6.4 Kasseafstemning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
23.5 Kommentarer til årsregnskabet
Advertisements

20.2 Bidragskalkulation udarbejdet som en efterkalkulation
22.1 Udarbejdelse af lønseddel
23.2 Skyldige omkostninger
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
1.1 Virksomhedstyper Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
21.1 Opdeling af varelageret
16.5 Årsregnskabets formål
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
22.3 Betaling af skatter og bidrag
8.2 Kontant varekøb og varesalg
6.2 Likvide midler: Bankindestående
21.2 Opdeling af netto- omsætning og vareforbrug
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.2 Kapacitetsomkostninger
26.5 De vigtigste omkostninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
26.3 Variable omkostninger
14.3 Afstemning af kassekredit
22.4 B-indkomst 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
18.3 Kommentarer til budgetterne
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
6.3 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.6 Kommentarer til årsregnskabet
4.5 Kontoramme og kontoplan
12.3 Momsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.4 Overførsel af privatforbrug
23.2 Skyldige omkostninger
22.4 B-indkomst Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på SKAT  10 rater.
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.1 Momssystemet Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
3.2 Organisationsprincipper
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
6.1 Likvide midler: Kasse 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
16.3 Kommentarer til årsregnskabet 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
4.1 Resultatopgørelsen Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
20.1 Bidragskalkulation udarbejdet som en forkalkulation
8.1 Faktura 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at se.
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
14.2 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
1.3 Virksomhedens interessenter
3.1 Virksomhedens funktioner
7.3 Afslutning af momsregnskabet
Kapitel 7 Likvide beholdninger Kasserapport.
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
19.1 Virksomhedens miljøinteressenter
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
28.1 Overskudsgrad Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
28.2 Omsætning og variable omkostninger
11.3 Opgørelse af egenkapitalen i en personligt ejet virksomhed
25.3 Afsætning og omsætning
13.2 Budgetkontrol Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
2.2 Virksomhedens mål Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
30.3 Funktionsopdeling af omkostninger
28.4 Andre sammenligninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
28.3 Omsætning og kapacitetsomkostninger
2.3 Virksomhedens økonomi
Kapitel 15 Finansiering vljfiwejfwPOI.
Kapitel 7 Likvide beholdninger Kasserapport.
Præsentationens transcript:

6.4 Kasseafstemning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails.

6.4 Kasseafstemning Indholdsfortegnelse Afstemning af kassekonto Ved kassedifference: For lidt i kassen Ved kassedifference: For meget i kassen Afslutning & link til video 2

6.4 Kasseafstemning Afstemning af kassen foretages ved, at kasserapporten sammenholdes med optællingen af kassen. Kasserapport (se afsnit 6.3) Optalt kasse-beholdning aften

Afstemningen af kassekontoen foretages således: 6.4 Kasseafstemning Afstemningen af kassekontoen foretages således: Kr. Beholdning morgen: 1.000 + Dagens indbetalinger: 3.250 4.250 - Dagens udbetalinger: 3.000 Beregnet kasse- beholdning aften 1.250 Optalt kasse- beholdning aften 1.225 For lidt i kassen 25 Der burde være: Der er dog:

6.4 Kasseafstemning Hvilke årsager kan der være til, at kassen ikke stemmer, når den tælles op om aftenen? Der gives forkert tilbage (for lidt eller for meget). Morgen- eller aftenbeholdningen tælles forkert op. Der kan ikke gives korrekt tilbage. Fx når en vare koster kr. 19,85, og kunden betaler kr. 20,00. Indehaveren eller en ansat låner af kassen og glemmer at lægge pengene tilbage. Tyveri (af medarbejdere, kunder, leverandører eller indehaver).

6.4 Kasseafstemning Kassedifferencer skal bogføres. I eksemplet er der kr. 25 for lidt i kassen. 12310: Kasse Debet Kredit 3300: Kassedifferencer Debet Kredit (1.250) 6

Omkostningerne stiger med 6.4 Kasseafstemning Internt bilag: Kassedifference (for lidt i kassen) ................ kr. 25 12310: Kasse Debet Kredit 3300: Kassedifferencer Debet Kredit (1.250) (875) Omkostningerne stiger med kr. 25 25 25 De 25 kr. er forsvundet ’ud af kassen’. 3900: Øvrige omkost-ninger har en debetsaldo. Kontoen krediteres, da saldoen bliver mindre. Kontoen debiteres, da saldoen bliver større. 7

Afstemningen af kassekontoen foretages således: 6.4 Kasseafstemning Afstemningen af kassekontoen foretages således: Kr. Beholdning morgen: 1.000 + Dagens indbetalinger: 3.250 4.250 - Dagens udbetalinger: 3.000 Beregnet kasse- beholdning aften 1.250 Optalt kasse- beholdning aften 1.280 For meget i kassen 30 Der burde være: Der er dog: 8

6.4 Kasseafstemning Hvilke årsager kan der være til, at kassen ikke stemmer, når den tælles op om aftenen? Der gives forkert tilbage (for lidt eller for meget). Morgen- eller aftenbeholdningen tælles forkert op. Der kan ikke gives korrekt tilbage. Fx når en vare koster kr. 19,85, og kunden betaler kr. 20,00. Indehaveren eller en ansat låner af kassen og glemmer at lægge pengene tilbage. Tyveri (af medarbejdere, kunder, leverandører eller indehaver).

6.4 Kasseafstemning Kassedifferencer skal bogføres. I eksemplet er der kr. 30 for meget i kassen. 12310: Kasse Debet Kredit 3300: Kassedifferencer Debet Kredit (1.250) 10

Omkostningerne falder med 6.4 Kasseafstemning Internt bilag: Kassedifference (for meget i kassen) ............ kr. 30 12310: Kasse Debet Kredit 3300: Kassedifferencer Debet Kredit (1.250) (875) Omkostningerne falder med kr. 30 30 30 De 30 kr. er kommet ’ind i kassen’. 3300: Kassedifferencer har en debetsaldo. Kontoen debiteres, da saldoen bliver større. Kontoen krediteres, da saldoen bliver mindre. 11

6.4 Kasseafstemning Video: Afstemning af likvide beholdninger GrünBAG Nøgleord i videoklippene: Kasseafstemning Kassebeholdning, morgen Dagens omsætning Dankortsalg Udbetalinger fra kassen Optælling af kassen Kassedifference Bankoverførsel. Thaysen/Christensen Quiz: Kasseafstemning hos GrünBAG Quiz: Er du klar til at stå for kasseafstemningen?