Af Katrine Gottlieb.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
HUNDE SPEED km h 34,4 HUNDE SPEED km h 34,1 HUNDE SPEED km h 32,8 HUNDE SPEED km h 31,9 HUNDE SPEED km h 31,8 HUNDE SPEED km h 30,9.
Advertisements

Jordens bane om solen Fortæl om jordens bane – hvilken form har den, hvor stor er den, hvor lang tid tager det jorden at gennemløbe den? Jordens bane er.
Til logbogTil SatteliteEye Is og klima Sammenhæng mellem havis og lokalt klima? NV-øvelse i naturgeografi med Philip Jakobsen 2007.
Søkortet, bredde- og længdegrader, positioner
Jorden, Månen, Solen Jorden, Månen, Solen Den nære astronomi.
Satellitter i kredsløb om jorden
Dannelse af solsystemet og universets alder Tom Sillesen Tak for billeder og inspiration til Michael Linden-Vørnle, Birgitta Nordström og Don Canfield.
Kort og infrastruktur Jordens form og størrelse:
Vejret Vandet i luften.
Globale økosystemer.
Mikkel Østergaard, Frida Lien og Anja Olsen 1. td
Merkur. Her er et billede af Merkur..
Isen, vandet og vinden formede Danmark
Jorden, en eklipse Jorden betragtes som rund, men er faktisk en smule fladtrykt ved polerne og er derfor eklipseformet. Fladtrykningen skyldes jordens.
Misvisning og deviation
Atmosfæren.
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
TEC Frederiksberg.
Merkur solsystemets mindste planet
En ny himmel Epicykelmodellen
Drivhuseffekten og Jordens klima.
Energi 4 Klimaændringer Naturlige variationer Menneskets bidrag
Økologi.
Undervisningsplan fysik B (foreløbig) 22/8
Et grundstof der er pengene værd Af Kim og Jacob – 1.4
Og andre klimafænomener
Regnskoven.
Aluminium.
Hvor meget fylder et kg CO2
Hvordan kan man se forskel på et sort hul og en neutron-stjerne?
Jeopardy Afrika Europa Asien Nordamerika
Undervisningsplan fysik B (foreløbig) 21/8 INDLEDNING -Naturvidenskabelig metode -Forsøg & matematisk model -Målemetoder -Enheder -(vi vender løbende tilbage.
Jordens klimazoner Inddeles i fire zoner: Tropisk klima:
Väder- och Klimatförändringar
Repetition - naturfag © Tommy Rasmussen.
Galakser 2014 F3.
Jeopardy Tidszoner Jorden Vejret Jorden m.m.
Fakta om Jorden 4,1 sekunder (ift. Stjerne) - Ækvatorradius: 6378 km
1 Kap. 4, Jordens Tyngdefelt = Torge, 2001, Kap. 3. Tyngdekraftens retning og størrelse g (m/s 2 ) Acceleration Tyngdepotentialet (W): evene til at udføre.
Geografisk Information
Vulkaner.
Kvalitet og slætantal i kløvergræs Karsten A. Nielsen VFL, Planteproduktion.
 Isvinter er ved vintertide et ofte anvendt udtryk i medierne, men nogen meteorologisk definition af begrebet findes ikke.
Hallo …..Anybody out there …..?
Stjernerne Fødsel, liv og død.
Lavet af Ajla og Kirtsine
UNIVERSET Om stjerner, galakser og Big-Bang.
Introduktion til geologi på Hf
Er der liv på den barske planet Mars?
Tropisk.
Brintkursus.
Introduktion til geologi på Hf
Kolonisering  af Mars Anna Rosa, Laura, Linda.
Polarklima.
Polarklimaet.
Magnetisme Fysik – kemi i 9..
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Klima under forandring
Solsystemet Et multimedie show af: 2. x. Solsystemet Et multimedie show af: 2. x.
Danmark på overfladen Hvad har formet de danske landskaber?
indlandsisen smelter oversvømmelser
Klimaforandringer naturlige og menneskeskabte.
Noter til Klimatologi otto.
Det gigantiske sammenstød - på engelsk "the giant impact hypothesis" - er den alment accepterede forklaring på Månens oprindelse, der indebærer et gigantisk.
Præsentationens transcript:

Af Katrine Gottlieb

Venus’ placering i solsystemet Venus’ placering i solsystemet. Venus’ har sin placering mellem Merkur og Jorden. Venus ligger 0,72 AU fra solen.

Data: rotation: Venus tager 243 dage om at dreje en omgang om sin akse, og det tager næsten 225 dage at rejse en gang rundt om Solen i kredsløb. Dvs. en dag på Venus er længere end dens år. Størrelse: Venus har en diameter på 12 104km. Overfladearealet = 4,6·108 km² Venus har en masse på 4,8685·1024 kg

Opbygning af Venus På Venus er der bjerge og dale Opbygning af Venus På Venus er der bjerge og dale. Omkring 65% af overfladen er dækket af jævne sletter. På de sletter er der flere tusinde vulkaner. Deres diametre strækker sig fra omkring 0,8 til 240 km. 6 bjerg-agtige områder udgør omkring 35% af Venus overflade. Et af bjergene er lidt over 11 km. højt, og ca. 870 km langt. Det er det højeste punkt på Venus. I et område kaldet Beta Regio er en dal, som er 1 km. dyb. Der er flere brede forsænkninger. Atalanta Planitia, Guinevere Planitia og Lavinia Planitia. Der er to store højlandsområder. Ishtar Terra på den nordlige halvkugle som hæver sig 3,3 km. over overfladen, og som er omtrent på størrelse med Australien, og Aphrodite Terra langs ækvator, som er omtrent på størrelse med Sydamerika. Ishtars indre består hovedsageligt af et højt plateau, Lakshmi Planum, som er omkranset af de høje fjelde på Venus, inklusive de enorme Maxwell Montes. Venus har ca. en million vulkankratere, hvilket er det højeste kendte i solsystemet.

Atmosfærens sammensætning Carbondioxid: ~96,5% Kvælstof: ~3,5% Svovldioxid: 0,015% Argon: 0,007% Vanddamp: 0,002% Carbonmonooxid: 0,0017% Neon: 0,0007% Desuden spor af Karbonylsulfid Hydrogenklorid Hydrogenfluorid

Atmosfære & Temperatur Atmosfære & Temperatur. Atmosfæretrykket ved Venus' faste overflade er mere end 90 gange det tryk, vi oplever ved jordoverfladen; det svarer til trykket i 1 kilometers dybde under havoverfladen på Jorden. Atmosfæretryk 93000 hPa Venus’ atmosfære består mest af kuldioxid, CO2, som gør at der er en stærk drivhuseffekt på Venus. Temperaturerne overalt på planetens faste overflade ligger i området fra 450 til 500 grader Celsius, uanset om det er nat eller dag. Selv om Merkur er tættest på solen er der varmest på den venusianske overflade. Der er syreregn på Venus.

Kilder http://da. wikipedia. org/wiki/Venus_%28planet%29 http://www