Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Handicap og menneskerettigheder

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Handicap og menneskerettigheder"— Præsentationens transcript:

1 Handicap og menneskerettigheder

2 Menneskerettigheder i DK, status rapport 2016-17
Personer med handicap har generelt en svagere tilknytning til arbejdsmarkedet, tager kortere uddannelser, lever sjældnere i parforhold, får færre børn og er mindre socialt aktive end personer uden handicap. 23 % af personer med et større fysisk handicap og 32 % af personer med et større psykisk handicap oplever, at de bliver diskrimineret på grund af deres handicap. Til trods herfor findes der ikke et generelt forbud mod diskrimination på grund af handicap. Regeringen har i februar 2017 tilkendegivet, at man vil indføre et sådant forbud.

3 Funktions-evne-nedsættelse
ICF (International Classification of Functioning, Disability and Health) modellen består af fem komponenter: Kroppens funktioner og anatomi er f.eks. mentale funktioner, bevægeapparatet og nervesystemet. Aktivitet er en persons udførelse af en opgave eller en handling f.eks. bevægelse og færden, omsorg for sig selv. Deltagelse er involvering i dagliglivet, f.eks. deltagelse i sociale begivenheder som familiemiddage, fødselsdage, kortspilsaftener eller varetagelse af et arbejde. Omgivelsesfaktorer er de fysiske, sociale og holdningsmæssige omgivelser, som mennesker bor og lever i, f.eks. produkter og teknologi, og støtte og kontakt. Personlige faktorer er knyttet til personen som f.eks. alder, køn, social status, mestringsevne og livserfaring.

4 Definition af Handicap

5 Handicap & Menneskerettigheder

6 Tilgængelighed Hvor oplever I / har tænkt på der er problemer med tilgængelighed?

7 Institut for Menneskerettigheder anbefaler, at regeringen tager initiativ til at:
Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og Finansministeriet sikrer effektiv kontrol med efterlevelsen af krav om tilgængelighed til offentligt byggeri, offentlig transport og offentlige hjemmesider.

8 Handicap & Menneskerettigheder
er/udgivelser/status/ /status_ pdf 1_B15_som_vedtaget.pdf

9 Handicap & Menneskerettigheder
rehabilitering/Handicap/Handicappolitikken/FNs-standardregler-for- ligestilling-og-handicappede

10 Opgave Undersøg hvad henholdsvis: København, Helsingør, Viborg, Tønder, Middelfart og Nykøbing Falster kommune tilbyder til borgere med funktionsnedsættelser/handicap Tjek op i forhold til Handicap konventionen


Download ppt "Handicap og menneskerettigheder"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google