HHX og HTX i Elevplan Et overblik…..

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Advertisements

Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Sådan finder du rundt på Af Lasse Krarup, webmaster
Sådan kommer I i gang med digital signatur
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
JordWeb: en hjemmeside til anmeldelse af jordflytning.
Flickr.com – online billeddeling
1 Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt på vegne af en borger?                 Som betroet medarbejder.
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
NemID og Fællesskema 2014 v/Signe Hansen Blegmand
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Hvordan man logger ind på Dansk ACL database
Din uddannelsesplan består af 6 dele: Personlige oplysninger Karakterer Grundlag Uddannelsesønsker Parathedsvurdering Underskrifter Du kan få adgang.
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
Undervisning og introduktion november 2013
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
MUSEN ELLER TRYK PÅ ”ENTER”
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Adgang til Fællesnettet To grupper af brugere A)Tilknytning til en skole – lærer eller pædagog oprettet på en skoles intranetTilknytning til en skole B)Ikke.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Evaluering, bedømmelse og karaktergivning i Elevplan
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Introduktion til CSS I gang med min første HTML & CSS hjemmeside.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Formularer (Access, del 3)
Tilmelding til ungdomsuddannelser 2010
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
1. Ordreside: Køretøjerside: Brugereside: Timesedlerside: Beskederside: Oversigtskortside: Themeside: 19.
Peder Ohrt Rammenetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Eksempel på struktur på et Grundforløb
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Vejledning i testfunktionen på Absalon Testfunktionen er et værktøj som kan bruges til eksamen, status af de studerendes standspunkt eller som de studerende.
Før du starter, skal du sikre dig at du har en digital signatur. Få den gennem den ansvarlige på afdelingen (gyn:Christel Nielsen), el. bestilbestil 1.
Du finder registreringsskemaet på: dev2. siteloom
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
/Elsebeth Pedersen & Kelvin Strømsholt
Elevplankonference september
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
Hvordan kommer vi i gang? HHX og HTX i Elevplan. Medarbejder log-on fra internettet - Elevplanbrugernavn Kontaktlærere: Medarbejdere der i EASY-A knyttes.
Hidtil har det været besværligt og tidskrævende at oprette værktøjer og tilhørende reservedele. Man kunne ikke gennem værktøjets navn/nummer se hvilke.
Opgavestyring i Elevplan
Elevplan på Handelsgymnasiet På Business College Syd.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
Elevplan for økonomiens skyld??? Folmer Kjær Uni-C.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
Call Center, adm kursus, indledning Indledning (registrering af kursister & præsentation) 10 min. Hjælpeværktøjer 5 min. System overblik 30 min. Administrator.
Mission Digital kvalitetssikring med Fotodok. Mission Så nemt er det at bruge FotoDok For at anvende FotoDok på en ny byggesag skal følgende nemme trin.
Lægedebatten 2013 Introduktion til Lægedebatten. Lægedebatten 2013 Nemmere adgang Du kan benytte Lægedebatten fra din pc, din smartphone og din tablet.
Lidt hjælp til hjemmesiden Log ind Første gang du skal logge ind på siden skal du kigge nederst til højre og finde…. Log ind med det brugernavn og det.
Frivillignettet Adgang via Hjerteforeningens hjemmeside Klik på menu.
HOW TO BLACKBOARD DETTE ER EN VEJLEDNINGSMANUAL TIL ANVENDELSE AF BB.
Gennemgang af ansøgningsflowet for ansøgere til de videregående uddannelser 30. Januar 2017.
Foreningsguide koege.kultur.egon.dk/forening
Virksomhedens brug af Elevplan og Skolepraktik i Elevplan
Folmer Kjær Pia Kristoffersen
Virksomheden og Elevplan
Præsentation af app til Stafet For Livet Formålet med Stafet For Livet Appen er, at skabe en app, der fungerer som en samlet indgang til stafetten for.
Elevplankonference 2013 Elevplan-kuffert
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
Præsentationens transcript:

HHX og HTX i Elevplan Et overblik….

