af mulig misbrug eller chikane, bør man reagere efter følgende retningslinjer:

4 Retningslinier Modtage en rapport fra den forurettede
Lyt opmærksomt og roligt Lov ikke fortrolighed Få facts frem Vær ikke dømmende Skriftlig rapport Modtage en rapport fra den forurettede Lyt opmærksomt og roligt. Accepter, at det kræver stort mod at anmelde misbrug. Lyt og vær opmuntrende. Udtryk ikke forargelse, afsky eller tvivl. Lov ikke fortrolighed. Forklar, at du må fortælle andre om forholdet for at sikre, det ikke sker over for andre personer. Få facts frem – men ikke som i et forhør. Spørg den forurettede om, hvad der skete, og hvem der gjorde det. Overbevis den forurettede om, at han/hun gjorde det rigtige ved at fortælle det til dig. Undgå at stille spørgsmål med ”hvorfor”. Husk, at det er dit ansvar at videregive den forurettedes historie til de rette myndigheder. Vær ikke dømmende. Vær ikke kritisk over for noget som skete, og over for nogen som kan være involveret. Det er vigtigt ikke at kritisere den forurettede. Fortæl den forurettede, at det ikke er hans/hendes fejl, og at han/hun har været modig og voksen ved at komme til dig. Skriftlig rapport. Skriv en rapport over samtalen med den forurettede så hurtigt som muligt. Husk tid og sted for samtalen. Benyt den forurettedes egne ord, og skriv kun hvad du er blevet fortalt.

5 Retningslinier Beskyt den forurettede
Sørg for, at den forurettede er i sikkerhed og har det godt. Fjern eventuelt den forurettede fra situationen og fra al kontakt med den anklagede. Fortæl den forurettede, at det sker for hans/hendes sikkerhed, og at det ikke er en straf. Hvis der ikke er nogen betænkelighed, hvad angår sikkerhed, kan den forurettede bestemme, om han/ hun foretrækker at blive hos den anklagede.

6 Retningslinier Rapport til distriktscounsellor (DC)
Afgiv rapport om anklagen så hurtigt som muligt – og senest 3 dage (72 timer) efter hændelsen. DC vil holde guvernøren orienteret og vil vurdere klagen for at afgøre, om den skal videre til offentlig myndighed, eller den skal behandles efter interne retningslinier.

7 Multi Distrikt Danmark
Retningslinier Vær diskret Undgå sladder og bebrejdelser. Fortæl kun om anklagen til de personer, der har krav på at kende til sagen. Al information om anklagen må holdes strengt fortroligt for beskyttelse af såvel den forurettede som den anklagede. Multi Distrikt Danmark

8 Multi Distrikt Danmark
Retningslinier Opfølgning Når du har rapporteret til DC, er din rolle afsluttet. Du kan være interesseret i at følge op for at sikre, at de nødvendige skridt bliver taget, men du må ikke tage kontakt med den anklagede om beskyldningerne. Multi Distrikt Danmark

9 Procedurer vedr. behandling af anklagen
DC modtager rapporten med anklagen DC er den første der skal reagere DG informeres om de skridt der tages ved behandling af anklagen DG kan ønske at blive involveret i nogle skridt – eller i alle DC skal holde den forurettedes counsellor fuldt orienteret om alle skridt der tages DC modtager rapporten med anklagen Er den første der skal reagere DG informeres om de skridt der tages ved behandling af anklagen DG kan ønske at blive involveret i nogle skridt – eller i alle DC skal holde den forurettedes counsellor fuldt orienteret om alle skridt der tages

10 Procedurer vedr. behandling af anklagen
Hvis ikke andet er angivet, skal følgende skridt tages indenfor 72 timer: Det skal sikres, at den forurettede straks fjernes fra enhver kontakt med den anklagede. DC og guvernøren skal straks rapportere til rette myndighed (politiet). Hvis ikke andet er angivet, skal følgende skridt tages umiddelbart efter modtagelsen af rapporten over anklagen – og ikke senere end tre dage efter. Det skal sikres, at den forurettede straks fjernes fra enhver kontakt med den anklagede, såfremt dette er ønsket. DC og guvernøren skal straks rapportere til rette myndighed (politiet). Ansvaret for undersøgelsen af klagen ligger herefter hos politiet. Distriktet skal samarbejde omkring undersøgelsen. DC skal anmode politiet om at blive holdt underrettet om undersøgelsens forløb.

