Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr. 45853 ”Medier”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Test i Der er 20 spørgsmål og du kommer automatisk videre ved korrekt svar Tryk for start.
Advertisements

En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Photo story. Velkommen til denne lille manual omkring Photo Story 1.Du kan vælge at se hele filmen og detaljeret se hvordan du bedst kommer i gang med.
VIRUS, SPYWARE OG SPAM. Vi tar´ en tur rundt i en uhyggelig verden, fyldt med alt muligt skidt der forpester vores liv med vores PC Af Molly Larsen.
Jeg har brugt gratis billedebehandlingsprogrammet
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Grundlæggende PowerPoint
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Hvad skal vi i dag? Hvad er NemID?
Netbank Det offentlige Dk e-Boks
Udlægning af en ny cache
Internet til alvor og sjov
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
MMSSTV Indstillinger FSK ID og andre indstillinger Af DG1OBY
Retningslinjer for brug af IT-udstyr. Log på netværket •Log på netværket – angiv: Brugernavn Adgangskode Brugernavn og adgangskode er personlige og må.
WordPress Nyeste version af WordPress kan hentes her:
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Blogger.com - lav din egen hjemmeside
Hjemmeside Tirsdag den 5. oktober 2010.
Computerens anatomi.
Kan en Internet tilkoblet bruger sende en til andre Internet tilkoblede brugere uafhængig af hvilket operativsystem modtageren har? •Ja •Nej.
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Beskyt din computer og dine data!
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Her kan du søge oplysninger om de forskellige lande, se videoklip med børn og unge, lave dine egne kort, statistik og lave wiki’er Med kortgeneratoren.
Sociale Medier og Jobsøgning - Sælg dig selv på nettet.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Gennem vores undersøgelser af zoo.dk har vi fundet ud af sitets tre største usability problemer:
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Fil kendskab KLIK for start. De vigtigste filer er dem i Office-pakken. Word dokument.doc Word skabelon.dot Word dokument.RTF Excel projektmappe.xls Excel.
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Google som søgemaskine
Blogging Udvidet design og funktion
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
1 Webdesign - De første trin Grundliggende begreber Internettet (1969-): En fællesbetegnelse for netværk eller tjenester der benytter samme.
Vejledning til oprettelse af CV
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
BlueDoc 2.0 (C) 2003 TMA Components Web-integreret Intranet søgemaskine.
Videregående pc-vejledning Modul 10: Sådan gør du 60+Bornholm.
Videregående pc-vejledning Modul 06: Netværk WWW = World Wide Web 60+Bornholm.
Videregående pc-vejledning Modul 07: Elektronisk post 60+Bornholm.
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Tilføje en kontakt Listen Kontakter gør din kommunikation lettere og gør det muligt for dig.
Digital billed-collage/poster
Digital kommunikation og æstetik i praksis 1. maj Søgemaskiner og optimering.
Computerens anatomi Dette er interaktivt så brug musen.
Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr Værdien af digital formidling af offentlig borgerservice.
Kjeld Svidt  Institut for Byggeri og Anlæg  Aalborg Universitet IT i Byggeriet Semester kursusgang Projektweb og html (fortsat) Kjeld Svidt.
Styresystemet & div. software … mange IT-fagudtryk !! v/Søren Noah: Steve Jobs (Apple) Bill Gates (Microsoft) Venner.
Introduktion til digital post på borger.dk/Virk.dk.
Photo Story Den smarte måde at lære på Tradium – Randers Malerskole.
Kursus i Wordpress Lær at lave indlæg og kalenderbegivenheder v/ Hjerteforeningens webredaktør Mads Louis Orry.
Sikkerhedskursus (følgende lektioner er tilgængelige i dette kursus
Inspiration til at udbrede NemSMS til borgere
Hvordan ændrer jeg teksten på min hjemmeside?
Sådan anvendes BG-NetBank
Skabelon mailopsætning
Jan Christiansen Inspiration systime.dk
Den gode tone Lse.
Vejledning i at scanne..
Modul 07, Elektronisk post
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
Den gode tone Lse.
Præsentationens transcript:

Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr ”Medier”

Hjemmesider, web-sider Skrives i en WYSIWYG editor (What You See Is What You Get, dvs. man ser straks resultatet) et mere avanceret hjemmesideprogram som fx FrontPage et CMS system (Content Management System) hvor en central redaktør sikrer ensartet layout (med CSS), men uddelegerer skrivearbejdet til fagfolk Links hjælper brugeren med at navigere. Websider kan desuden udstyres med en søgefunktion, så brugeren kan søge på specifikke søgeord overalt på hjemmesiden. Dette er især brugbart for opsøgende brugere. At ”skrive til nettet” stiller andre krav til forfatteren end hvis man skal skrive tekst til en folder, et brev eller en vejledning.

