Forfatteren skal informere leseren om fakta og meninger Essay Fagartikler Brev Kåseri Søknad Lærebøker Tidsskrifter Intervju Anmeldelser Referat Leserbrev.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Essay - genren Mål med forløbet: At kunne forstå og analysere essays
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Hvordan arbejder jeg som underviser så jeg er med til at skabe læring?
…ny Muhammed krise ??.
18 huller med Jonna & Jan Del 1 ud af 2 REGELAFTEN HULSPIL.
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Cv. Jørgensen Abonnenten
Hans Peter Wolsing iværksætterkoordinator SKYD IKKE DIG SELV I FODEN Nordjyske Medier 17. nov
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Kjemiske bindinger – bindinger mellom molekyler
”Kaldet til kærlighed”
De evige tre Tove Ditlevsen
3. trin 2. trin 1. trin. 3. trin 2. trin 1. trin.
Korsets kald og kraft i syv sætninger: 1.Total tilgivelse Soning for synd! 2.Retfærdiggørelse nuFællesskab med Gud! 3.Ny familieKirken kaldes frem! 4.Frihed.
Smølfens død.
De evige tre Tove Ditlevsen
Genre - et overblik.
Vt-speciale, 1. Møde program
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Den klassiske novelle og den moderne novelle
Styr på begreberne EUX - REBSLAGERVEJ.
- et forsøg på en analyse
Litteratursiden / anmeldelser / analyser / boglister / temaer / forfattere / klassikere / læseklubber / debat Litteratursiden er bibliotekernes website.
Hjertelig velkommen til arrangementsrækken: ”Selviscenesættelse som fænomen”
Litteratursiden Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Litteratursiden er for dig, der vil inspireres til gode læseoplevelser, blive.
Fortællertyper.
Guds glæde gennem generøsitet
Verdens værste bødler Sagprosa.
Analyse af noveller.
Om at spørge.
Fortælleren MÅL: Kunne beskrive forskellige fortællertyper og forklare forskellene. Fortællertyper? Hvilken betydning har fortælleren? Hvad kan vi tilføje.
Tekstens byggeklodser
Feature Dansk.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Komposition - modeller
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
DANSK Intro Dagens program.
D E FEM STORE RELIGIONENE Gruppe 3. H INDUISMEN Den eldste av de store religionene Over 3500 år gammel Hellig skrift: Erigveda + andre Guder: Brahma (skaper)
Den signede dag med fryd vi ser Af havet til os opkomme Den lyser på himlen mer og mer Os alle til lyst og fromme Det kendes på os som lysets børn At natten.
301 – Det er så yndigt at følges ad 1, S1 Det er så yndigt at følges ad for to, som gerne vil sammen være; da er med glæden man dobbelt glad og halvt om.
218_Mindes vi en fuldtro ven 1, S1 Mindes vi en fuldtro ven i det fjerne alle dage, ønskede, han snart igen vende må med fryd tilbage; Frelser, i din menighed,
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
107 – Af højtiden oprunden er 1, S1 Af højheden oprunden er en morgenstjerne klar og skær, af sandhed og af nåde; du Jakobs-stammens nye skud, du Davids.
063_Kvindelil, din tro er stor 1, S1 ”Kvindelil, din tro er stor, ske dig, som du ville!” I det rige nådens ord sprudler livets kilde.
491 – Kirken den er et gammelt hus, 1, S1 Kirken den er et gammelt hus, står, om end tårnene falde! Tårne fuldmange sank i grus, klokker end kime og kalde,
”Tror du på julemanden?”
hvad svagt vi kun skimter, mens øjet er blåt. det lever dog i os,
Titel – Forfatter - Årstal
Vi kommer på dit ord. Du har jo selv os sagt,
428 – Tag mig, Herre Gud, og giv 1, S1
1 Fred hviler over land og by, ej verden larmer mer; fro smiler månen til sin sky, til stjerne stjerne ser.
Dig være ære, døden slog du ned! Din skal sejren være i al evighed!
Tag mod det barn, o Gud, vi bringer på dit bud. Du rører dåbens vande!
865_Et vidste han om vejen frem 1, S1
Eksamensopgave A.
Fader, hold om mig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Den signede dag med fryd vi ser
Hør Peter Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
MOT’s virkemidler.
Skabelsesberetningen: Fakta eller fiktion?
Den signede dag Tekst: N.F.S.Grundtvig 1826 Melodi: C.E.F.Weyse 1826
Novelleanalyse introduktion.
Du skal ikke være bange Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Med kærlige hænder Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Op dog, Sion, ser du ej sejrens palmestrø’de vej
226_Et suk igennem verden går 1, S1
Du, alle tings ophav, vor Skaber, vor Herre, ja, alt i en sum,
Præsentationens transcript:

Forfatteren skal informere leseren om fakta og meninger Essay Fagartikler Brev Kåseri Søknad Lærebøker Tidsskrifter Intervju Anmeldelser Referat Leserbrev Reiseskildringer Leksikon Biografi Reklameannonser Artikler Reportasjer

Vi ere en Nation vi med, vi Smaa en Alen lange: et Fædreland vi frydes ved; og Vi, Vi ere mange. Vort Hjerte veed, vort Øje seer, hvor godt og vakkert Norge er, vor Tunge kan en Sang blandt fleer av Norges Æressange.

Åse: - Peer, du lyver! Peer Gynt (uden at standse).: -Nej, jeg gør ej! Åse: - Nå, så band på, det er sandt! Peer Gynt.: - Hvorfor bande? Åse: - Tvi; du tør ej! Alt ihob er tøv og tant! Peer Gynt (står): - Det er sandt – hvert evigt ord!

Som regel kort Kort tidsrom Få personer Synsvinkelen kan være autoral (ytre/allviter)eller personal (indre)autoral (ytre/allviter)eller personal (indre) Oftest en handling – ett tema Får sagt mye mellom linjene Konsentrerer seg noen få viktige hendelser Utvidelse av øyeblikket (vis - ikke fortell) Har en fast tredelt oppbygging og spenningskurve, med spenningstopp mot slutten Ulik oppbygning Kronologisk, in medias res, retrospektiv, frampek Kan ha overraskende slutt/«åpen slutt» En novelle er som regel en kort, oppdiktet fortelling – en fiksjonstekst. Vi plasserer novellen i gruppen skjønnlitteratur.

Kilde: Blichfeldt, K. m.fl. Nye Kontekst 8-10, side 180.