10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Egenkapital Ejerens indskud af kapital i virksomheden Banklån
Advertisements

23.5 Kommentarer til årsregnskabet
20.2 Bidragskalkulation udarbejdet som en efterkalkulation
23.2 Skyldige omkostninger
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
21.1 Opdeling af varelageret
16.5 Årsregnskabets formål
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
22.3 Betaling af skatter og bidrag
8.2 Kontant varekøb og varesalg
6.2 Likvide midler: Bankindestående
21.2 Opdeling af netto- omsætning og vareforbrug
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.2 Kapacitetsomkostninger
26.3 Variable omkostninger
6.4 Kasseafstemning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
9.1 Registrering af andre eksterne omkostninger
15.1 Den lineære metode Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
20.3 Bidragskalkulation ved køb i udenlandsk valuta
14.3 Afstemning af kassekredit
22.4 B-indkomst 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
18.3 Kommentarer til budgetterne
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
6.3 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.6 Kommentarer til årsregnskabet
4.5 Kontoramme og kontoplan
12.3 Momsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.4 Overførsel af privatforbrug
23.2 Skyldige omkostninger
22.4 B-indkomst Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på SKAT  10 rater.
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
23.1 Periodeafgrænsningsposter
21.2 Opdeling af nettoomsætning og vareforbrug
7.1 Momssystemet Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
15.2 Saldometoden Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
6.1 Likvide midler: Kasse 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
16.3 Kommentarer til årsregnskabet 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit.
Moms systemet De 25 % moms. 2 videoklip  Købsmoms er den moms, virksomheden betaler, når den køber varer og serviceydelser. Konto Købsmoms, har.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Egenkapital og privatforbrug
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
20.1 Bidragskalkulation udarbejdet som en forkalkulation
8.1 Faktura 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at se.
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
14.2 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
1.3 Virksomhedens interessenter
7.3 Afslutning af momsregnskabet
26.4 Samlede omkostninger Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil.
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
28.1 Overskudsgrad Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
28.2 Omsætning og variable omkostninger
11.3 Opgørelse af egenkapitalen i en personligt ejet virksomhed
25.3 Afsætning og omsætning
13.2 Budgetkontrol Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
30.3 Funktionsopdeling af omkostninger
Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.)
Kapitel 11 Anlægsaktiver.
Kapitel 8 Vareregnskabet Varekøb.
28.3 Omsætning og kapacitetsomkostninger
Det samlede regnskabssystem
Præsentationens transcript:

10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. 1.Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”.

Indholdsfortegnelse Afslutning & quiz Eksempler på inventar Betaling til leverandør Registrering af inventarkøb samt kreditnota Køb af inventar på kredit Anlægsaktiver og værditab 10.1 Anskaffelse af inventar

Fashion SHOE råder over en del inventar. Fx:  Reoler  Hylder  Lagerinventar  It-udstyr  Borde og stole  Betjeningsdisk  Kasseterminal.

10.1 Anskaffelse af inventar Inventar er et anlægsaktiv. AKTIVERkr.i alt kr. Biler Inventar Varelager Varedebitorer Kassebeholdning Bankindestående

10.1 Anskaffelse af inventar Anlægsaktiver er aktiver, der er bestemt til længerevarende brug i virksomheden. AKTIVERkr.i alt kr. Biler Inventar Varelager Varedebitorer Kassebeholdning Bankindestående Biler og inventar er anlægsaktiver. Biler behandles i afsnit Med tiden falder både inventar og biler i værdi. Den årlige værdi- forringelse kaldes årets afskrivning og behandles i kap. 12.

10.1 Anskaffelse af inventar Alle aktiver, som ikke er anlægsaktiver, er omsætningsaktiver. AKTIVERkr.i alt kr. Biler Inventar Varelager Varedebitorer Kassebeholdning Bankindestående Omsætningsaktiver Aktiver i alt

10.1 Anskaffelse af inventar Fashion SHOE køber en ny kasseterminal hos Inventarland A/S. 1 Kasseterminal og købsfaktura modtages fra Inventarland.  Fashion SHOE registrerer købsfakturaen med det samme. Men den skal ikke betales endnu.

10.1 Anskaffelse af inventar Efter 30 dage registreres udbetalingen til Inventarland dage efter fakturamodtagelse betales gælden.  Betalingsfristen på 30 dage er udløbet. Fashion SHOE betaler derfor nu gælden til Inventarland.

10.1 Anskaffelse af inventar Inventarland tilhører gruppen af andre kreditorer. DebetKredit (Saldo) Kontoen har en kreditsaldo, fordi der er tale om et passiv (gældspost). Se konteringsvejledning.konteringsvejledning 14290: Andre kreditorer

Købsfaktura fra Inventarland (142901):Beløb Betalingsbetingelse: 14 dage netto Anskaffelse af inventar Købsfaktura fra Inventarland (konto nr ). Hvilke konti skal bruges? 11130: Inventar DebetKredit : Inventarland DebetKredit 14261: Købsmoms DebetKredit Bilag 73: d. 15/8 1 stk. kasseterminal model FS-73584kr Emballagekr =kr momskr I altkr