Billeder ”Et billede kan sige mere end 1000 ord”, siger man. Men pas på, for billeder og illustrationer har ikke samme gennemslagskraft på nettet som på tryk – men er alligevel tilbøjelige til at stjæle opmærksomheden fra budskabet i din tekst. Billeder fylder meget, hvis man ikke passer på. Sørg for at billeder er i web-opløsning og lille størrelse. Brug evt. miniaturer, så brugeren selv kan vælge store billeder til og fra. Ellers risikerer du at download-hastigheden stiger ud over det borgeren synes er acceptabelt. Test evt, siden på et modem. Husk at sort / hvid billeder fylder en brøkdel af farvebilleder. Brug.jpg eller.gif format, aldrig.tif eller.bmp

Animationer En animation er en serie billeder der fremvises i en rude i en bestemt rækkefølge og med en bestemt frekvens. De enkelte billeder kan være tekstbokse. En animation fungerer som blikfang, fx små smagsprøver på hvad der gemmer sig bag et link. Se fx Forsvaret.dkForsvaret.dk Du kan fremstille animationer i programmer som Paint Shop Pro eller FrontPage. En animation fylder lige så meget som de billeder, der indgår i den, tilsammen. En animation kan vises i almindelige browsere som Explorer, Firefox osv.

Lyd Du kan lægge lyd ind på en hjemmeside, så læseren kan høre en bestemt lydfil når han klikker på et bestemt sted på hjemmesiden. Du kan også optage lyd selv – det kæver en lydoptager, fx Windows lydoptager og en mikrofon. Afhængig af længden af lydoptagelsen er lydfiler alt andet lige ”tunge” og kræver en del båndbredde / tid hos brugeren. Visse offentlige hjemmesider anvender speak af hensyn til blinde og folk med læsevanskeligheder. I nogle tilfælde er speak syntetisk tale. Se fx dmi.dk.dmi.dk

Filmklip Brug kun filmklip på hjemmesiden, hvis du er helt sikker på at brugerne råder over kraftige internetopkoblinger.

/ e-post - kan i langt de fleste tilfælde erstatte brevpost. Også fortrolig information kan sendes ved hjælp af kryptering. Det kræver at både afsender og modtager har en digital signatur. Man kan sende enhver form for digital medie (tekst, billede, lyd) som vedhæftet fil. Vær dog opmærksom på, om modtageren råder over et program der kan åbne filen. programmer er standard i Windows og andre styresystemer - skal altså ikke anskaffes ekstra.

Nyhedsbrev Hvis din primære målgruppe har behov for regelmæssig opdateret information kan du vælge at udsende et nyhedsbrev. Det udsendes via dit system til brugerens adresse. Nyhedsbreve er velegnede til smalle målgrupper. Se fx Havhingsten.dk eller dmi.dkHavhingsten.dk dmi.dk

Dynamisk formular er en formular på den offentlige virksomheds hjemmeside, hvor brugeren ved at udfylder relevante felter sender oplysninger til den offentlige virksomhed. Formularen kan være koblet sammen med et web- baseret betalingssystem. Se fx Fisketegn.dk.Fisketegn.dk En dynamisk formular giver en god interaktivitet. Det kræver en del teknisk kunnen at opbygge en dynamisk formular. Visse CMS systemer tilbyder dog lette gør-det-selv løsninger

Instant messaging (IM) er en form for kommunikation mellem to eller flere mennesker baseret på skrivning af tekstbeskeder. Tekstbeskederne sendes via computere, der er forbundet til et netværk, fx internet. Instant messaging kræver et klientprogram der forbinder sig til en server og adskiller sig fra ved at samtaler foregår uden forsinkelse. De fleste typer programmer giver mulighed for at se om folk på ens kontaktliste er online og interesseret i at chatte. Populære instant messaging programmer er: Windows Live Messenger, AOL Instant Messenger, Yahoo! Messenger, Skype, Google Talk, Jabber, QQ og ICQ. (Kilde: Wikipedia)