Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til borgermøde

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til borgermøde"— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til borgermøde
Fælles Sundhedshus Helsingør Kort præsentation

2 Hvordan får vi et Sundhedshus i superligaen?
Velkommen til Kulturværftet. Helsingørs Byråd har i dag inviteret til borgermøde her på Kulturværftet. Vi vil gerne høre dine ideer til hvordan vi i HK får skabt et aktivt og levende sundhus. Et sundhedshus i superligaen. Arbejdet med planlægningen er i fuld gang. Huset skal rumme en række fastlagte kommunale og regionale sundhedstilbud. Et af de bærende principper for Sundhedshuset er – en indgang – flere muligheder – mere sammenhæng. Det opnår vi bl.a. ved at samle de kommunale sundhedstilbud som fx træning, rehabilitering og midlertidige plader med de regionale tilbud, som vi kender fra Murergade. Sundhedshuset skal være et levende og aktivt sted, hvor man ikke kun kommer når man er syg, men også har lyst til at komme for at få inspiration og støtte til at holde sig rask og sund. Hvor fællesskab og sociale relationer kan opstå og trives omkring det fælles tema sundhed.

3 Visioner og drømme Arbejdet i dag kommer til at foregå i tre workshops – og du kan byde ind, der hvor dine interesser ligger. Alle bidrag indgår efterfølgende i det videre arbejde med at opbygge og etablere et nyt fælles Sundhedshus. Jeg glæder mig til at følge jer i løbet af de næste par timer…

4 PROGRAM 26. JUNI 2017 17.00-17.50: Velkomst Film Dialog Informationer
: Vi går ovenpå : Workshop – 3 spor: Liv, Fællesskab og Sundhedsbehov Kl - Opsamling i salen Velkommen til Kulturværftet. Helsingørs Byråd har i dag inviteret til borgermøde her på Kulturværftet. Vi vil gerne høre dine ideer til hvordan vi i HK får skabt et aktivt og levende sundhus. Et sundhedshus i superligaen. Arbejdet med planlægningen er i fuld gang. Huset skal rumme en række fastlagte kommunale og regionale sundhedstilbud. Et af de bærende principper for Sundhedshuset er – en indgang – flere muligheder – mere sammenhæng. Det opnår vi bl.a. ved at samle de kommunale sundhedstilbud som fx træning, rehabilitering og midlertidige plader med de regionale tilbud, som vi kender fra Murergade. Sundhedshuset skal være et levende og aktivt sted, hvor man ikke kun kommer når man er syg, men også har lyst til at komme for at få inspiration og støtte til at holde sig rask og sund. Hvor fællesskab og sociale relationer kan opstå og trives omkring det fælles tema sundhed.

5 Fælles Sundhedshus Helsingør
Hvor, hvornår og hvordan? Projektleder Hans Møller Center for Økonomi og Ejendomme

6 Beliggenhed, transport og tidslinje

7 Fælles Sundhedshus i Helsingør
Hvad skal Sundhedshus Helsingør indeholde? Centerchef Margrethe Kusk Pedersen Center for Sundhed og Omsorg Jeg skal i de næste 10 min. give jer en kort introduktion til de funktioner og aktiviteter, som er planlagt til at flytte ind i det kommende sundhedshus. Men inden da, vil jeg lige ridse op, hvad det er for beslutninger og principper, der har dannet baggrund for valget af funktioner.

8 Vejen til beslutninger har været grundig og over tid
Fra: 2014: Borgermøde Byrådsworkshop og samlet indstilling til kommunale funktioner 2015: Byrådet beslutter rammen for hvilke kommunale funktioner der skal med 2016: Borgermøde, Esrumvej Med efterfølgende konkretisering af det sundhedsfaglige indhold i Sundhedshuset Beslutning om endelig placering 2017: Byråd vedtager de samlede faglige anbefalinger til kommunalt indhold Borgermødet i dag med fokus på fællesskab, aktiviteter, bidrag og liv Maj Helsingør Kommune afholdt den 5. maj 2014 et borgermøde på Kulturværftet om, hvad det nye fælles sundhedshus skal indeholde (med 200 deltagere). Borgermødet indledes med en workshop med 65 inviterede deltagere (fra foreningsliv, patientforeninger m.m). Idéerne og forslagene fra workshop og borgermøde udstilles på Bibliotek Kulturværftet. I løber af maj måned bliver der yderligere indsamlet forslag og idéer fra borgere på postkort og via Helsingør Kommunes Hjemmeside. Materialer fra workshop, borgermøde, postkort anvendes i den videre proces. Juni – nov Byrådet drøfter muligt indhold i et nyt sundhedshus på en workshop den 25. juni Drøftelserne tager bl.a. udgangspunkt i materialet fra borgerne. 2015/ 2016: I foråret 2015 beslutter Byrådet en samlet ramme for, hvilke kommunale funktioner, der skal/ skal ikke placeres i Sundhedshuset eller undersøges nærmere. Der arbejdes videre med at konkretisere og kvalificere det sundhedsfaglige indhold. Tidligere beslutninger genbesøges med de bærende principper som guide. April 2017: Den 24. april 2017 vedtager et enigt byråd de samlede faglige anbefalinger til kommunalt indhold i Sundhedshuset.

