Gennem vores undersøgelser af zoo.dk har vi fundet ud af sitets tre største usability problemer:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Advertisements

Søgning efter en fil Du vil finde et Word dokument som du ikke kan huske hvor du har placeret men du kan huske et af ordene i dokumentet Du får dette.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
1 Private hjemmesider Undervisning i Click-a-site Online-editor.
Web 2.0 Teoretisk viden.
Teknik event i det mørke Jylland IV Geocaching uden at det koster et ton papir og litervis af printerblæk Understøttes af: Smart phones PDA’ere Flere af.
17. januar 2009Teknik event i det mørke Jylland III - CacheMate 1 Geocaching med CacheMate  Hvad er CacheMate?  Indlæsning af Cachebeskrivelser  Bruger.
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Links Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
PRESENTATION TITLE AUTHOR NAME 3. JANUAR 2011 DOS & DON’TS - Almindelig sund fornuft?  Ja, men det giver brugervenlighed, og vi glemmer det ofte! - Fælles.
Hvad er en brugergrænseflade
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Formularer (Access, del 3)
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Undervisning i Plone CMS marts 2014 Lær at lægge indhold på koncernens websteder.
Usability på Her fungerer det godt 1.Sitet imødekommer ifølge vores testpersoner et informationsbehov hos målgruppen. 2.Sprogbrug.
Usability på Anvendte Metoder Kortsortering –En medstuderende Heuristisk inspektion –5 (begynder)eksperter Tænke-højt test –4 HTX-lærere.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
CSS ver. 2 Rikke Møller-Poulsen. Visning af billeder?!? Er der stadig nogen, der har problemer med at få vist billeder på deres site?
NetBeans Installation og brug.
Usability-evaluering af ”Searchability is the art of getting traffic to your website. Usability is the art of keeping them around and turn.
Usability – øvelse 2: Heuristisk inspektion
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra skolens ledelsesteams’ selvevaluering.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Opfattelse af DFIF Forbundet: –Positive –Aktivt, dynamisk og lydhørt forbund Firmasport: – Samvær, uformel, aktivitet.
Udskiftning af password på tablet. Åben programmet KONE business channel Hvis du ikke har linket på skærmen, åben en browser og skriv Ssl.kone.com.
Picasa billedbehandling
Dagbladet Information Agenda for onsdag den IT-Universitet og faget usability Brugerproblemer ved information.dk Overordnet anbefalinger Kortsortering.
Dagbladet Information Agenda for onsdag den IT-Universitet og faget usability Brugerproblemer ved information.dk Overordnet anbefalinger Kortsortering.
Billeder.
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
Videregående pc-vejledning Modul 10: Sådan gør du 60+Bornholm.
Videregående pc-vejledning Modul 06: Netværk WWW = World Wide Web 60+Bornholm.
Fundamentale principper for brugervenlige web-sites WEB 1 IT-C 24. Feb
Videregående pc-vejledning Modul 07: Elektronisk post 60+Bornholm.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Usability – øvelse 1: Kortsortering
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
Milles Univers Indhold og design tager afsæt i at det er Milles skabbog som hun selv skriver / har skrevet.
Dagbladet Information Agenda for onsdag den IT-Universitet og faget usability Brugerproblemer ved information.dk Overordnet anbefalinger Kortsortering.
Dagbladet Information Agenda for onsdag den IT-Universitet og faget usability Brugerproblemer ved information.dk Overordnet anbefalinger Kortsortering.
Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.
Øvelser Kortsortering.
Projektgrundlag Fred and Legend's nystartet butik Butikken: kvalitet, eksklusivitet og en hyggelig stemning, Kunden: begrænset indfyldelse Nogle foto,
Interaktive knapper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Grundlæggende DW, HTML, CSS, udskæring.
Implementerinsfasen. Tilpasninger & beslutninger Endelig beslutning omkring placeringen af tekst, billede og undermenufelter. Endelig beslutning om informationsarkitekturen:
Kjeld Svidt  Institut for Byggeri og Anlæg  Aalborg Universitet IT i Byggeriet Semester kursusgang Introduktion til projektweb og html Kjeld.
Øvelsestimer (opgave 3) v/Morten Davidsen Øvelseslærer på ITU cand.merc.(dat.) studerende på CBS.
Øvelsestimer (opgave 3) v/Morten Davidsen Læser til daglig cand.merc.(dat.) på CBS.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
Manual Af Edu-Caching.
Titellayout Undertitel.
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
Ønskebørn SEO-optimering.
Udarbejdet af Malou & Natasja
Hvordan ændrer jeg teksten på min hjemmeside?
Skabelon mailopsætning
Den gode tone Lse.
Sådan bruges video- s og emnerapporter
Modul 07, Elektronisk post
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
Den gode tone Lse.
Afleveringsmetoder for teknisk dokumentation
Modul 6: ”Sådan skriver og sender du en ”
Præsentationens transcript:

Gennem vores undersøgelser af zoo.dk har vi fundet ud af sitets tre største usability problemer:

1. Forholdet mellem hovedmenuen og venstremenuen mangler en logisk sammenhæng.

2. Tomme sider betragtes som endestationer, testbrugerne ser ikke teksten: ”se menupunkterne til venstre”.

3.Zoo.dk's søgefunktion fungerer ikke optimalt.

Udover de tre problemer, fandt vi følgende mindre usability svagheder: 1. Brugen af Zoos smukke billeder er ikke brugt optimalt. Billederne i indholdsboksen virker distraherende. Testpersonerne troede at det var links. Brug billederne strategisk eller slet ikke, dvs. galleri eller mindre thumbnails, som ikke misforstås som links.

2. Vi har også fundet nogle eksempler hvor eksterne link ikke fungerer som de skal. 3. Det kan være svært at få et overblik over hvad sitet indeholder. Dette er især tilfældet når man skal fra niveau 2 til niveau 3 i strukturen. 4. I haven er der lagt vægt på god tilgængelighed for handicappede. Desværre har vi fundet ud af at dette ikke er tilfældet på Zoo.dk, hvor flere vigtige tekniske forhold var glemt. Dette betyder at folk med specielle browsere kan have svært ved at manøvrere optimalt på sitet.

Forbedringer På kort sigt: Programmer sitet så det bliver handicap-venligt – skriv ALT-tags til billeder Ordne eksterne links – de skal åbne i et nyt vindue Lav site-map, det giver godt overblik. På lang sigt: Lav en ny navigationsstruktur Lav konsistens i layoutet, at indholdboks konsistens har den samme type indhold altid Forbedre søgefunktionen, så den giver relevante resultater, hvor søgeordet er highlightet i resultaterne