Lignende præsentationer

Præsentationer af emnet: "Future Vejle inspiration"— Præsentationens transcript:

1 Future Vejle inspiration
1v1 defensivt 2018

2 1v1 defensivt Vi holder fokus på få ting i vores 1v1 defensive træning: Sprinte i pres Løb fremad i pres Mand før bold (”rør manden”) Når spillerne bliver ældre, så lærer de mere om følgende (men derfor må det gerne berøres nu – hold dog fokus på de 3 røde punkter): Fodstilling Presafstand (1v1) Timing på sit pres (bold undervejs, dårlig 1. touch, svag pasning m.fl.) Tvinge offensive spiller til en side Reparation efter dårlig 1v1

3 Opvarmning 1 2 og 2 sammen (uden bold) Forklaring:
Stiller sig over for hinanden. 1v1. Det gælder om for grøn og rød mand om at klappe hinanden på låret. Man får et point for hvert klap man får sat ind. Hvad træner vi: - Tyngdepunkt (bøj knæene) - Fodstilling Reaktionsevne Arbejdstid: 30 sekunder Pause tid: 15 sekunder Antal set: 3

4 Opvarmning 2 Forklaring: Hvad træner vi:
Stiller sig over for hinanden. 1v1. - 1v1 defensivt/offensivt Det gælder om for grøn mand, som starter med bolden, at drible rød mand. - Mand før bold Hvis det lykkedes, så prøver han igen. og igen. Arbejdstid: 45 sekunder Hvis rød mand får fat i bolden, så er det rød mands tur til at udfordre og drible grøn mand. Pause tid: 15 sekunder (bruges til at finde en ny modstander) Antal set: 3 Når tiden er gået, så er det spilleren som står med bolden til slut der får et point. Eneste regel er, at spilleren med bolden SKAL udfordre sin modstander. Herefter pause på 2 minutter (pulsen ned igen) Hvad vi coacher på: Pausetid: 15 sekunder (bruges til at finde en ny modstander) Mand før bold (gå på krop af modstanderen/rør ved modstanderen) Turde udfordre og sætte bolden på spil (mod)

5 1v1 defensivt (”højre stolpe”)
Forklaring: Hvad træner vi: Stiller sig over for hinanden. Ved to mål. - 1v1 defensivt/offensivt Det gælder om for grøn mand, som starter med bolden, at score i modsatte mål. - Mand før bold Efter sin aktion (ved scoring eller bold ud af spil) så bliver han forsvarsspiller. Hvis det lykkedes ham at erobre bolden, så starter han forfra (han skal score). Arbejdstid: 3 minutter Pause tid: 1 minut Antal set: 3 Hvad vi coacher på: Mand før bold (gå på krop af modstanderen/rør ved modstanderen) Være aggressive i vores pres (løb fremad i presset) Træneren kan med fordel bemærke følgende: Hvem bliver på banen i lang tid af gangen? (Dygtig 1v1 offensivt/Defensiv) Hvem løber retur i sprint, selvom bolden ser ud til at være tabt (Vilje)

6 1v1 defensivt (”trekantspres”)
Forklaring: Hvad træner vi: Stiller sig skråt overfor hinanden (som vist i illustrationen). - 1v1 defensivt Træneren sætter en bold i gang. - Sprinte i pres (SPRINTE!!) Angriberen forsøger at få fat i bolden og afslutte drible igennem én af de blå kegle- porte. Arbejdstid: 3 minutter Forsvarsspilleren sprinter i pres og skal forsøge at forhindre dette. Pause tid: 1 minut Antal set: 3 Hvad vi coacher på: Sprinte i pres (forberedelse på bold undervejs) Være aggressive i vores pres (løb fremad i presset) Tip: Mand før bold Når vi træner de yngste spillere, så kan det være en fordel, hvis træneren kaster en hoppende bold til angriberen. På den måde når forsvarsspilleren tættere på angriberen i sit pres og får derved flere succesoplevelser.

7 3v2 defensivt (”forsvarsspil i overtal”)
Forklaring: Der spilles på to små mål som 3v2. De 2 spillere i undertal starter altid med bolden. Hvad vi coacher på: Sprinte i pres (store krav til at tænke fremadrettet pga. overtallet) Være aggressive i vores pres (løb fremad i presset) Mand før bold Hvad træner vi: Bemærk: - 1v1 defensivt Når man er i undertal, så er det sværere at spille sig ud af presset og derfor stiller det store krav til de to røde spilleres offensive færdigheder 1v1 – på den måde træner vi også 1v1 (mand før bold) Sprinte i pres (SPRINTE!!) Aggressive i pres

8 INTENSITET!!! 4v4 (intervalspil) Tema: 1v1 defensivt
Intervalspil 4v4 (spillere som keepere) ved scoring startes fra eget mål (1:1 arbejde/pause). INTENSITET!!! Hold fokus på 1v1 defensivt – kig efter følgende: Sprinter spilleren i pres? Forsøger spilleren at fjerne manden eller bolden? (Rører vi ved manden?) Løber vi fremad i pres eller venter vi på modstanderne?