Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Alkoholer Katrine og Renée Ethanol Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den vi drikker. Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Alkoholer Katrine og Renée Ethanol Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den vi drikker. Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den."— Præsentationens transcript:

1

2 Alkoholer Katrine og Renée

3 Ethanol Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den vi drikker. Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den vi drikker. Ethanol i øl, vin og spiritus er dannet ved en alkoholgæring, og derefter destillation, hvis der ønskes en større alkoholprocent. Ethanol i øl, vin og spiritus er dannet ved en alkoholgæring, og derefter destillation, hvis der ønskes en større alkoholprocent. Molekyleformen for ethanol er C 2 H 6 O Molekyleformen for ethanol er C 2 H 6 O Ethanol er en klar, farveløs væske, der koger ved 78°C. Ethanol er en klar, farveløs væske, der koger ved 78°C. Det er et godt opløsningsmiddel til stoffer, som ikke kan opløses i vand(upolære stoffer). Det er et godt opløsningsmiddel til stoffer, som ikke kan opløses i vand(upolære stoffer).

4 Destillationsopstilling

5 Methanol Methanol er den simpleste alkohol, fordi den er formelt dannet ved, at et hydrogenatom i et vandmolekyle er erstattet med en methylgruppe. Methanol er den simpleste alkohol, fordi den er formelt dannet ved, at et hydrogenatom i et vandmolekyle er erstattet med en methylgruppe.

6 Feromoner Molekyler, som dyr udsender for at påvirke artsfæller. Molekyler, som dyr udsender for at påvirke artsfæller. Det kan være for at advare mod en truende fare. Det kan være for at advare mod en truende fare. Eller for at gøre de andre opmærksomme på et stort madforråd. Eller for at gøre de andre opmærksomme på et stort madforråd. Eller det kan være hunner, der udsender kønsferomoner for at tiltrække hanner til parring. Eller det kan være hunner, der udsender kønsferomoner for at tiltrække hanner til parring. Hver dyrart har sine egne feromoner. Hver dyrart har sine egne feromoner.

7 Cycliske alkoholer Når man udskifter et hydrogenatom på en cycloalkan med en OH-gruppe, får man en alkohol Når man udskifter et hydrogenatom på en cycloalkan med en OH-gruppe, får man en alkohol Cyclopentan bliver til cyclopentanol.(C 5 H 9 OH) Cyclopentanol er en behageligt lugtende væske, der bl.a. anvendes som opløsningsmiddel i parfumer. Cyclopentan bliver til cyclopentanol.(C 5 H 9 OH) Cyclopentanol er en behageligt lugtende væske, der bl.a. anvendes som opløsningsmiddel i parfumer. Cyclohexan bliver til cyclohexanol.(C 6 H 11 OH) Cyclohexan bliver til cyclohexanol.(C 6 H 11 OH) Cyclohexanol er en tungtfordampelig væske, der fx anvendes som opløsningsmiddel i malevarer og tekstilfarver. Cyclohexanol er en tungtfordampelig væske, der fx anvendes som opløsningsmiddel i malevarer og tekstilfarver.

8 Sorbitol Anvendes som sødestof i fx tyggegummi (deraf kommer navnet Sorbits) Anvendes som sødestof i fx tyggegummi (deraf kommer navnet Sorbits) Findes i frugter fx. æbler Findes i frugter fx. æbler Opløses let i vand, men er næsten uopløselig i benzin (polært fordi der på hver carbonatom sidder en OH- gruppe) Opløses let i vand, men er næsten uopløselig i benzin (polært fordi der på hver carbonatom sidder en OH- gruppe) Molekyleformlen: C 6 H 14 O 6 Molekyleformlen: C 6 H 14 O 6

9 TAK TIL RenéeKatrineGærGlukose Kemi højniveau 2.g Data 3 Computer 7 & 8 ChemSketchPowerPoint Og sidst men ikke mindst…. TOM TOM


Download ppt "Alkoholer Katrine og Renée Ethanol Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den vi drikker. Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google