Lars Bodum Plan&Miljø - Landinspektør 3. Semester 2002 GIS kursus – kursusgang 4 Regionale analyser.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flickr.com – online billeddeling
Advertisements

Tal på familieområdet.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Hvordan man logger ind på Dansk ACL database
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Foreningen ”Odinstårnet” -
Grundlæggende IT, niveau G
Mapning af klasser til relationer
GIS uden data lokalt GIS uden data lokalt.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punkt- opstilling på teksten (flere niveauer findes), brug forøg listeniveau For at få venstrestillet tekst.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Tabel 1: Antal arbejdssteder i Region Aalborg
Tilmelding til ungdomsuddannelser 2010
Introduktion til Geografiske Informationssystemer (GIS)
LIMAks Ny LIMA-version der passer til MIA i miniMAKS version -
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
The spatial division of talent in city regions: Location dynamics of business services in Copenhagen Af Høgni Kalsø Hansen & Lars Winther.
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Baggrund Summary Grafikker Slide 1 Resultatrapport – Thorsager trinbræt undersøgelse Thorsager distriktsråd.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Energierhvervsanalyse 2009 April 2010 Formålet med analysen af dansk eksport af energiteknologi og –udstyr er at dokumentere betydningen af den danske.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Inspirationsdag i Undervisningsministeriet Introduktion til webservice Thomas Ellegaard Freelanceprogrammør tilknyttet Rambøll Informatik
Lars Bodum Plan&Miljø - Landinspektør 3. Semester 2002 GIS kursus – kursusgang 7 Demografiske analyser.
Den digitale vision for Danmark - muligheder og udfordringer for finansielle virksomheder Forsikringsforeningen, 8. oktober 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen.
…helt naturligt ! Velkommen til Meldgaard. Data til Excel videre til Nav kan eksportere alle data fra listevisninger til Excel (som så kan videresende.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Den relationelle model
10. sep Nordjyllands Amt Digital Signatur Kristian Alstrup Baden  Den Digitale Amtsgård ”Den Digital Amtsgård” Digital Signatur.
…helt naturligt ! Velkommen til Meldgaard. Kundestatistik Du kan lave statistikker på kryds og tværs i Bridgemaster (og Nav generelt). Statistikker starter.
IT i Byggeriet Semester kursusgang Databaser (2) Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg Universitet.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
geografi, landinspektør, plan & miljø 1. semester
Internettet og promotionparametrene Salgsmål, imagemål og informationsmål.
…helt naturligt ! Velkommen til Meldgaard. VareStatistik Du kan lave statistikker på kryds og tværs i Bridgemaster (og Nav generelt). Statistikker starter.
Hjem-IS Kommunikationstest Juni Om undersøgelsen Data er indsamlet juni 2003 Metode CAWI interview Der er 1128 besvarelser fra medlemmer af Hjem-IS.
Lars Bodum PML GIS kursusgang 9 Netværk og tilgængelighed.
ANALYSE AF WEBADFÆRD | F2003 OAW – LEKTIONSGANG 8.
OPERATIONEL ANALYSE AF WEBADFÆRD OAW – LEKTIONSGANG 8.
V. Birgit Larsen og Bent Villadsen Geoforum arrangement, d. 5. oktober 2004 Anvendelsen af OIS data og GIS hos Nordjyllands Amt.
3D GeoInformation Lars Bodum Landinspektørstudiets 7. Semester 2001 GIS og Internettet Forskellige koncepter for GIS på Internettet.
OPERATIONEL ANALYSE AF WEBADFÆRD OAW – LEKTIONSGANG 8.
Implementation i Software Hvad skal implementeres? Abstraktionsniveauer Assembler- og Højniveausprog Udveksling af Parametre Anvendelse af højniveausprog.
Lars Bodum Plan&Miljø - Landinspektør 3. Semester 2002 GIS kursus – kursusgang 10 GIS & Links Internet GIS.
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
Valgfri tekst FORMÅL Kan selvstændigt udvælge en relevant tekst for modulet. Kan argumentere for, hvad teksten bidrager med i forhold til modulets teoretiske.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
4B Analyse & Marketing A/S – 1 Borgerundersøgelse Randers Kommune Affaldshåndteringen Januar 2010.
GIS og Distributionsløsninger. Agenda Hvem er Dimaps Hvad beskæftiger vi os med ? Læs mere på Forevisning af nogle af Dimaps GIS løsninger.
Frivillignettet Adgang via Hjerteforeningens hjemmeside Klik på menu.
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
Kvoteelev på Frisør Udvælgelsen af kvoteelever til frisør uddannelsen består af en samtale og en praktisk prøvning. Som et udgangspunkt for samtalen vil.
Statistik.
Programmering 1 Java/C#
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Sundhedsprofilen Systemet er udviklet i samarbejde med Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed (Region Hovedstaden) og Høje-Taastrup Kommune.
Energierhvervsanalyse
Befolkningsudvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune
Videnskabeligt projekt
Energierhvervsanalyse
REGION MIDTJYLLAND UNDER DANNELSE
Statistik niveau E og F Lars A. Clark.
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
Fornavn Efternavn Fornavn + Efternavn Adresse; Vej, husnr., sal
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Konjunkturbarometer – maj 2013
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Præsentationens transcript:

Lars Bodum Plan&Miljø - Landinspektør 3. Semester 2002 GIS kursus – kursusgang 4 Regionale analyser

Lars Bodum Plan&Miljø - Landinspektør 3. Semester 2002 Agenda Formulere spørgsmålFormulere spørgsmål StatistikbankenStatistikbanken –Tilmelding og opkobling –Udvælgelse af data –Antal variable –Eksportformater (bl.a. om danske karakterer) Bearbejdning af data i ExcelBearbejdning af data i Excel –Nøglefelter ArcViewArcView –Kortgrundlag –DBjoin OpgaveOpgave

Lars Bodum Plan&Miljø - Landinspektør 3. Semester 2002 Statistik på kort

Lars Bodum Plan&Miljø - Landinspektør 3. Semester 2002 Spørgsmål Det er vigtigt at stille de rigtige spørgsmålDet er vigtigt at stille de rigtige spørgsmål Ikke for mange variable!Ikke for mange variable! Sørg for at gemme metadata fra tabellerne…Sørg for at gemme metadata fra tabellerne…

Lars Bodum Plan&Miljø - Landinspektør 3. Semester 2002 Statistikbanken

Lars Bodum Plan&Miljø - Landinspektør 3. Semester 2002 Opgave GIS4 Ved hjælp af data fra Statistikbanken og kortet over de Nordjyske kommuner, skal I svare på følgende spørgsmål. I skal samtidig lave et kort der illustrerer besvarelsen:Ved hjælp af data fra Statistikbanken og kortet over de Nordjyske kommuner, skal I svare på følgende spørgsmål. I skal samtidig lave et kort der illustrerer besvarelsen: –To kommuner i Nordjyllands Amt har en markant dårligere befolkningsudvikling end de øvrige. Hvilke? –I hvilke 3 kommuner er der sket den største vækst i boligmassen de seneste 10 år? –Hvor mange kommuner i Nordjyllands Amt har en negativ nettopendling? –Hvilke 3 kommuner har den laveste andel af husstande med bil set i forhold til det samlede antal husstande? Besvarelsen på opgaven består af 4 kort og navnene på de kommuner I har fundet frem til. De 4 kort skal enten:Besvarelsen på opgaven består af 4 kort og navnene på de kommuner I har fundet frem til. De 4 kort skal enten: –Sættes ind i et word-dokument og sendes til mig –Publiceres på Internettet, hvorefter I sender adressen til mig –Laves i et andet stykke software og gemmes som et pdf-dokument Aflevering senest 28-11!Aflevering senest 28-11!