Elevplan – med fokus på eleven Karakter visning og udskrift Skema, skemanoter (f.eks. lektier) Fravær og fraværsbesked Tilmelding til valgfrie aktiviteter Dokumenterer og ser skolens dokumentation Elektronisk opslagstavle Der skal være udbudt to forløb Der er oprettet en elev på 2004 på ep08, Ini som mellemnavn SSA 1. skoleperiode B [eget initial] (Hovedforløb) og SSA 1. skoleperiode Engelsk eller andet fag [eget initial] De skal være overført, elever på, og skemalagt, åben for tilmelding, og skemalagt for den lærer man logger på som.

Som elev ser du dette….. Din skoles logo Erindring om opgaveaflevering Genveje til væsentlige funktioner Elektronisk opslagstavle

Elevplan med fokus på kontaktlæreren Kontaktlæreren / vejlederen og Elevplan Kontaktlærerens startside: Elevlisten Skema, fraværsvisning, opgavestatus og aftaler Dokumentation af kompetencevurdering og godskrivning Lad os se på det….

Elevliste – genveje til informationer om eleverne Elevlisten giver direkte adgang til at: Oprette aftaler med eleven Se elevens skema Se elevens opgaver Se fravær Se karakterer

Aftaler Aftaler med en elev oprettes via Elevlisten, Klik på ikonet Aftale, hvorefter aftalen kan oprettes. Ikonet på Elevlisten bliver nu rødt, hvilket betyder at eleven har en uopfyldt aftale.

Aftaler Eleven ser aftalen på sin forside, et klik på linket giver eleven mulighed for at læse indholdet og efterfølgende godkende.

Elevplan med fokus på underviseren Evaluering af undervisningen / aktiviteter via skema Fra eget eller kollegas skema: navigering til alle informationer om holdet Skemanoter / Lektiebesked Fraværsregistrering direkte i EASY-A Fraværsvisning med beskeder Elevens evaluering Lærernes evaluering Opgavestyring Lad os se på det…..

Skema noter Et klik på pennen i hjørnet af skema-brikken og der kan skrives en note til eleverne. Der kan indsættes hyperlink, uploades dokumenter m.v.

Skemanoter Hvis medarbejderen i sine brugerindstillinger har valgt ”Avanceret tekstredigering” kan der nemt laves link. Pennen på skemabrikken er nu erstattet med et ”!”, hvilket betyder at her er oprettet en note

Eget skema Medarbejderen klikker på linket på sin skemabrik og kviklinks vinduet åbnes. Dette giver nem og direkte navigering i Elevplan til alt omkring holdet

Fraværsnoter og beskeder

Afgivelse af bedømmelser / karaktergivning Fra skemaet klikkes på Linket ”Evaluering” i Kviklink vinduet, og eget fag vælges til karaktergivning via ikonet.

Karakterudskrifter Der kan udskrives karakterer fra Elevplan

Opgaver Set som elev Set som underviser

Vi kigger lidt mere i dybden…… HHX og HTX i Elevplan Vi kigger lidt mere i dybden……

Log on til Elevplan For medarbejdere er der 3 måder at logge ind i Elevplan: Log ind fra det åbne internet via Elevplans eget login Log ind fra det åbne internet via UNILogin Log ind som EASY-A bruger, der er kendt af Elevplan For elever er der 2 måder at logge ind i Elevplan: Log ind fra det åbne internet via Elevplans eget login Log ind fra det åbne internet via UNILogin Evt via knap på skolens Intranet / LMS system

Medarbejder log-on fra internettet - Elevplanbrugernavn Kontaktlærere: Medarbejdere der i EASY-A knyttes til en elev som kontaktlærer overføres automatisk til Elevplan der returner brugernavn og adgangskode til EASY-A Øvrige medarbejdere: I EASY-A i vinduet A021 sættes ”J” til Elevplanbruger, og Elevplan der returner brugernavn og adgangskode til EASY-A Jobbet B364 i EASY-A danner en flettefil, som indeholder login + password for medarbejdere

Medarbejder log-on direkte fra EASY-A To forudsætninger: Brugeren skal være oprettet i Elevplan (”J” i A021) Feltet medarbejder i A555 skal være udfyldt med dine (brugerens) medarbejderinitialer.