9 I konstitueringsaftalen for Regionsrådet blev det aftalt mellem parterne, at styrke det nære sundhedsvæsen i samarbejde med kommunerne. Et af midlerne var udviklingen af et fælles Sundhedshus i Helsingør. Byrådet i Helsingør har sat en ramme på 250 mio kr af til et nyt sundhedshus. Sundhedspolitik - vi sikrer særlig støtte til de der har de største behov - Helsingør kommune vil være blandt de sundeste i DK Alle skal have mulighed for at tage ansvar for eget liv og helbred – og udnytte egne evner Kommunene nøder borgerene med sammenhængende og koordinerende indsatser og tilbud, Målsætninger for det nære sundhedsvæsen Vi sætter tidligt ind hele livet Den nære sundhedsvæsen æhnger sammen og har altid åbent Vi måler og forbedrer hele tiden vores kvalitet Indsatsr tilrettelægges udfra princippet: Intet om borger uden borger

10 Lighed eller lige mulighed?
Indsatser i sundhedshuset skal – som alle andre steder – tage udgangspunkt i borgernes behov for faglig kvalitet og effektiv behandlingsforløb. Det betyder også at vi vil opleve mangfoldigende stor, men med et særligt behov for koordinerede indsatser – og der er ingen ”one size fits all” Derfor skal vi integrere og koble kommunel sundheds – forebyggelses og rehabiliterinstilbud med behandlings tilbud fra region og almen praksis.. Men hvor langt rækker dette – hvor bredt skal vi samarbejde og om hvad - - hvad er driverne….

11 Bærende principper Der er fem bærende principper, der har været guidende for valg af de funktioner, der skal være i sundhedshuset. En indgang – flere muligheder – mere sammenhæng 360 grader sundhed Så langt som muligt selv Sammen finder vi meningsfulde løsninger Ny indsigt giver altid forandring Disse principper skal tydeliggøre, hvilke effekter og synergier, som Helsingør Kommune har ambitioner om at opnå ved at samle de forskellige kommunale funktioner i sundhedshuset. De dækker også de regionale funktioner.

12 Et fælles sundhedshus præget af liv
Sundhedshuset skal samle ydelser, tilbud og funktioner så sammenhængen og adgangen styrkes og tilbuddene målrettes borgernes behov og ressourcer. Et levende og aktiv mødested, hvor fællesskaber og nye bekendtskaber opstår omkring det fælles tema sundhed Nyt fælles sundhedshus giver mulighed for at dele viden, lokaler og faciliteter til gavn for borgerne i Helsingør kommune Udover de bærende principper har yderligere tre principper fungeret som pejlemærker for de faglige drøftelser af og anbefalinger til kommunalt indhold i Sundhedshuset: De funktioner, der placeres i Sundhedshuset skal løse strategiske udfordringer i det nære sundhedsvæsen frem for lokalitetsudfordringer  De funktioner, der skal være i Sundhedshuset skal tydelig bidrage til at skabe merværdi i borgernes forløb og besøg i Sundhedshuset – og skabe faglig synergi, der øger kvaliteten i ydelser og tilbud i det nære sundhedsvæsen. Sundhedshuset skal samle ydelser, tilbud og funktioner, så det bliver nemmere for borgerne at navigere i det nære sundhedsvæsen I dag kommer borgere ind ad mange forskellige indgange i det nære sundhedsvæsen og får ofte hjælp til et afgrænset problem. Ved at have en samlet indgang opnås mere sammenhæng og synergi. Synergien i et sundhedshus består fx også i, at borgere som kommer i Sundhedshuset i én anledning, bliver opmærksomme på en række relevante tilbud og muligheder, som kan hjælpe dem med at mestre egen sundhed bedre.  Sundhedshuset skal være et levende og aktivt hus med et højt antal borgere, der kommer i huset - også om aftenen og i weekenderne  Et højt antal borgere skal naturligt søge mod Sundhedshuset. Derfor skal der skelnes mellem borgerrettede aktiviteter og bagvedliggende aktiviteter, der ikke har direkte borgerkontakt. En borgerrettet aktivitet er fx afholdelse af et patientuddannelsesforløb, mens en bagvedliggende aktivitet også inkluderer en samling af arbejdspladser til medarbejderne. For at opnå et levende og aktivt sundhedshus skal der primært fokuseres på at skabe plads til borgerrettede aktiviteter frem for kontorpladser til medarbejdere.

