Kidsbasket Pilotprojekt SFO Absalonskolen, Holbæk Kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Junior Development Juniorudvikling. Junior Development Juniorudvikling Aktiviteter rettet mod forældrene Hverveaktiviteter for nye medlemmer Minihockey.
I dag er temaet Visualisering
Etik regelsæt for dommere •Dommergerningen er en hobby, som skal nydes på lige fod med andre. •En hobby dyrkes af lyst og ikke nød. •Nogle er dygtigere.
Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
De sidste undervisningstimer
1 Video-regelquiz - Inkl. svar. 2 I denne lille video-regelquiz bliver I stillet over for ni regelsituationer i slagspil. Hver situation beskrives i en.
Spiludvikling 2008 – landsdækkende tiltag •Ingen mandsopdækning •Kun udskiftning i boldbesiddelse eller ved spilstop •Man må altid rykke op og spille på.
Aldersrelateret træning
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
4 fokuspunkter i kommende skoleår • Motion • Læsestund for alle klasser • Læring i bevægelse • Glæde og trivsel.
Aldersrelateret træning
Poster præsentation I modsætning til Power Point præsentationer er en poster et enkelt Billede, der skal fange med det samme. (Ligesom en annonce VS en.
Forældremøde for U maj 2012 Dagsorden • Formålet med Play & Stay konceptet • Turneringsformater for u10 og u8 • Mål med træningen – selvtræning •
Dommer bord Pointdommer Kampleder Coach Chung Coach Hong Dommer bord Pointdommer Kampleder Coach Chung Coach Hong Kampbanen (blå) 8 x 8 m.
Træning - Patching forberedelse
TRÆNER VI ”RIGTIGT”? ”Har vi en høj kvalitet og kompetence i arbejdet med at udvikle spillerne?” Oplæg, spørgsmål og debat!
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Relationer – børn og voksne
DJEEO Education – En undervisningsplatform baseret på fysisk aktivitet, IT og samarbejde, som kan bruges i alle fag. DJEEO Education.
OPVARMNING IØ 2 Kirstine Ann Sørensen.
Relationer – børn imellem
Reduktion AM 2009.
Procesværktøjer.
Company Confidential DIBA & SEGMENT CUP 2011 Årg04, 05 & 06 stævne d. 20. August 2011 Arrangeret af Herfølge Boldklub.
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
På det efterfølgende dias (startsiden) er vist formationen.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Velkommen til DGU`s Begynderudvalgskursus
Færdselslovens § 3, stk. 3, politi og vejmyndigheder efter samråd med skolerne træffer foranstaltninger til at beskytte børnene mod farerne fra den kørende.
Hvordan skabes sammenhæng mellem teori og praksis
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
U6+U8 totalhåndbold - Nu Totalhåndbold – fri opdækning efter tilbageløb. Kampbold: Trial/Trio soft str. 0 (minibold) Max 7 spillere pr. hold Opdeling i.
Jeg kører truck Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Velkommen! Trænerrollen, pædagogik, grundlæggende teknik og øvelser
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008.
Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Dansk Boldspil-Union En Del af Noget Større Praktiske lovændringer 2016/2017.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF-Midtjylland. Herning Badminton Klub Mandag 24.september 2007.
Præsentation nye regler Proces Skadet spiller Passivt spil Sidste 30 sekunder Blåt kort Målmand som markspiller.
Præsentation nye regler 2016
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Velkommen til Atroseskolen
Dommerbordskursus.
Dommerbordskursus - Mini
VoksenBadminton… Er det noget for jer?
Arbejdspladsernes Motionsdag, Formandsmøde 2018
Future Vejle inspiration
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
5 gode argumenter for hvorfor det skal til din klub
Trafikpolitik for Durup Skole.
Future Vejle inspiration
Future Vejle inspiration
Future Vejle inspiration
Future Vejle inspiration
med Five-a-side Håndbold og Håndboldfitness?
Præsentationens transcript:

Kidsbasket Pilotprojekt SFO Absalonskolen, Holbæk Kommune Holbæk Basketball Klub Danmarks Basketball Forbund Kidsbasket

Kidsbasket Kursets formål At give deltagere tilstrækkelig viden og kompetencer til at kunne lede en basketballaktivitet for en gruppe af børn på 0-4 klassetrin I kurset indgår både basketfaglige og almene idrætspædagogiske elementer Deltagerne vil modtage en kursistmappe der indeholder de nødvendige materialer for at kunne komme i gang. Hver skole vil desuden modtage en DVD med videoen ”Basket i skolen” samt andre relevante materialer. I kurset vises, og deltagerne får mulighed via egen deltagelse, at prøve de forskellige elementer Kidsbasket