Medarbejder log-on via UNI-Login Forudsætninger: Medarbejderen skal have et gyldigt UNI-login med CPR tilknyttet Medarbejder skal være knyttet til institutionens 6 cifrede institutionsnummer, som er knyttet til skolens EASY-A instans Begge del kan klares af skolens egen UNI-Login administrator

Elev log-on via Elevplanbrugernavn Ved oprettelse af elever på EUD, HHX, HTX, EGU i EASY-A overføres eleven automatisk til Elevplan, der sender brugernavn og adgangskode til EASY-A Jobbet B368 i EASY-A dannes en flettefil, som indeholder login + password for elever Hvis EASY-A registrerer elevens e-mail overføres det til Elevplan og eleven kan sende bud efter brugernavn og adgangskode blot ved at udfylde fødselsdag og e-mail Eleven kan rette sin e-mail i Elevplan, og dermed få tilsendt mail fra fx holdets undervisere, hente sin adgangskode m.v.

Elev log-on via UNI  Login Forudsætninger: Eleven skal have et gyldigt UNI-login med CPR tilknyttet (Det har mange af de elever der forlader folkeskolen fra 2008 pga. krav om benyttelse af Optagelse.dk) Eleven skal være optaget på den pågældende skole Skolen behøver således IKKE at udlevere adgangskoder til den type elever

Kontaktlærertilknytning Elever – Elev på fuldtidsuddannelse – C010 Vis at kontaktlæreren skal vælges fra værdilisten

Fraværsregistrering i Elevplan

Fraværs registrering i Elevplan Via Elevplans forside vælges: ”Gå til skema (fraværsregistrering)”

Fraværsregistrering i Elevplan Der kan være skemalagt på Elevplan aktiviteter eller Der kan være skemalagt på Easy hold EASY hold: Efter et klik på skemabrikken kan der føres fravær Hvis musen føres hen over skemabrikken fremkommer detaljerne på holdet

Fraværs registrering i Elevplan Når musen føres hen over skemabrikken ses detaljerne på holdet Et hold kan stamme fra Elevplan, eller fra EASY-A

Kviklinks (*kræver Elevplan aktiviteter) Læringsaktiviteten: Beskrivelse* Undervisningsforløbet: Beskrivelse* Evaluering: Afvinkning af mål, skriftlig evaluering og karakter afgivelse* Tilmeldte elever: Holdliste med billeder, mailadresser, mobilnr og kontaktlærer.* Fordeling af elever på niveau: Kan benyttes hvis der er flere niveauer på et hold* Opgaver: Stil opgaver & opfølgning* Mail til elever og virksomheder: send direkte mail til elevernes egen mailadresse Holdets fravær: viser fravær (fra 10.2) Fraværsregistrering: registrer fravær direkte i EASY-A Kun to kviklinks ved EASY-A hold

Brugerindstilling til kviklink Menupunktet Brugerindstillinger, giver mulighed for selv at bestemme hvilke kviklinks der fremkommer. Hvis der kun er valgt et enkelt kviklink vises kviklinkvinduet ikke, dermed kan der fx dirigeres direkte til fraværsregistrering fra skemaet.

Fraværsregistrering i Elevplan (kræver ikke Elevplan aktiviteter) Fanemarkering af forskellige hold. En underviser med to hold på en dag. En underviser med et hold på en dag.

