Knallertens Historie..

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Læserprofil Læserne af BilBasen – Dit Bilmarked har en klar profil. Det er købestærke, mandlige bilkøbere, der interesserer sig meget mere for biler end.
Samsø Outdoor Explorer.
7. Januar 2012 Hans Christian Engelbrecht
På hospitalet var der en alvorligt syg patient. Familien var samlet i ventesalen, og endelig kom en træt og bedrøvet læge ind: -”Jeg er ked af at skulle.
PengeSpillet.
Når felter forandres 5 Fysik – kemi i 9..
Vejret Vandet i luften.
QUIZ FOR KVIKKE HOVEDER
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
Økologiske rygsække, LCA, og MIPS Et spørgsmål om perspektiv
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
Indeks 90 Indeks 88 Indeks 90 Indeks 87 VOD estimat (Wilke analyse) Indeks 90 Indeks 87 Hvis vi medregner værdien af VOD markedet, befinder vi os faktisk.
Målgrupper og købmandskab
Busser Kan vi spare penge hvis alle kører på cykel?
Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights.
Joken, der bringer dig held!
26.2 Kapacitetsomkostninger
Kondenceret konceptudvikling DDK ITU F2007 John Paulin Hansen.
Hvalhajen Der findes cirka 330 forskellige hajer. Hvalhajen kan blive op til 14 meter lang. Hvalhajen er verdens største haj. Den spiser plankton små fisk.
Mettes hemmelige billeder fra turen til New Zealand.
Joken, der bringer dig held!
En røde kors rapport om Oksbøllejren Sundhedstilstanden Klik her.
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Historien bag EU Vi har om EUs historie. Så vi vil gerne fortælle og vise jer noget om Maastricht-traktaten. Vi fortæller også om hvem og hvilke lande.
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
Den teoretiske undervisning og teoriprøven
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
Hadsund Produktionsskole har hjulpet Jonas i gang med en EGU uddannelse. Det er nu et år siden, han startede på JG MOTOR i Hadsund som EGU-elev.
Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS1 1 vare produceret på 2 anlæg Kjeld Tyllesen Erhvervsøkonomi / Managerial Economics.
Konflikten i congo.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Konstant acceleration
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Se Roslev Frugts reklamespot.
Historien om Jesus’ fødsel
Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS1 Monopolistisk konkurrence På kort sigt Kjeld Tyllesen Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Forudsætninger og Opgave.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Introduktion til Den Kolde Krig
Computerens anatomi Dette er interaktivt så brug musen.
1 Prisdiskrimination Med ubegrænset kontrakt Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Forudsætninger og Opgave.
1 Prisdiskrimination Med begrænset kontraktsalg Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Forudsætninger og Opgave.
Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS1 Knap kapacitet, 2 varer Kjeld Tyllesen Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Forudsætninger og Opgave.
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
Godt at vide Cyklerne er forsikret under transporten, men ikke under det daglige brug. Medbring hver dag på turene: – sygesikringsbevis – mobiltelefon.
Sprogsituationen i Norge
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Tidslinje Murens fald.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Landbruget for godt 100 år siden. Landbruget krævede meget arbejdskraft. De fleste maskiner, vi kender fra landbruget i dag, var endnu ikke opfundet.
Knallertens udstyr Beskyt dig selv
Koncepter og butikskæder
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
En fynsk familieejet virksomhed gennem 129 år
Typiske ulykkessituationer
Statistik, bøder m.m. Statistik
Hvor tids Paradokser Klik for næste side .
Statistik, bøder m.m..
Køreteknik.
Statistik, bøder m.m..
Øveprøve – lille knallert
Typiske ulykkessituationer
PAPIR???.
Præsentationens transcript:

Knallertens Historie.

I starten. Knallertens fødsel startede umiddelbart efter 2.verdenskrig. Og helt frem til 1980 var der registreret op til 700.000 knallerter i Danmark alene. Men siden det, er det faldet og falder stadigvæk.

Påhængsmotor. De første knallerter var ikke rigtige knallerter, men motorer til på montering på cykler. I Danmark producerede Georg E. Mathiasen den første påhængsmotor. Den blev fremstillet allerede i 1905 og blev bygget i 3000 eksemplarer. Motoren blev kaldt GEM.

Gang i produktionen. Men det var årene efter 2.verdenskrig der for alvor satte gang i produktion af knallerter. Fra at være en hjælpemotor til cyklen, til at blive små minimotorcykler. Stort set hver familie i Danmark havde en knallert.

Lov og orden. Fra starten af blev de fleste knallerter produceret på små danske fabrikker. Der blev krævet kørekort, og maskinerne måtte køre med hele 60 km/t. Senere blev hastigheden sat ned, og kravet om kørekort forsvandt. Alders grænsen blev også sat ned, fra 16 til 15, og tilbage til 16 igen.

Festen sluttede. Festen sluttede dog i 1978. Fra omkring 600.000 knallerter i daglig brug, faldt det til omkring 150.000. Det skyldes den nye lov om at man skulle have styrthjelm på, og vægtgrænsen blev lagt til 60kg, og max 2 gear. Det betød kun enkelte modeller måtte sælges og interessen forsvandt.

Navnet knallert. Der er ofte talt om hvordan navnet knallert stammer fra. Det var redaktør Kaj Bom der, i et dagblad, brugte ordet knallert. Hurtigt kom øgenavnet til Norge, mens man i Sverige holder fast ved Moped. En forkortelse af Motorvelocipede. Andre øgenavne er Atomged, Loppegrin, Humlebi, Pærebrems, Røvhveps, Hæmorridefræser, Gummifræser, Kvartfætter, Fissecykel og mange andre.