Kidsbasket Hvorfor basket i SFO? det er en god aktivitet netop for denne aldersgruppe vi ser fordele i, at udbrede kendskabet til vores sport via SFO basketball er forholdsvist nemt at gå til - også for ikke-basket mennesker, der er vant til at have med børn at gøre passer ind i Holbæk Kommunes kommende helhedsskole hertil kommer alle de indlysende fordele der ligger i fysisk aktivitet, integration osv osv Kidsbasket

Kidsbasket Udvikling og mestring I basketball ser vi meget på sammenhængen mellem udvikling og mestring og har derfor tilpasset vores spil i forhold til spillernes alder. Voksne konkurrerer ofte for at vinde. Med børn kan man ofte lade dem konkurrere med sig selv, hvor det at udvikle sig og følelsen af at mestre noget nyt og blive god til noget ofte er en værdi i sig selv. Vi spiller derfor efter særlige børneregler Reglerne er tilpasset - Til børnenes færdighedsniveau (fx lavere kurve, mindre bolde, andre turneringsformer) - Så de giver børnene udfordringer - Med fokus på specielle bevægelser og færdigheder (fx er zoneforsvar ikke tilladt) - Så de opmuntrer børnene til at tænke Reglerne sørger endvidere for - Godt med flow i spillet (få afbrydelser) - Sikre at alle deltager og opfordrer til holdspil (alle skal spille lige meget) Fair play Kidsbasket

Kidsbasket Spillets ide - Hvert hold består af 5 spillere og indtil 7 udskiftningsspillere - En kamp består a 4 perioder à 10 minutter - Er en spiller skyld i personlig kontakt med en modspiller, dømmes personlig fejl - Alle indkast tages fra nærmeste sted ved nærmeste sidelinie eller baglinie - efter scoring bag baglinien - Kampen starter med dommerkast på banemidten (tip-off) - Hvis to modspillere under kampen begge får så fast tag i bolden, at ingen af dam kan erobre den alene uden unødigt hårdt spil (holdt bold). Bolden går da til det hold der ikke fik den ved tip-off eller seneste holdt bold Kidsbasket

Kidsbasket Det er tilladt - at drible med een hånd ad gangen og så langt og så længe man vil - at gribe bolden, drible og igen fastholde bolden for derefter at spille den videre til en medspiller eller søge at score - at pivotere, d.v.s. at spilleren med bolden bevæger den ene fod i flere retninger, så Iænge mindst en del af den anden fod rører samme sted på banen - at score fra ethvert sted på banen. Skydes der uden for 3-points buen, giver det 3 points, scoring indenfor buen giver 2 points» medens scoring på straffekast gu/er 1 point Kidsbasket

Kidsbasket Spillets fundamentals Aflevere og modtage bolden enhåndsaflevering tohåndsaflevering modtage bolden med 10 fingre Driblinger almindelig dribling og boldbehandling cross-over dribling mellem benene dribling Standsninger 1-2 stop jump-stop pivotering Skud form (follow through) en hånds skud evt. med hop skud efter dribling skud fra modtagelse af aflevering Simpelt forsvar personligt mellem mand og kurv Simpelt sammenspil spred jer aflever og bevæg dig kan du ikke aflevere, så drible skyd hvis du er fri Kidsbasket

Kidsbasket Typisk lektionsplan i Kidsbasket Opvarmning 10 minutter Her klargøres børnene både fysisk og psykisk til den fysiske aktivitet. Her indgår enkle og kendte elementer, gerne lege. I takt med at børnene mester mere kan der lægges flere og mere basketlignende øvelser ind Ballhandling 10-20 minutter Her er der fokus på det at lege med en bold uden at det nødvendigvis har tilknytning til selve det at spille. Hovedvægten er på bevægelse med bold, driblinger, afleveringer og skud. Varier gerne indhold og længde, men sørg for altid at have dette element med. Fundamentals 10-20 minutter Er de grundlæggende værktøjer i basketspillet lige fra det at gribe bolden til at spille forsvar og angreb i fx 3-3 situationer. Fundamentals kan trænes på mange forskellige måder. Kurset vil give jer nogle eksempler herpå. De mest grundlæggende færdigheder er skud, standsninger, driblinger og afleveringer/modtagelser. Allerede indlærte fundamentals indgår som oftest i opvarmningen hvor det er muligt. Spil 20-30 minutter Her afprøves færdighederne i spillignende situationer eller i regulær kamp. Man kan med fordel lægge flere spilforløb ind i træningen Afslutning Det er vigtigt med at slutte lektionen af fælles med en kort snak og fx et kampråb, en lille konkurrence el. lign. Kidsbasket

Kidsbasket

Kidsbasket