Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Netværk Dagtilbud & Skole.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Netværk Dagtilbud & Skole."— Præsentationens transcript:

1 Netværk Dagtilbud & Skole

2 Definition af begreberne
Få ressourcepersoner Samme person dækker flere områder; Eksempel AKT, Læsevejleder, INK agent. Mange ressourcepersoner Flere personer dækker samme områder. Den enkelte har ofte få timer indenfor selve området og løser ellers andre opgaver; Eksempel stuepædagoger Lokalt På den enkelte institution/skole, måske i de enkelte fysiske enheder eller afdelinger Kommunalt Samarbejde mellem de forbundne institutioner/skoler, måske i yderste tilfælde en kommunal konsulent

3 Strategi for samarbejdet mellem dagtilbud og skoler omkring ressourcepersoner
Formålet med strategien, er at: Udnytte kompetencer hos ressourcepersonerne bedst muligt i et kommunalt perspektiv. At sikre at ressourcepersonerne også i fremtiden har de bedste kompetencer. At sikre bedst mulig sammenhæng i indsats, pædagogiske strategier og generel øget kvalitet i dagtilbuddene og skolerne. At få ressourcepersonerne til effektivt at understøtte overgange fra dagtilbud til skole og mellem de forbundne dagtilbud og skoler mere end i dag.

4

5 Wogn-modellen

6

7 Læringsagenter I skoleåret 2016/17: 4 møder af 3 timer
Netværket skal understøtte formålet med uddannelsen af læringsagenter og derigennem tilføre merværdi for børnenes trivsel, udvikling og læring i dagtilbud og skole. Netværket skal understøtte transfer af professionsviden mellem uddannelses- og anvendelseskontekst, samt medvirke til at relevant viden omsættes til organisatorisk læring og kvalificeret praksis. Netværket skal skabe rum for, at professionens erfaringer, nyeste forskning samt aktuelle politiske mål og indsatsområder, bidrager til at facilitere, kvalificere og supplere agenternes viden, færdigheder og kompetencer.

8 Sprogvejledere I skoleåret 2016/17: 4 møder af 2 timer
Ny sprogvurdering skal implementeres Sammenhæng mellem data og sprogpraksis Dreng/pige sprogindsatser Literacy Igangsætning af arbejde med kommunal strategi for sprog/skriftsprog 0 – 16 år Netværket befinder sig dels i ”Praksisfeltet” og dels i “Tænketanken” iflg. WOGN-modellen.

9 Dansk som andetsprog Netværket af kendetegnet ved at bestå af både pædagoger i dagtilbud og lærere. I skoleåret 2016/17: 3 møder af 2 timer I skoleåret 2017/18: 4 møder af 2 timer Dagsordenen er overvejende tematisk, fx NUSSA el. oplæg fra Integrationen. Målet er At finde inspiration til det videre arbejde med flersprogede børn. At vende aktuelle udfordringer og benytte netværket som ‘faglige vejledere’ At få ny viden om feltet flersprogede børn Netværket er suppleret med en facebookgruppe. Netværket er sammensat i sit indhold og vil ofte befinde sig i alle områder af WOGN-modellen, dog vil ”Praksisfeltet” være det dominerende.

10 VFL-vejledere I skoleåret 2016/17: 4 møder af 2 timer.
Samt deltagelse to dage i Forum for læringsvejledere arrangeret af VIA UC. Der er fokus på Fortsat udvikling af VFL i Vejen Kommune Erfaringsudveksling vedr. metoder til indsamling og analysering af data Erfaringsudveksling vedr. anvendelse af forskellige feedbackmetoder Skolernes VFL-arbejde gennem professionelle læringsfællesskaber Forholde sig til fortsat udvikling af MinUddannelse, så den formative vurdering prioriteres VFL-vejledernetværket befinder sig i “Tænketanken” iflg. WOGN-modellen, hvor viden bearbejdes samt til dels i ”Praksisfeltet” med fokus på fælles praksis.

11 Forum for læringsvejledere
1. Fagligt vidensoplæg  Fælles oplæg med ekspert om sidste nye viden og forskning om temaet 2. Tema-workshops Deltagerne vælger mellem et antal udbudte workshops, som afholdes af lærere, vejledere, konsulenter 3. Samtalecafé’er på tværs af skoler og kommuner: Succeser og udfordringer i vores praksis og nest step. Hvor er vi? Hvor vil vi hen? Hvad er vores næste skridt? Facilitering af videndeling og udvikling af vejledningspraksis. På sigt undersøges mulighed for at understøtte netværket med et digitalt community, hvor videndeling og faglige input kan deles imellem forumdagene.

