TEC Frederiksberg Lyd og Lys

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lyd fra musikinstrumenter
Advertisements

Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Overordnet målsætning:
Radioaktivitet 1 Isotoper og henfald.
Det sure, det salte, det basiske
Portfolioeksamen Studieområde 2
Satellitter i kredsløb om jorden
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Lysets Natur Lys og Farver.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Svingninger & Bølger Sidste Chance.
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
Bølger – Lys Redegør for bølgeudbredelsens centrale begreber herunder interferens. Redegør for gitterligningen og for det tilhørende forsøg. Redegør for.
Vejret Vandet i luften.
Læringsstile og lektier
Torsdag den 2. april, 2009 Jeg har optaget min sidste video Jeg vil ikke vise jer flere.
Reduktion AM 2009.
En bøn for den stressede!
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
SSQ12-C SSQ12-C Instruktioner De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer.
Arbejdspladsudvikling
Darum skole 4. november 2013.
Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?
Radioaktivitet  - stråling: Består af en alfa partikel
Radioaktivitet Af Leif D. Hansen.
TEC Frederiksberg.
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Fra partikel-bølge dualitet til kvantesimulatorer
Hvordan virker en solcelle?
Hvordan gjorde vi i it- gruppen? - Præsentation af skema og resultater.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Lektion 4 Atomfysik Laseren Vævs optiske egenskaber Interferometer.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
1 Drivhuseffekten Lys kan opfattes som bølger
Hvordan kan det forklares?
Fysik B : Omfang 5 timer pr. uge
Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse Navn: Dato: Alder: Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger.
Grøntflag -Hjælp dit miljø. Elevværelserne som besparelses område.
Reduktion AM 2009.
TEC Frederiksberg Lyd og Lys
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Isotoper og radioaktivitet
Daves Hoszowski TEC htx
Lyd og lufttomt rum.
Stående bølger.
Stående bølger.
Dopplerekten.
Ræsonnanskasser Overførsel af energi.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Ipk-model.2 idé Ideen med at modellere en interpersonel kommunikationssituation – set med videnskabsteoretiske øjne er at vise og give overblik over :
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke.
Atomer og Molekyler Lavet af Lykke og Nanna.
Lektion 3 Lysets bølgeegenskaber Laser doppler.
Projekt Lavet af Jonas og Marcus. Idéen går ud på: Idéen går ud på at når man sætter nøglen i hoveddøren tænder lyset i entréen. Lyset slukker efterfølgende.
Christopher Jensen Htx – 1.x 10/9-07 Det perfekte skud.
Et undervisningsforløb
Undervisningskompendie i Lyd
Grundstoffer og kemiske forbindelser
Kemi Oplysningerne i periodesystemet MRH - Tradium Kemi.
Radioaktivitet Af Anna, Gustav og Ida.
Lysets historie og det hvide lys’ farvespektrum. Hvad er lys? Lys er bølger – ligesom lyd- og vandbølger med de samme bølgeegenskaber Lys er partikler.
UNIVERSET Om stjerner, galakser og Big-Bang.
Sådan virker et Atomkraftværk
Brombær solcellen.
Stråling Definition: Stråling er udsendelse af energi i form af partikler eller bølger. Fx: Varme, Lys eller Røntgenstråling. Herunder radioaktiv stråling.
Forsøg til Håndværk og Design
Hvorfor kalder vi det ioniserende stråling?
Sådan virker et Atomkraftværk
Præsentationens transcript:

TEC Frederiksberg Lyd og Lys pp1 Side 176 – 186 Orbit B Htx Pp2 Side 187 – 195 Orbit B Htx Pp3 Side 195 – 204 Orbit B Htx TEC Frederiksberg Lyd og Lys Fysik B Forløb af: Daves Hoszowski

Dagens program Interferens Lys, som bølge og partikel? Lys og atomer Partikel/bølge-dualitet Lys og atomer

Interferens Konstruktiv Destruktiv Når en bølgetop rammer en anden bølgetop så bliver disse markant tydeligere. Destruktiv Når to bølger er ”faseforskudt”, så bølgedal rammer bølgetop og omvendt.

