Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Til logbogTil SatteliteEye Is og klima Sammenhæng mellem havis og lokalt klima? NV-øvelse i naturgeografi med Philip Jakobsen 2007.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Til logbogTil SatteliteEye Is og klima Sammenhæng mellem havis og lokalt klima? NV-øvelse i naturgeografi med Philip Jakobsen 2007."— Præsentationens transcript:

1

2 Til logbogTil SatteliteEye Is og klima Sammenhæng mellem havis og lokalt klima? NV-øvelse i naturgeografi med Philip Jakobsen 2007

3 Til logbogTil SatteliteEye Den nedenstående figur viser ændringen i middeltemperaturen i grader ved Grímsey (på land). Læg specielt mærke til sommeren 1993 som var op til 3 grader lavere end normalt for årstiden. Hvordan kan dette forklares?.... Professor Steingrimur Jonsson var den førte til at foreslå en mulig forbindelse mellem den lokale udbredelse af havis og ændringerne i temperaturerne på Grimsey. Spørgsmålet er om han havde ret ….. Det bliver jeres opgave at undersøge dette – I får hjælp på de næste sider…

4 Til logbogTil SatteliteEye

5 Til logbogTil SatteliteEye Undersøg professor Steingrimurs hypotese:  Steingrimurs hypotese: Der er en sammenhæng mellem den lokale havisudbredelse og ændringer i lufttemperaturen på Grimsey.  Øvelsen skal afrapporteres skriftligt! - så tag notater. I skal beskrive processen. Dvs. I skal beskrive jeres forskellige arbejdshypoteser samt hvorledes i undersøger disse. Endelig skal I forsøge at konkludere på spørgsmålet.

6 Til logbogTil SatteliteEye  Benyt Google Earth til at finde Grimsey.  Undersøg havtemperaturer:  Benyt temaet ”Havtemperatur” (SST) fra Sattelite Eye til at undersøge havtemperaturerne i området. http://galathea.oersted.dtu.dk/GE.html http://galathea.oersted.dtu.dk/GE.html  Se evt.: http://galathea.oersted.dtu.dk/GE_animation.htmlhttp://galathea.oersted.dtu.dk/GE_animation.html  Undersøg ændringer i havisen:  http://www.bsh.de/aktdat/mk/ICE/M54ICE_monthly_e.html http://www.bsh.de/aktdat/mk/ICE/M54ICE_monthly_e.html  Bemærk det er ikke sikkert at i kommer frem til at havisen kan forklare det!  Øvrige relevante oplysninger kan findes på nettet eller fås af mig!

7 Til logbogTil SatteliteEye  Ved at benytte nedenstående link skal I beskrive årstidsvariationen i havisens udbredelse. Find eks. ud af hvilken måned der er mest havis? http://www.bsh.de/aktdat/mk/ICE/M54ICE_monthly_e.html http://www.bsh.de/aktdat/mk/ICE/M54ICE_monthly_e.html (Bemærk det kan være en god ide at have et atlas ved hånden)  Sammenhold isens maksimale udbredelse med temaet for ”havtemperatur” (SST) på SatelliteEye- hjemmesiden. Er der et sammenfald? Forklar i givet fald hvorfor/hvorfor ikke?

8 Til logbogTil SatteliteEye http://www.hi.is/~oi/climate_in_iceland.htm http://www.eurometeo.com/english/climate/city_BIGR/clima_select/meteo_Grimsey

9 Til logbogTil SatteliteEye

10 Til logbogTil SatteliteEye Vurder med baggrund i nedenstående figur om den kolde sommer i 1993 var unormal.

11 Til logbogTil SatteliteEye Om figuren: farverne angiver størrelsen af solinstrålingen. Y aksen angiver breddegraden, med ækvator i midten ved 0 grader. I Danmark befinder vi os ved +56 o N – altså oppe i den øverste del af figuren. X-aksen markerer tiden i dage og viser et helt års forløb fra nul til 365 dage. Bemærk 0 er ikke nødvendigvis 1.januar. Spørgsmål: • Kan I se hvornår der er sommer og vinter på den nordlige henholdsvis sydlige halvkugle? •Hvor på Jorden finder man den største middelsolindstråling? Hvordan kan dette være? Hint. Middelsolinstråling betyder at det er indstrålingen midlet over døgnets 24 timer.


Download ppt "Til logbogTil SatteliteEye Is og klima Sammenhæng mellem havis og lokalt klima? NV-øvelse i naturgeografi med Philip Jakobsen 2007."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google