12 PLC-netværket I skoleåret 2016/17: 4 møder af 2 timer
Der er fokus på Formidling af kulturelle tilbud og andre ”åben skole” – tilbud. Biblioteksdrift, herunder materialevalg og arbejdet med udlånssystemet Implementering af digitaliseringsstrategien Samarbejde med IT vejledernetværket Skabe overblik over nye tiltag og materialer Inspirere og understøtte kollegers fokus på læreprocesser og –resultater PLC-netværket befinder sig overvejende i “Praksisfeltet” iflg. WOGN- modellen, hvor praksis forbedres og udvikles, så praksis bliver mere ensartet på tværs af gruppen

13 IT vejledernetværket I skoleåret 2016/17: 4 møder af 2 timer
Der er fokus på Implementering af digitaliseringsstrategien Samarbejde med PLC-netværket Implementering af nye platforme – MinUddannelse, Aula osv. Dialog med IT afdelingen og andre aktører Skabe overblik over nye tiltag og digitale materialer Inspirere og understøtte digitaliseringen og anvendelsen af IT i undervisningen IT vejledernetværket befinder sig i “Praksisfeltet” iflg. WOGN-modellen, hvor praksis forbedres og udvikles, så praksis bliver mere ensartet på tværs af gruppen

14 Læsevejledere I skoleåret 2016/17: 2 møder af 2 timer
Bearbejdning af diverse kommunale prøver Opmærksomhedspunkterne ifølge forenklede fælles mål Dreng/pige problematikken Strategi for elever i ordblindevanskeligheder implementeres Igangsætning af arbejde med kommunal strategi for skriftsprog 0 – 16 år VFL og skriftsprog Netværket befinder sig dels i ”Praksisfeltet” og dels i “Tænketanken” iflg. WOGN-modellen.

15 Matematikvejledere I skoleåret 2016/17: 3 møder af 2 timer.
Matematikstrategien skal færdiggøres, derudover skal der nedsættes en arbejdsgruppe/personer, som kan komme med oplæg til møderne inden for følgende områder: Opmærksomhedspunkterne ifølge forenklede fælles mål Dreng/pige problematikken Elever i matematikvanskeligheder VFL og matematik Netværket befinder sig i “Tænketanken” iflg. WOGN-modellen, hvor viden bearbejdes.

16 Naturfag I skoleåret 2016/17: 0 møder
I Skoleåret 2017/18: 3 møder af 2 timer. Det kommende år er der to store kommunale indsatser i naturfag. Derudover er der på landsplan initiativer i forhold til udvikling af naturfagene i forhold til teknologi. Kommunalt kursus i natur/teknologi Flipped learning i naturfag Teknologi/teknologipagt/STEM Implementering af Nyt fra de uformelle læringsmiljøer Netværket befinder sig fortrinsvis i “Innovation” iflg. WOGN-modellen, hvor der udvikles på både indhold og metode i naturfagsundervisningen.

17 AKT og INK I skoleåret 2016/17: 0 møder
I skoleåret 2017/18: 4 møder af 2 timer. Her er sat fokus på implementering af Trivselshjulet og det tværfaglige samarbejde. Konkret arbejde med implementeringen af Trivselshjulet Trivsel set ud fra et tværfagligt perspektiv Elevfravær Børn og unge i gråzonen Inkluderende læringsfællesskaber for alle AKT/INK-netværket befinder sig i “Praksisfeltet” iflg. WOGN-modellen, hvor praksis forbedres og udvikles, så praksis bliver mere ensartet på tværs af gruppen

18 Den åbne skole I skoleåret 2017/18: 2 - 3 møder af 2 timer.
Dette netværk er nystartet i skoleåret 2017/18 og er finansieret af puljemidler. Tovholder Lars Petersen Formålet er: Øge fokus på den åbne skole Videndeling på tværs af skoler Videndeling på tværs af institutioner Netværket vil iflg. WOGN-modellen befinde sig i alle 4 kvadranter. Markedspladsen – præsentation af mulige samarbejdspartnere Innovation – nye undervisningsmetoder opfindes, afprøves og evalueres Tænketank – hvordan kommer vi videre efter projektperioden Praksis – hvordan løser vi alle de praktiske problemer

19 Skoleskak I skoleåret 2016/17: 1 møde af 2 timer
I skoleåret 2017/18: 2 møder af 2 timer Nogle skoler i kommunen har rigtig gode erfaringer med at anvende Skoleskak i undervisningen/den understøttende undervisning Skoleskak i den understøttende undervisning Mesterskaber i skak, herunder kommunalt mesterskab i skak Undervisningsmaterialer Netværket befinder sig fortrinsvis i “Markedspladsen” iflg. WOGN-modellen, hvor der udveksles erfaringer og ideer. Det er frivilligt for skoler at deltage i dette netværk


Download ppt "Netværk Dagtilbud & Skole."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google