Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad kan gøre en Computer langsom Processor Ram Harddisk Spyware, Malware Virus.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad kan gøre en Computer langsom Processor Ram Harddisk Spyware, Malware Virus."— Præsentationens transcript:

1 Hvad kan gøre en Computer langsom Processor Ram Harddisk Spyware, Malware Virus

2 Processor En processor er computerens motor. Det er primært den, som bestemmer, hvor hurtig din computer er. En processors ydelse måles i GHz, og antal af processor (X2, Duo 2, Quatro)

3 Er min processor for langsom Ctrl + Alt + Del Derefter vælg Jobliste

4 Harddisk Harddisken er en del af computerens lager, dvs. at alle programmer og dokumenter ligger gemt her. Harddisken er hurtigere end både cdrom og diskette og er derfor mest velegnet til opbevaring af data. Standardstørrelsen (altså den mængde data harddisken kan rumme, ikke de fysiske mål) på harddiske fordobles hvert år. En standard harddisk her i midten af år 2008 ligger i størrelsesordenen 80-1000 GB (1 000 000 000 A4 sider). Til sammeligning lå den I 2001 på 20-30 Gb.

5 Er harddisken for lille Gå ind i stifinderen og højreklik på C drevet. Derefter vælges egenskaber. Der skal ”helst” være 10% ledigt

6 Ram En computer er nødt til, at have hukommelse, da den ellers ville være meget langsom. Hvis den ikke havde hukommelse, blev den nødt til, at hente alt det den skulle bruge på harddisken. Da hukommelsen er 1.000 gange hurtigere end en harddisk, ville det gå ret langsomt.

7 Er der for lidt Ram ?

8 Virus, spyware, Malware

9 Virus En virus kan beskadige eller slette data på computeren, bruge e- mail-programmet til at spredes til andre computere eller endda slette alt på harddisken. Virus spredes nemmest ved hjælp af vedhæftede filer i e-mails eller onlinemeddelelser. Derfor er det meget vigtigt, at du aldrig åbner vedhæftede filer i e-mails, medmindre du ved, hvem de er fra, og du forventer at modtage dem. Virus kan være forklædt som vedhæftede filer i form af underholdende billeder, lykønskningskort eller lyd- og videofiler. Virus kan også spredes via overførsler på internettet. De kan være skjult i ulovlig software eller andre filer eller programmer, du kan hente.

10 Spyware Der vises hele tiden pop-up-reklamer Mine indstillinger er ændret, og jeg kan ikke gendanne dem, som de var. Min webbrowser indeholder nogle komponenter, som jeg ikke kan huske, at jeg har hentet. Min computer kører langsomt.

11 Eksempel på en browser

12 Malware MalWare er endnu værre end Spyware. Her er formålet at drille dig og ødelægge dit liv med pc'en. Et eksempel kan være at MalWaren indsætter en anden side som din startside, og den kan være utrolig svær at få fjernet. Mange opgiver efter utallige forsøg og formaterer simpelt hen pc'en. Malware bliver oftest installeret sammen med et ”gratis” software fundet på nettet.

13 Værktøjer til at fjerne det med www.spywarefri.dkwww.spywarefri.dkVærktøjer til at fjerne spyware og malware. ”Superantispyware free” www.avast.comwww.avast.comGratis antivirusprogram

14 Sikkerhed!!! Sikkerhedskopi af dine dokumenter Password beskyttelse Opdater dit Windows system Opdater dit virusprogram


Download ppt "Hvad kan gøre en Computer langsom Processor Ram Harddisk Spyware, Malware Virus."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google