Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad hedder det ????. Hvad hedder det ???? Portvin.
Advertisements

Verdens 7 underværker.
® - we shape your ideas Middelhavskrukker Forår 2009.
Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT.
TOP GESCHMACK En ny dimension med fokus på nydelse af druer og stenfrugt.
Surdej til rugbrød.
Slagterkurvens sensorik
Farvevirkning/Farvekontraster
Smag, sensorik og chokolade
Gavnlige mikroorganismer
Vores syn og optiske illusioner
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
CLOU Prisliste Priserne er beregnet til privat salg og er inkl. Moms
Boblende nydelse og luksus
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Velkommen til Spanien, Andalusien Af Mariann Præstegaard
På opdagelse blandt Roussillons vine Anneks 1 : Druesorter til hvide AOC vine.
Velkommen til vinsmagning. ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle.
Aficionados Diñamarca …vintur Frankrig Vintur til Frankrig Hvilke område og vine Hvornår Overnatning Transport Budget …uddannelse ?
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet.
På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales.
Kan Bordeaux klare konkurrencen fra ”de nye vinlande” ? 3 udfordringer til Bordeaux.
BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder.
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Vinsmagning Hasserishave, d. 19/
Sanser, oplevelse og beskrivelse
Naturfag 9.klasse Kredsløbet.
Idéudvikling. Titel: Hvilket problem skal idéen løse?
Beslutningsreferat fra 1. smagning 04 oktober 2008: Navnet på forsamlingen blev fastsat til: Whiskylaug af 04 OKT Der gennemføres 119 smagninger,
Oprindelsesland: Storbritannien
Libanesisk mad.
SPIRITUS Hvordan laves det?.
Kvalitet og smag af dansk øl Ølentusiast & landskonsulent Jens Erik Jensen VFL.
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Anneks 8: Geografi, geologi og produktion ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru Vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
1 DataHub statusmåling September DataHub statusmåling Energinet.dk udsender hver måned et spørgeskema til samtlige aktører på elmarkedet, mhp. at.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Dansk Boldspil-Union / DBU Elite INTRODUKTION Hvis vi kigger på spillets udvikling, har vi - i den boldbesiddende fase - gennem de seneste år været vidner.
Sådan laver man vin En vinøs historie. Processen som helhed.
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04.
COTES DU VENTOUX CONTRA CHATEAUNEUF DU PAPE Er de store pengene værd?
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Komposition Eksempler og øvelser.
Lagringstider Non vintage Minimum tre års lagring Vintage Minimum fem års lagring.
Første gæring Champagnehusene Krug og Bollinger de eneste som udelukkende har første gæring på træfade Alle andre gære på ståltanke med temperaturstyring.
Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.
På opdagelse blandt Roussillon vinene. Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan På opdagelse blandt Roussillon.
Boston terrier. Lavet af Sofie
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Andre frugter fra biavlen
 1: Afblegningspulver blandes med beise. Alle beisestyrker kan anvendes, dog må 12% beise aldrig komme på hovedbunden.  2: Bruges til kamstrejf, striber,
Professionelt espresso koncept Mastro Lorenzo sælges udelukkende på det professionelle marked. Konceptet er udviklet målrettet til caféer og er krydret.
V INSMAGNING 22. SEPTEMBER 2016 Officersklubben Tordenskiold.
Aktivitet 2 Duft- og smagsforsøg.
Unge og Stoffer et problem… eller?. Unge og Stoffer et problem… eller?
Den gode, den onde og den grusomme
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
Mini konfirmander Skabelsen.
Hos Mai-Britt og Mogens
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
[Mælkebøtte] Beskrivelse: Hvor:
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Inspiration til dit vinvalg
Myrernes Årshjul 2018 Kulturelle udtryksformer Farve/malerier
Billernes Årshjul 2018 Kulturelle udtryksformer. Farver
Præsentationens transcript:

Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene

Naturligt Søde AOC vine - 2 Rivesaltes Ambré (ravgul) Grenache blanc og gris, Macabeu, Malvoisie, Muscats Lagret i iltet miljø i minimum to år Rivesaltes Grenat (rød) Grenache noir ≥ 75% Lagret under iltfattige forhold i minimum tolv måneder, heraf tre måneder på flaske. Rivesaltes Tuilé (teglfarvet) Grenache noir ≥ 50% Lagret i to år i iltet miljø. Rivesaltes « Hors d’Age » Rav- og teglfarvede Rivesaltes, lagret i min. 5 år De fleste er dog lagret i 20 år AOC Rivesaltes

Naturligt Søde AOC vine - 3 AOC Muscat de Rivesaltes Druesorterne:  Muscat d’Alexandrie (med aromaer af modne frugter, hvide blomster)  Muscat à petits grains (med aromaer af citrus- og eksotiskefrugter) Meget tidlig aftapning friskhed

Naturligt Søde AOC vine - 4 Muscat de Noël: Jule Muscat Jule Muscat betegner den første Muscat de Rivesaltes sendt på markedet i høståret, i decembers allerførste dage. Oprindelse: XIV århundrede. Dengang forsynede hoffet i Barcelona sig med Muscatvine for at fejre julen. Denne tradition blev genoplivet i Vinen udmærker sig ved sin sødme, frugtighed samt dens flotte bleggule farve, der ofte har grønlige og rosa toner. Aromaen spænder over fersken, citron, mango og mynte.

Naturligt Søde AOC vine - 5 AOC Banyuls Grenache, Carignan Muscat, Macabeu, Malvoisie; Druesorten Grenache noir udgør minimum 50% af de plantede druesorter på jordlodden Fremstillet i direkte presning eller ved udblødning Lagret på flasker, tønder, fade, halvfade eller i glasballoner Mangfoldig farve- og aromapalet. Vinene fås som søde, halvsøde eller tørre « Rancio » smag forekommer ved lang lagring i iltet miljø

Naturligt Søde AOC vine - 6 AOC Banyuls Banyuls tuilés (teglfarvede, den traditionelle metode) Disse vine er de mest udbredte, og er fremstillet ved oxydering Banyuls Blanc Gule og klare farver. Blomsteraromaer blandet med aromaer af citrus og hvide blomster. De bedste vinhøste giver ambré eller guldfarvede Banyuls Banyuls « Rimage » eller « Vintage » Lang udblødning, tilsætning af alkohol til de hele druer. Tappet 6 til 12 måneder efter høst for at holde på frugt, kraft og friskhed. Banyuls « Rimage » eller « Vintage » Mise Tardive Lagret i et til tre år på store fade eller tønder, der efterfyldes for at afrunde tanninerne og aromaerne.

Naturligt Søde AOC vine - 7 AOC Banyuls « Grand Cru » Grenache, Carignan (Muscat, Macabeu og Malvoisie er også tilladte, men bliver ikke brugt) Grenache noir udgør minimum 75% af de plantede druesorter. Lang udblødning, efter tilsætning af alkohol til de hele druer Lagret i fade, minimum 30 måneder. Ved lagring på egetræsfade udvikler vinene en høj kompleksitet og en fin struktur Aromaerne spænder over henkogte frugter, krydderier, mokka, tobak og ristede noter

Naturligt Søde AOC vine - 8 AOC Maury De unge vine har en mørk rubinrød farve, er meget aromatiske med en basis af røde bær. Ved lagring mahognifarvet; aroma af kakao, kaffe og henkogte frugter Tuilés og røde Maury Grenache (heraf min. 75% Grenache noir), Macabeu, Carignan Tilsætning af alkohol til de hele druer og efterfølgende alkoholudblødning Kan lagres i over 20 år Ambrés og hvide Maury Grenache blanc og gris, Macabeu, Tourbat, Muscat Sjældent forekommende vin