Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Cv. Jørgensen Abonnenten

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Cv. Jørgensen Abonnenten"— Præsentationens transcript:

1 Cv. Jørgensen Abonnenten
Tobias, Malte, Kristina og Susan

2 Førstehånds indtryk af sangen

3 Resúme Sangen handler om at mennesker gemmer sig bag deres telefoner, isolere sig og lukker sig inde i deres egne små verdener, i stedet for at komme og være social med hinanden og kommunikere med hinanden ansigt til ansigt.

4 Sammenhæng mellem tekst og melodi
Trist Vemodig Både tekst og melodi En form for skuffethed

5 Komposition Ydre komposition Indre komposition Rækkefølge:
Der er 6 strofer, hvor 3 af dem er omkvæd i sangen. 4 vers i hvert strofe, undtagen strofe 4, der er 5 vers. Traditionelt/Ikke bunden: Strofer og omkvæd. Indre komposition Rækkefølge: Kronologisk: Kommer i den rigtige rækkefølge Akronisk: Det vil sige at tiden står stille.

6 Billedsprog Individualisme Enspændere Wake-up-call Isolation
Afbrudt kontakt mellem mennesker

7 Analyse Miljø: et hus, stue nær en telefon Personer:
Fortælleren (sangeren) Personen der bliver sunget til Tema: træt af nutidens isolation, afbrudt kontakt Være sociale, komme ud, snakke ”face to face”

8 Fortællerholdning Udtrykker fortælleren sin sympati eller antipati for nogen? Fortælleren har sympati for den person hele sangen omhandler. ” Du er helt alene nu men det er langtfra sådan du vil ha' det” Hvilken holdning har fortælleren til emnet? Fortælleren synes det er hårdt, men nu er det blevet ligegyldigt. Strofe 1: De ka' komme & kappe mit kabel nu ka' de stryge mit abonnement jeg kom alligevel aldrig rigtig igennem fik galt nummer gang på gang

9 Om perioden Generelt om perioden: I sangen:
1977 er kvinderne kommet på arbejdsmarkedet Fællesskab frem for individet Antiborgerlighed I sangen: Afholdenhed Isolation Tilbageholdenhed


Download ppt "Cv. Jørgensen Abonnenten"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google