Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Digital billed-collage/poster

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Digital billed-collage/poster"— Præsentationens transcript:

1 Digital billed-collage/poster
via Picture Tube i programmet Jasc Paint Shop Pro Et kursus for billedkunst-lærere i folkeskolen

2 Programmet Paint Shop Pro startes, og du åbner en ny fil
Programmet Paint Shop Pro startes, og du åbner en ny fil. Første trin i denne opgave er en øvelse i at gøre forarbejdet rigtigt m.h.p. at undgå fejl i processen. Indstilling af billedstørrelsen er vigtig. Klik i feltet, hvor der står ”Pixels” og klik på ”Centimeters”. Nu kan størrelsen på billedet ses i centimeter. Vælg en passende størrelse – f.eks. 20x20 centimeter. Opløsningen sættes til 100 ”pixels/cm”. ”Memory required” ca. 15 Mbytes. Er du ikke opmærksom på billed-størrelse og datamængde, kan billedet enten være for lille – så bliver posteren uklar. Er billedet for stort, kan computeren måske ikke så nemt arbejde, fordi datamængden er for stor Klik på ”OK”.

3 Lav en collage vha. ”Picture Tube”.
Klik på ”View” – ”ToolBars” – ”Tool Options Palette” Klik nu på ”Picture tube”, og ”Tool Options” vil blive fyldt med muligheder – eks. sommerfugle o.a. – som ved et enkelt klik i billedfladen bliver overført til billedet/collagen via klik. Størrelsen og andre muligheder på indsætningsbillederne vil kunne ændres. PRØV. Prøv dernæst at skabe en stemning – evt. præsentere et budskab – med de muligheder, programmet skaber. Pas på med mængden af billeder. En collage kan nemt blive overklistret.

4 Der kan eventuelt også laves årstids-collager, hvorefter posterne/plakaterne kan udstilles.
Lav en poster. Når du har lavet en tilfredsstillende collage, kan resultatet printes ud i plakat-format – en poster. Dette gøres i programmet Publisher. Du skal dog først gemme din collage som en ”bmp”-fil (bedste format). Åbn Publisher og klik på ”Tomme publikationer” – klik på ”Plakat” og ”Opret”. ”Indsæt” ”Billede fra fil” – derfra hvor du har gemt din collage. Billedet strækkes til at fylde den flade, du ønsker. Dette billede gemmes nu som en ”Publisher”-fil. Derefter udskrives posteren, og A4-arkene limes sammen, så de tilsammen udgør en plakat/poster.


Download ppt "Digital billed-collage/poster"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google