om masseprocent, volumenprocent, promiller og genstande!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

Kamerateknik Blænden Blænden er et af de to vigtigste værktøjer, du finder i dit kamera. Med blænden styrer du hvor meget og hvordan lyset kommer ind gennem.
med de helt rigtige svar
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Balance i energiregnskabet
Surdej til rugbrød.
PengeSpillet.
Danskernes alkoholvaner – hvor stort er problemet
Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud
Termisk energi Anders og Patricia.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
”Vind gratis sex når du tanker”
Velkommen til Dykkerklubben Poseidon
Termisk Energi Energi SI-enhed: joule Findes ved brug af formlen E=P/t
Brintsamfund.
v/ Professor Lars Ehlers, Aalborg Universitet
Lav en familie I skal nu i gang med at skabe en familie
Termisk energi -varmeenergi.
Masse- og energifordeling
Velkommen.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
TEC Frederiksberg.
Der er tiltrækningskraft mellem alle genstande lige fra de mindste partikler til de største himmellegemer... … og kraften kan beregnes…
. Vejledning til udfyldelse af screeningsskema og sundhedskort Bemærk: trin 3 og 4 i algoritmen side 14 udføres kun på afsnit P202, P402 og P601. Screeningskema:
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Sammenligning af to grupper – kapitel 7
Mette Riis, fitness.dk 4. december 2007
Suicidaltanker ved behandlings slut: Nej □0 Ja □1
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Hvem vinder? Hvem vinder? Øl versus kvinde. 1. Øl er altid fugtig. Kvinder skal først bearbejdes. Øl er altid fugtig. Kvinder skal først bearbejdes. 1.
Kommune: Længde af undervisningen: Målgruppe af frontpersonale:
Anvendt Statistik Lektion 2
Logistisk Regression Kategoriske og Kontinuerte Forklarende Variable
Carboxylsyrer og Estere!
Konstant acceleration
Copyright 2006 © Nicolai Green Hansen
Dette program kan lave et portræt af dit ansigt ud fra den information, du selv giver... Klik her.
Tilstandsformer.
Daves Hoszowski TEC htx
Alkoholer Katrine og Renée Ethanol Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den vi drikker. Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den.
Lineær regression Vi skal bestemme massefylden af sprit:
Før vi starter på alkoholer, skal vi lige kigge på alkanerne (olier) fra 8.klasse-bogen. Navnene på de forskellige alkaner er udgangspunktet for navngivningen.
Kostberegning.
Til finalen Fedt og olie Fedtsyrer Isomeri Mere fedt Potpourri
Hypotesetest Hypotesetest og kritiske værdier Type 1 og Type 2 fejl
Affald og genbrug.
Lagringstider Non vintage Minimum tre års lagring Vintage Minimum fem års lagring.
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
Skabt som mand og kvinde
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Andre kostkomponenter
SSP Køge Rene Christensen Jesper Snitgaard
Elementarpartikler Protoner, positiv ladning (+), masse 1,007 u (1,67 x g). Protoner, positiv ladning (+), masse 1,007 u (1,67 x g). Neutroner.
God Alkoholkultur alkoholdialog.dk.
Farmakologiberegning
E-learning om ballonprojektet
Udviklingen i genanvendelse af private husholdningers affald
20. september 2018.
Rumfang & Areal Lars Alexander Clark.
Fakta om alkohol matematikbanken.dk
Sigtlængder på vejstrækninger
Præsentationens transcript:

om masseprocent, volumenprocent, promiller og genstande! Alkohol om masseprocent, volumenprocent, promiller og genstande!

Masseprocent Masseprocent kaldes også vægtprocent. Masseprocent forkortes masse%. Masse% angiver hvor mange gram ren alkohol (fx ethanol) der er i 100 gram vin, parfume eller andet. Eksempel: Skal du lave en 5 % (masseprocent) ethanolblanding i vand, så kan du afveje 5 gram ren ethanol og fylde op med vand, så du i alt har 100 gram. Eksempel: Hvis der på en deodorant står ”8 % alkohol” betyder det, at der er 8 gram alkohol pr. 100 gram af denne deodorant.

Volumenprocent Volumenprocent kaldes også rumfangsprocent. Volumenprocent forkortes Vol% eller %Vol. Vol % angiver, hvor mange mL ren alkohol (fx ethanol) der er i 100 mL vin, parfume eller andet. Eksempel: Skal du lave en Vol 5 % (volumenprocent) ethanolblanding i vand, så kan du afmåle 5 mL ren ethanol og fylde op, så du i alt har 100 mL. Eksempel: Hvis der på en flaske vin står, at den er på ”14 %Vol. ”, så betyder det, at der er 14 mL ren alkohol i 100 mL af denne vin.

Promille Mængden af alkohol i vores blod måles i promille. Promille forkortes ‰. Promillegrænsen for at køre bil er i dag 0,5 ‰. Massefylden for de fleste alkoholer er 0,8 g / mL. Promillen er afhængig af køn og vægt (samt forbrænding): Kvinde / pige Da ca. 55 % af en kvindes vægt er kropsvæske, kan en kvindes promille regnes ud på denne måde: Mand / dreng Da ca. 68 % af en mands vægt er kropsvæske, kan en mands promille regnes ud på denne måde:

Genstande Som grov tommelfingerregel kan man sige at en genstand svarer til et lille glas vin, en øl, en snaps eller lignende. Mere præcist er en genstand defineret som 12 g ren alkohol. Det svarer til at en genstand er 15 mL ren alkohol. En anden tommelfingerregel siger, at du kan tage Vol % - dividere med 2 og så har du antal genstande i flasken. En vin på 14 % indeholder med denne huskeregel 7 genstande. Promillegrænsen for at køre bil er i dag 0,5 Mere præcist kan du med Vol % udregne mængden af alkohol i en flaske, når du kender rumfanget. Herefter multiplicere med massefylden og dividere med 12, for at få antal genstande. Eksempel: Hvis der på en flaske vin med et rumfang på 750 mL står, at den har en alkoholprocent på ”14 %Vol. ”, så er der: (750 • 0,14 • 0,8) : 12 = 7 genstande i flasken. Med enheder: (750 mL • 14 % • 0,8 g/mL) : 12 g alkohol/genstand = 7 genstande