Købsfaktura fra Inventarland (142901):Beløb Betalingsbetingelse: 14 dage netto Anskaffelse af inventar Hvordan skal inventarkøbet registreres? 11130: Inventar DebetKredit : Inventarland DebetKredit 14261: Købsmoms DebetKredit ( )(25.000)(0) 1 stk. kasseterminal model FS-73584kr Emballagekr =kr momskr I altkr Emballage (og evt. montage) registreres sammen anlægs- aktivet. Bilag 73: d. 15/8

Kontoen har i forvejen en debetsaldo. Tilgodehavendet hos SKAT bliver nu endnu større. Kontoen har i forvejen en kreditsaldo. Gælden til Friis Sko bliver nu endnu større. Kontoen har i forvejen en debetsaldo. Varelageret bliver nu endnu større Anskaffelse af inventar Hvad er der sket med de tre konti? 11130: Inventar DebetKredit : Inventarland DebetKredit 14261: Købsmoms DebetKredit Kontoen er et aktiv og har en debetsaldo. Tilgodehavendet hos SKAT bliver større. (Ny saldo: kr ) Kontoen er et passiv og har en kreditsaldo. Gælden til Inventar- land bliver nu kr større. Kontoen er et aktiv. Den har en debet- saldo, der nu bliver kr større. (Ny saldo: kr ) ( )(25.000)(0)

10.1 Anskaffelse af inventar Det sker, at Fashion SHOE må bede Inventarland om at sende en kreditnota : Inventar DebetKredit : Inventarland DebetKredit 14261: Købsmoms DebetKredit Når Fashion SHOE modtager en kreditnota fra Inventarland, kan det skyldes: Fejl ved inventaret, som Fashion SHOE dog ønsker at beholde Fashion SHOE returnerer inventaret til Inventarland Returemballage til Inventarland. ( )(32.500)(37.500)

10.1 Anskaffelse af inventar Da Rikke Bæk fra Fashion SHOE pakker den nye kasseterminal ud, har den nogle ridser på den ene side : Inventar DebetKredit : Inventarland DebetKredit 14261: Købsmoms DebetKredit Rikke Bæk vil gerne beholde kasseterminalen, men vil ikke betale fuld pris. Hun bliver enig med Inventarland om en dekort på kr Fashion SHOE returnerer endvidere emballagen, der blev faktureret med kasseterminalen (kr ). Fashion SHOE modtager efterfølgende en kreditnota fra Inventarland. ( )(32.500)(37.500)

10.1 Anskaffelse af inventar En kreditnota fra en leverandør skal bogføres lige modsat af den oprindelige faktura : Inventar DebetKredit : Inventarland DebetKredit 14261: Købsmoms DebetKredit Kreditnota fra Inventarland (142901):Beløb Dekort pga. ridser i kasseterminalkr Returneret emballagekr =kr momskr.500 I altkr ( )(32.500)(37.500) Bilag 81: d. 16/8

Kontoen har i forvejen en debetsaldo. Tilgodehavendet hos SKAT bliver nu mindre. (Ny saldo: kr ). Kontoen har i forvejen en kreditsaldo. Gælden til Friis Sko bliver nu mindre. (Ny saldo: kr ). Kontoen har i forvejen en debetsaldo. Værdien af varelageret bliver nu mindre. (Ny saldo: kr ) : Inventar DebetKredit : Inventarland DebetKredit 14261: Købsmoms DebetKredit Hvad er der sket med de tre konti? Kontoen er et aktiv og har en debetsaldo. Tilgodehavendet hos SKAT bliver nu mindre. (Ny saldo: kr ). Kontoen er et passiv og har en kreditsaldo. Gælden til Inventarland bliver nu mindre. (Ny saldo: kr ). Kontoen er et aktiv og har en debetsaldo. Værdien af inventaret bliver nu mindre. (Ny saldo: kr ) Anskaffelse af inventar ( )(32.500)(37.500)

10.1 Anskaffelse af inventar Betalingsbetingelsen var 14 dage netto. Efter 14 dage betaler Fashion Shoe fakturaen : Inventarland DebetKredit DebetKredit ( ) Bankoverførsel:Beløb Betaling til Inventarland (konto )kr Beløbet er overført fra bankkontoen. (35.000) Bilag 98: d. 29/ : Bankindestående

10.1 Anskaffelse af inventar Hvad er der sket med de to konti? Kontoen har i forvejen en kreditsaldo. Gælden til Friis Sko bliver nu mindre. (Ny saldo: kr ). Kontoen er et passiv og har en kreditsaldo. Gælden til Inventarland bliver nu mindre. (Ny saldo: kr. 0). Kontoen har i forvejen en debetsaldo. Værdien af varelageret bliver nu mindre. (Ny saldo: kr ). Kontoen er et aktiv. Den har en debetsaldo, der nu bliver mindre. (Ny saldo: kr ) : Inventarland DebetKreditDebetKredit ( )(35.000) : Bankindestående

Du har nu lært om:  Konto 11130: Inventar  Købsfaktura på inventar  Kreditnota på inventar  Betaling af inventar  Anlægsaktiver og omsætningsaktiver. QuizQuiz: Inventar Selvrettende opgaveSelvrettende opgave: Anskaffelse af inventar 10.1 Anskaffelse af inventar