Interferens (video) http://youtu.be/CAe3lkYNKt8

Simulation (30 min) For Lys: Hvorfor er der ikke angivet en frekvens? For vand: Hvad gør frekvensen? Hvad sker der når vi sætter en dobbelt spalte ind? For lyd: Hvordan udvider lyd sig fra kilden? Tag nu et apparat til at måle tryk (pressure): - Hvad ser I? - Og hvad betyder det for eksempelvis luft når vi hører musik? Hvad får I bølgelængden til? - Hvorfor er dette et dårligt spørgsmål? tænk på bølgeligningen) For Lys: Hvorfor er der ikke angivet en frekvens? Hvad sker der når vi sætter en dobbelt spalte ind? Kan I markere destruktiv og konstruktiv interferens? Er der andre måder at man kan få interferens på end ved brug af en dobbelt spalte? Hvis ja, hvordan? http://phet.colorado.edu/en/simulation/wave-interference

Pause 5 min

Simulation (10 min) - svar For vand: Hvad gør frekvensen? Hvad sker der når vi sætter en dobbelt spalte ind? For lyd: Hvordan udvider lyd ? Hvis man tager et apparat til at måle tryk – hvad ser man så? Hvad får I bølgelængden til? - Hvorfor er dette et dårligt spørgsmål? For Lys: Hvorfor er der ikke angivet en frekvens? Hvad sker der når vi sætter en dobbelt spalte ind? Kan I ved hjælp vise konstruktiv og destruktiv interferens? http://phet.colorado.edu/en/simulation/wave-interference

Brydningsloven

Brydningsloven Hvis en bølge går gennem et medium til et andet, så vil frekvensen være den samme – men bølgelængden vil ændres, fordi at hastigheden ændres! Husk at hastigheden ændres i et materiale da bølger bevæger sig anderledes i hvert materiale.

Er lys en bølge eller partikel? (5 min | Co-op) Hvordan kan vi vise dette? Læs 197 - 199

Partikel/bølge-dualitet Vi ser at lys både kan opføre sig som partikel, men også som bølge – men ikke ens på samme tid. Lys er til tider partikler og til tider bølger, men begge ting afhænger om hvordan vi måler dem. Dette kaldes også for ”københavnerfortolkningen” Grundet Niels Bohrs og andres fortolkning af lys.

Partikel/bølge dualitet (Video) http://youtu.be/Q_h4IoPJXZw Minute Physics Part 1 http://youtu.be/_riIY-v2Ym8 Minute Physics – Part 2 ANALOGI: Det er som at stå i et lokale og så slukke for lyset – I ved ikke hvor jeg er, indtil at jeg tænder lyset igen. Jeg starter med at stå ved stikkontakten, men når lyset er slukket så har jeg en hvis sandsynlighed for at være et andet sted end hvor jeg startede indtil lyset er tændt igen. Så jeg bevæger mig som en ”bølge” igennem lokalet, indtil lyset er tændt – hvor jeg er én partikel

Lys og Atomer Bohrs atommodel Ethvert atom består af en positiv kerne á protoner og neutroner samt skaller af negative elektroner, som hver indeholder en bestemt energi af atomet.

Lys og atomer Alle atomer kan befinde sig i bestemte stationære tilstande, hvor de er stabile. De kan kun komme ud af stationære tilstande hvis der ændres ved energien En ændring EN kan ku ske ved at atomet udsender (emitterer) eller optager (absorberer) en foton med den tilsvarende energi.

Spørgeskema Løs spørgeskemaet individuelt på 10 min. Hvis du er færdig, så tænk over hvilke forsøg, som du vil lave i morgen.

Hvad har vi lært?

Hvad har vi lært?

Hvad har vi lært?