13 Fælles Sundhedshus Helsingør
Rehabilitering, træning og genoptræning Midlertidige døgnpladser Sygeplejeklinik Åben rådgivning om sundhed, trivsel & egenomsorg Hjælpemidler Frivillige og foreninger Akutklinik Ambulatorier Blodprøveklinik & EKG Blodbank Røngtenklinik Jordemoder-konsultation Hjælpemiddel depot (Mulige aktører) Praktiserende læger Speciallæger Fysioterapeut Fodterapeut Klinisk diætist Bandagist Kommunale funktioner Regionale funktioner Private funktioner Helsingør Byråd besluttede i foråret 2015 en ramme for hvilke kommunale funktioner, der skal flytte ind i Sundhedshuset. Rehabilitering, træning og genoptræning Midlertidige døgnpladser Sygeplejeklinik Åben rådgivning om sundhed, trivsel og egenomsorg Forebyggelses- og sundhedsfremme aktiviteter Åbent hus aktiviteter Frivillige, foreninger og aftenskoler Hjælpemidler Velfærdsteknologisk udstillings- og afprøvningsområde Telemedicinsk område Fælles ledelse, udvikling og planlægning af borgerforløb Akutklinik Blodprøveklinik, EKG Røntgenklinik Jordemoderkonsultation Hjælpemiddeldepot (indlevering) Ambulatorier: Lungemedicin, kardiologi, endokrinologi, og reumatologi Siden da er der sket en udvikling på flere områder, som har gjort det relevant at genbesøge tidligere beslutninger. I december 2016 besluttede Byrådet, at Sundhedshuset skal placeres på en af kommunens grunde ved Prøvestenen, frem for i de tidligere sygehusbygninger på Esrumvej. Det giver mulighed for at bygge et sundhedshus helt fra grunden (barmarksprojekt) med de fordele, at der kan fokuseres på at bygge det, der er brug for, og at der kan indbygges en større fleksibilitet i huset. I efteråret 2016 indgik Helsingør Kommune en aftale med Teknisk Rådgiver. ”Erik Møller Arkitekter”. Arbejdet med at konkretisere indholdet i sundhedshuset gik herefter i gang. Denne slide viser de faglige anbefalinger til sundhedsfagligt indhold i Sundhedshuset – som vi forventer bliver godkendt på byrådsmøde den 24. april. Praktiserende læge Speciallæger Fysioterapeut Fodterapeut Klinisk diætist Bandagist Vi skelner mellem de borgerrettede aktiviteter (front stage) og de bagvedliggende aktiviteter (backstage).

14 Nu er det næste skridt…. Vi fortsætte med at inddrage kommunens borgere i processen med at skabe Helsingørs nye Sundhedshus Inddragelse af mange forskelige synspunkter, så der kan skabes liv og fællesskab i huset 1-2 handleplaner hvert år – forskellig varighed af handleplaner Første handleplaner i 2017, fx mental sundhed, samler de indsatser, der allerede er bevilget midler til i budgetforliget – og gør os klogere på hvordan fx arbejde mere målrettet med mental sundhed.

15 Introduktion til 3 workshop
Velkommen til Kulturværftet. Helsingørs Byråd har i dag inviteret til borgermøde her på Kulturværftet. Vi vil gerne høre dine ideer til hvordan vi i HK får skabt et aktivt og levende sundhus. Et sundhedshus i superligaen. Arbejdet med planlægningen er i fuld gang. Huset skal rumme en række fastlagte kommunale og regionale sundhedstilbud. Et af de bærende principper for Sundhedshuset er – en indgang – flere muligheder – mere sammenhæng. Det opnår vi bl.a. ved at samle de kommunale sundhedstilbud som fx træning, rehabilitering og midlertidige plader med de regionale tilbud, som vi kender fra Murergade. Sundhedshuset skal være et levende og aktivt sted, hvor man ikke kun kommer når man er syg, men også har lyst til at komme for at få inspiration og støtte til at holde sig rask og sund. Hvor fællesskab og sociale relationer kan opstå og trives omkring det fælles tema sundhed.


Download ppt "Velkommen til borgermøde"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google