IT – sikkerhed Fysisk sikkerhed Logisk sikkerhed

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skattemappen – Hent økonomiske oplysninger
Advertisements

Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Sådan finder du rundt på Af Lasse Krarup, webmaster
Den sidste adgangskode du skal huske - Nogensinde
v/ Flemming Faber Souschef, IT-Sikkerhedskontoret
Sådan kommer I i gang med digital signatur
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Flickr.com – online billeddeling
It-hjælp til mindre it-parate virksomheder på biblioteker
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Hvad skal vi i dag? Hvad er NemID?
Videregående pc-vejledning Modul Sik: Sikkerhed Lidt om antivirusprogrammer mm. 60+Bornholm.
Introduktion til Kryptering
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
NemID = den nye digitale signatur
Firewalls & netsikkerhed Henrik Størner,
Beskyt din computer og dine data!
Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Innovation OECD definerer innovation som implementeringen af et nyt eller væsentligt forbedret produkt (vare eller tjenesteydelse), en ny.
Sikkerhed og persondata mv
V/ Heine M. Jensen –
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
BACKUP eller dø! Klik dig frem til næste billede ->
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
ESigner - Signatur på Web Bernt Bisgaard, Cryptomathic IT-erfagrupper i advokatbranchen.
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Arkitektur - Sikkerhed
Udarbejdet af IT-chef Steen Hermansen IT ERFA-grupper i advokatbranchen Tirsdag den 28. januar 2003, Aarhus Kongreshus Onsdag den 29. januar 2003, H.C.
Beskyttelse af personlige oplysninger på nettet
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Hvem er vi? Fra PROSA - Forbundet af IT-Professionelle Peter Ussing - Formand –over 25 års erfaring i branchen, senest som systemarkitekt hos CSC Henrik.
Backup/Storage Søren Helmer Jensen.
Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014.
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Digital Signatur Hvad er Digital Signatur?
21. marts 2015Keld Hinsch1 Pc-kørekort Datatab og andre problemer.
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
Fysiske netværk LAN og WAN - net.
Digital signatur i Aalborg Kommune Nordjyske eDage 10.sept Joan Rasmussen,IT-Kontoret projektleder.
Sikkerhed og video i SkoleIntra
PC - Vedligeholdelse Hvordan gør jeg Pc’en sikker og hurtig igen ? En kronologisk gennemgang.
IT Arkitektur og Sikkerhed Mobil sikkerhed, trådløse teknologier og VPN.
Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr Værdien af digital formidling af offentlig borgerservice.
Studiestart - hjælp med IT
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Hvad kan gøre en Computer langsom Processor Ram Harddisk Spyware, Malware Virus.
IT-sikkerhed år 2016 virus ǀ hacking ǀ trojans ǀ phishing ǀ spam ǀ DOS-angreb ǀ cookies ǀ svindel.
Data sikkerhed og lov bredt set
Beskyt din virksomhed- Workshop
Datakonsulent Bo Christensen
IT-politik og sikkerhed
Retsregler og vira.
SIKKERHED ONLINE.
OneDrive Med OneDrive kan du sikkert gemme dine billeder, filer og mapper på ét sted, dele dem med andre og få adgang til dem overalt.
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
DEN GODE STIL.
Tak for invitationen Bambora online betaling Persondataforordningen.
DEN GODE STIL.
Sikker adfærd er vigtig I det offentlige arbejder vi ofte med personoplysninger, som er følsomme eller skal behandles fortroligt Sikkerhedspakken.
Sikker adfærd er vigtig - Som sundhedspersonale arbejder vi med personoplysninger og oplysninger der skal behandles fortroligt, og dem skal vi passe godt.
Sikker adfærd er vigtig Som lærere arbejder vi med væsentlige og ofte fortrolige eller følsomme informationer, og dem skal vi passe godt på Sikkerhedspakken.
<Adgangskoder og kryptering>
Præsentationens transcript:

IT – sikkerhed Fysisk sikkerhed Logisk sikkerhed It og sikkerhed i virksomheden omfatter flereområder Fysisk sikkerhed Logisk sikkerhed Kommunikationssikkerhed Datasikkerhed Organisatorisk aspekt

IT – sikkerhed Fysisk datasikkerhed; Tyveri, brand(rum), alarmer, hærværk, slidtage, mærkning Logisk sikkerhed (internt); Kodeord, bruger-login, rettigheder (hente, ændre og gemme)

IT – sikkerhed Kommunikationssikkerhed (ekstern); Ekstranet, hvordan sikrer vi os, når nogle logger sig på udefra? Password, brugerlogin, kryptering, firewall Datasikkerhed; Vedrører sikkerhed af data eksempelvis på central server, virustjek, (generations)backup

IT sikkerhed og politik Organisatorisk aspekt; Organisationen bør være tilpasset de nye IT-løsninger. Det skal være på plads med ”hvem gør hvad” samt hvornår og hvordan forskellige situationer bør takles. Eksempelvis hacking eller virusangreb og ikke mindst en backup politik! Virksomhedens ambitionsniveau; Afhængig af virksomhedstype kan IT-ambitioner være forskellige, dog er det vigtigt, at stor som lille har en IT-politik, som bliver overholdt.

Hvordan beskytter du data Vælg sikre adgangskoder og pas godt på dem Sikkerhedskopi - bevar dine data Brug en firewall Digital signatur NEM ID

Vælg sikre adgangskoder og pas godt på dem Adgangskoder er den vigtigste beskyttelse af dine personlige oplysninger. Gode råd om adgangskoder: De består af minimum 8 tegn Brug både små og store bogstaver Brug et eller flere tal Brug adgangskode til login på din computer.

Sikkerhedskopi - bevar dine data "Rigtige mænd tager ikke sikkerhedskopier – Rigtige mænd græder meget", lyder en talemåde i it-verdenen” Gem dine data Gem på disk, USB eller andet Tag en kopi hver dag, hver uge!

Brug en firewall En firewall er – som din yderdør – det yderste værn mod ubudne gæster. Den lukker de data ind, som har et lovligt ærinde, mens den holder alt andet ude. En Firewall kan være En boks, der sidder mellem din computer og internettet, el. En såkaldt personlig firewall, som er et program, der installeres på din computer. Fx zonealarm og outpost, firrewall indbygget i Windows

Hvad er Digital signatur? Den digitale signatur kan bruges til at signere og kryptere dine e-mails, den kan give dig adgang til både offentlige og private tjenester fx din kommune eller SKAT. Du kan også bruge den til at underskrive dokumenter og blanketter, mens du er online. Den digital signatur er lige så juridisk bindende som den, man sætter på papir. Læs evt. mere på nettet

Hvad er NEM ID? NEM ID det er det sidste nye! Ideen er her at man uanset hvor man er, kan man få tilgang til forskellige databaser og services. Eks. Kunne være adgang til Skat, Kommunen og din netbank Læs evt. mere på nettet

Sikkerhedstrusler Virus, orme og andre ondsindede programmer Spyware og adware er gratisprogrammer som kan hjælpe dig af med problemer. Det er programmer, som opsamler oplysninger om din identitet og adfærd og udsætter dig for uønsket annoncering, samtidig med at de gør din computer langsommere