On-line fraværsregistrering Fanerne viser lektioner med samme hold. Når siden åbnes er alle cirkler grønne, dvs. alle elever er ”Til stede”, et klik på en brik og der kan registreres f.eks ”G” dvs. godkendt fravær. ”I” dvs. ikke godkendt fravær og tal registreres som minutter for sent. Navigering: Benyt piletasterne eller mus til at flytte markeringen mellem de grønne pletter. Den stiplede boks omkring en grøn cirkel viser at cirklen er markeret og dermed klar til fraværsregistrering. Note: Når der er registreret en form for fravær, fremkommer der en pen, et klik på denne giver mulighed for at skrive en bemærkning

Fravær Et flueben i kolonnen ”Tidl.” Viser i den første kolonne om der er registreret på eleven i går, den næste kolonne viser registreringer tidligere i dag.

Fraværsbesked fra elev Beskeden oprettes af eleven. Besked skrevet af elev Undervisere der har den pågældende elev, modtager en kuvert udfor elevens navn. I en mouseover kan beskeden læses og underviseren beslutter derefter, hvilken form for fravær der skal registreres

Vikar fraværsregistrering / se en kollegas skema (kræver ikke Elevplan aktiviteter) Via startsiden kan der klikkes på linket ”Søg andre medarbejdere” Herfra er det muligt at se en kollegas skema. Samt mulighed for at føre fravær, f.eks. ved vikariering.

Fravær registreret på en elev (kræver ikke Elevplan aktiviteter) Elevliste ikonet ”skema” giver adgang til at føre fravær på den valgte elev, for en hel dag af gangen. Derudover er det også muligt at benytte de sædvanlige ”Skema kviklinks” (Kun muligt med Elevplan aktiviteter!)

Vis fravær (kræver ikke Elevplan aktiviteter) Via Elevlisten vælges ”Vis fravær” fanen Herfra udvælges eleverne enten vha. nye søgekriterier eller udfra elevlistens navne. Den ønskede periode defineres

Vis fravær Elevplan viser elevernes samlede fravær, dette kan udfoldes med et klik på linket.

Fra Elevplan til EASY Krav for at opnå alle kviklinks Lokale fag – til skemalægning Læringsaktiviteter Læringselementer og Undervisningsforløb Kan klares administrativt på under ½ dag for en studieretning Herefter overføres til EASY

Lokale fag til skemalægning Lokale skemalægningsfag oprettes og benyttes til at skemalægge på aktiviteter hvor der ikke indgår uvm fag. Faget oprettes med en målpind og skal derefter indlæses i EASY-A (B329)

Opret en læringsaktivitet En læringsaktivitet (LA) bliver til et hold i EASY. I menuen vælges Læringsaktiviteter, Opret og felterne udfyldes, efter et klik på gem fremkommer de 8 sider i den lille boks til højre på siden. Disse punkter kan udfyldes efter behov

Opret en Læringsaktivitet Side 4: Opret et læringselement pr fag Der er mulighed for beskrive faget, f.eks. som en del af studieplanen. Derefter vælges ”Tilføj” for at tilføje et fag med tilhørende målpinde.

Opret en Læringsaktivitet Alle HHX fagene fremkommer med fagnummer (mouseover) Sæt et flueben udfor det relevante fag og klik på knappen ”Tilføj alle målpinde for valgte fag”

Opret en Læringsaktivet Faget er nu tilknyttet læringsaktiviteten - Og fordelen er forenklet karaktergivning af underviser direkte i Elevplan

Opret en læringsaktivitet Side 5: Her kan uploades undervisningsmateriale Side 6: Mulighed for at skrive om bedømmelse samt skrive en tekst der vises til eleverne ved en skriftlig evaluering fra eleverne til underviseren (Evalueringsinstruktion)

Opret en Læringsaktivitet Side 7: Ressourcer og rammer Side 8: Godkendelse af læringsaktivitet, hvilket betyder at læringsaktiviteten kan udbydes.

Opret forløb / studieretning Knyt aktiviteten til som bunden Tilknyt evt. aktiviteter som valgfrie hvis der er et behov Godkend forløbet Udbyd det Indlæs i EASY-A Skemalæg på de indlæste EASY-A hold