11 Hvis politiet afviser at undersøge klagen skal DC selv udarbejde en plan for en undersøgelse.
Vær sikker på, at den forurettede straks har fået den nødvendige hjælp. Tilbyd den forurettede en uafhængig ikke-rotarianer som counsellor til at tjene hans/hendes interesser. 3. Hvis politiet afviser at undersøge klagen skal DC selv udarbejde en plan for en undersøgelse. Afhængig af anklagens natur, dens strenghed og de kendsgerninger, der ligger i sagen, kan en eller flere af følgende muligheder drøftes med den anklagede. Husk, at hvis et ungt menneske er impliceret, har han/hun ret til at have en voksen ved sin side. a) Find en uformel løsning på klagen. b) Gå videre med en formel undersøgelse. c) Udnyt rådgivning, mægling eller andre ressourcer. d) Undersøge andre fremgangsmåder. 4. Vær sikker på, at den forurettede straks har fået den nødvendige hjælp. 5. Tilbyd den forurettede en uafhængig ikke-rotarianer som counsellor til at tjene hans/hendes interesser. Bed de sociale eller juridiske myndigheder foreslå en person, som ikke er rotarianer eller på anden måde er involveret i programmet.

12 Gennemfør undersøgelsen efter den lagte plan så hurtigt som muligt….
Sørg for, sammen med den forurettedes counsellor, at der tages kontakt til de biologiske forældrene og det udsendende distrikt…. Fjern den anklagede fra ethvert Rotary-program mens undersøgelsen står på. DC eller guvernøren skal informere Rotary International om anklagen senest 72 timer efter den er kommet til DC’s kendskab…. Gennemfør undersøgelsen efter den lagte plan så hurtigt som muligt…. Sørg for, sammen med den forurettedes counsellor, at der tages kontakt til de biologiske forældre og det udsendende distrikt, og aftal om den forurettede skal have et valg mellem at blive i landet eller at vende hjem. Fjern den anklagede fra ethvert Rotary-program mens undersøgelsen står på. DC eller guvernøren skal informere Rotary International om anklagen senest 72 timer efter den er kommet til DC’s kendskab og senere fremsende en rapport over de skridt, der er taget, resultatet af undersøgelsen samt hvilken afgørelse, der er truffet. Gennemfør undersøgelsen efter den lagte plan så hurtigt som muligt og giv den anklagede, den forurettede og guvernøren en rapport med resultatet.

13 Forståelse for den forurettede
Behov for støtte til den forurettede Holdindsats Counsellor Ungdomsudvalg Distrikts counsellor Ass. Distrikts counsellor Forståelse for den forurettedes behov. Efter anmeldelse af klagen vil der være behov for en sammenhængende holdindsats til støtte for den forurettede. Den forurettede vil sikkert føle sig flov og forvirret og vil måske blive trukket hjem. Den forurettede vil dertil søge at undgå værtsfamilien eller Rotary-klubben. Efter en rapport om misbrug eller chikane kan den forurettede ønske at afbryde opholdet eller at blive. Hvis han/hun ønsker at blive kan det ske såvel hos værtsklubben som hos en anden klub i landet – alt efter forholdene. Det kan være vanskeligt for klubmedlemmer, frivillige eller værtsfamilier at forstå, hvorledes den forurettede føler, men det vil være en hjælp for den forurettede at vide, at klubben fortsat støtter. Klubmedlemmer, frivillige og værtsfamilier kan føle sig usikre på deres roller og deres grænser. De bør imidlertid gøre, hvad der er nødvendigt for at sikre den forurettede den fulde støtte.

14 Andres adfærd Det er vigtigt at sikre den forurettede
Udenforstående skal ikke spekulere over sagen Det vil kunne vanskeliggøre undersøgelsen Andres adfærd. Når der tages fat på en anklage om misbrug eller chikane, er det vigtigste at sikre den forurettede. Klubmedlemmer, som bliver bekendt med anklagen, skal ikke spekulere over sagen, give kommentarer hertil eller udtrykke en personlig mening herom. Dette vil kunne vanskeliggøre undersøgelsen. Klubmedlemmer, som bliver bekendt med anklagen, skal advares mod at kommentere undersøgelsen. Kommentarer om en forurettet til fordel for den anklagede eller om en anklaget til fordel for en forurettet er ikke i overensstemmelse med Rotary’s idealer. Endvidere kan sådanne negative kommentarer føre til en sag om ærekrænkelse mod rotarianere eller klubber.

15 Sanktioner Hvis en anklage er sand, vil følgende – ud over lovmæssige sanktioner – være gældende: En rotarianer, som har misbrugt eller chikaneret en beskyttet person, kan ikke være medlem af Rotary En ikke-rotarianer vil tilsvarende ikke kunne medvirke i Rotary-programmer og vil ikke kunne optages som medlem i en Rotary klub Sanktioner Hvis en anklage viser sig at være sand, vil følgende - ud over de lovmæssige sanktioner – være gældende: En rotarianer som har misbrugt eller chikaneret en beskyttet person kan ikke være medlem af Rotary. En ikke-rotarianer, som findes at have misbrugt eller chikaneret en beskyttet person, vil ikke kunne medvirke i Rotary’s programmer og vil ikke kunne optages som medlem af en Rotary klub i distriktet.


Download ppt "Rotary Danmarks Ungdomudveksling Multi Distrikt Danmark"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google