Programklasser for bladhus Abonnement tænkes aggregeret til Kunde og associeret til Blad. Kunde bliver creator. Såvel Kunde som Blad kommer til at have.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Virksomhedens interessenter
Advertisements

Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Automatic Delivery Rewards Hovedtræk. Automatic Delivery Rewards •ADR eller Automatic Delivery Rewards er et program, hvor en distributør eller kunde.
5 IT-didaktiske principper
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Mapning af 1 til mange forbindelser
Mapning af klasser til relationer
Introduktion til ASP.NET 2 Michell Cronberg Microsoft MVP, MCAD TechTalks hos Microsoft.
06.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2001 © Brug Oversigt, principper og teknikker Kapitel 6.
Opstartsmøde fase 2: Implementering og etablering af miljøerne
Formularer (Access, del 3)
Brian, Christian, Jens, Nicklas
1 Intro nedarvning (eng.: inheritance) Nedarvningshierarkier Intro polymorfisme (eng.: polymorphism) Abstract / virtual / override / sealed Intro interfaces.
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
Informationsteknologi B-A, HHX, 2005,
Objektorienteret programmering
Forbedringstavlen – er et must
Tietgen Skolen Trick med facadeklasse og serialisering ”Trick” – model ”samles” til eet overordnet objekt Alle klasser i model skal have attriutten [Serializable]
Mapning af 1 til mange forbindelser
Datafordeleren.
e-Tinglysning WebService Arkitektur
Introduktion til Access (Access, del 1)
Rapporter (Access, del 5)
ProDuklings Principle Six EQ Danmark A/S - Nyhedsfelt.
Arv Idéen i arv et at kunne genbruge gennem generalisering
Programklasser for bladhus Den efterfølgende beskrivelse er ikke komplet. Der er ikke taget afsæt i use cases, sekvensdiagrammer og operationsbeskrivelser.
Søg på kundes navn. Klik evt. på inaktive eller filialer Vælg når søgeresultaterne fremkommer, et af resultaterne ved at sætte et kryds i boksen, og tryk.
10.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2000 © Komponenter Oversigt, principper og teknikker Kapitel 10.
07.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2001 © Funktioner Oversigt, principper og teknikker Kapitel 7.
12.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2000 © Modelkomponent Oversigt, principper og teknikker Kapitel 12.
Kort om MIDlet. MIDlet - resourcer Kernen er en begrænset java-maskine: Connected Limited Device Configuration Device afhængig: CLDC 1.0 eller CLDC 1.1.
18 – Java Server Faces. 2 NOEA2009Java-kursus – JSF 2 Web-applikationer - 1 Brugere interagerer med en Web-browser Browseren sender forespørgsler til.
Oversigt, principper og teknikker
13.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2000 © Funktionskomponent Oversigt, principper og teknikker Kapitel 13.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Quality Management Systems
ADR & SCANNERKORT. Automatic Delivery Rewards (ADRs) Den enkle måde at handle produkter på, med levering hver måned. Du får fordelen af en rabat på 5.
Dagens gang Sidste uges opgaver Design af grænseflader
MMP Model og Metode til Programudvikling – MMP 1 Kursusindhold: Modellering af postkontor Objekt Orienteret Programudvikling - OO* Unified Modelling.
Hoved komponenter Activity (kode+UI) En sammenhængende task Har et default vindue App = ∑activities (en stak af aktiviteter ift afvikling) Broadcast reciever.
Stig Irming-Pedersen ASP.NET MVC Partner Copenhagen Software.
1 Dagens gang Sidste uges opgaver –Klasse opgaver –Adfærdsmønstre (Låner, Reservation, Materiale, Eksemplar) Brugsmønstre og funktioner Nye opgaver.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Miniprojekt i Computerstøttet samarbejde Gruppe 2.126, BL8.
Eksempel på realisering af domænemodel
Objekter og klasser Rasmus D. Lehrmann DM
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
8.6 Transaktioner1 Transaktioner 8.6 Transactions in SQL.
3. Objekt Orientering og Relations Databaser
GIS Geografiske Informations Systemer. 2 GIS Defineres som IT-systemer til indsamling, opbevaring, vedligeholdelse og analyse af geografiske data samt.
 Jens Bennedsen 2002Objektorienteret systemudvikling GRASP mønstre Basale ansvarsplaceringsregler.
DAIMIIntroducerende objektorienteret programmering4C.1 Systemdesign Design med flere klasser, En kaffeautomat.
Indledende Programmering Uge 6 - Efterår 2006
Design af brugerflader13.1 Kursusgang 13 Oversigt: Sidste kursusgang Beskrivelser af komponenter Typiske komponenter Arkitektur for en GUI.
 Jens Bennedsen 2001Multimedie programmering4.1 Definition af begreber Interface, implements, klasse.
DIEB8.1 Kursusgang 8 Oversigt: Sidste kursusgang Beskrivelser af komponenter Typiske komponenter Arkitektur for en GUI.
SAS Code analyzer Barbara Biørn olsen.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
01.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2001 © Objektorienteret Analyse & Design (OOA&D) Grundbegreber, principper og metode Kapitel 1.
Master/Details View for Car
Samarbejdende LEGO-Robotter
Programklasser for bladhus
Simpel test-client (javascript) Session og Application data
(brug af MVVMStarterLibrary2018)
<SWC (+ lidt SWD)>
2C – FORÅR 2018.
Software Construction
Præsentationens transcript:

Programklasser for bladhus Abonnement tænkes aggregeret til Kunde og associeret til Blad. Kunde bliver creator. Såvel Kunde som Blad kommer til at have expert funktionalitet i forhold til Abonnement. Der mangler klasser der kan bruges som expert og creator for Kunde og Blad, så her laves en kartoteksklasse for hver af disse. Da der ønskes serialisering er der behov for at samle i et objekt, derfor oprettes desuden en Bladhus opgave (der i princippet kunne have haft funktionaliteten fra de 2 kartoteksklasser – så de kunne undværes) Der er under programafviklingen yderlig behov at kunne fastholde et Bladhus objekt – her er det ved et static felt i klassen GlobaleData (den er her facade/session controler).

Programklasserne for Bladhus

Brug af interface fra start Det kan ofte betale sig at starte op med at definere interfaces, da man får afklaret grænsefladen til modelkomponent/kernen Man kan så også builde og påbegynde UI parallelt med implementeringen af klasserne og deres metoder. Visual Studio kan tillige generere metodestubbe ud fra dem.

Interfaces for Bladhus

Implementerings klasser (med interfaces)

Sletning af data Sletninger er generelt problematiske da der fx er bindinger mellem flere klasser og fx kan være krav om man ikke kan slette et abonnement så længe der er gæld/penge til gode ….. Man kan i stedet vælge at have en simpel opdatering af felt på objekt for indikation af inaktiv / dato for inaktiv Hermed bliver data liggende – man kan udvide med metoder for samlinger der ignorerer disse inaktive objekter. I de efterfølgende er der indlagt egentlige slettemetoder, for at vise hvad det indebærer

Interfaces med slettemetoder

Implementerings klasser med slettemetoder