16.5 Årsregnskabets formål

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
23.5 Kommentarer til årsregnskabet
Advertisements

20.2 Bidragskalkulation udarbejdet som en efterkalkulation
18.1 Kvartalsopdelt resultatbudget
22.1 Udarbejdelse af lønseddel
23.2 Skyldige omkostninger
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
1.1 Virksomhedstyper Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
21.1 Opdeling af varelageret
19.2 Virksomhedens miljøbelastning
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
22.3 Betaling af skatter og bidrag
8.2 Kontant varekøb og varesalg
6.2 Likvide midler: Bankindestående
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.2 Kapacitetsomkostninger
26.5 De vigtigste omkostninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
26.3 Variable omkostninger
6.4 Kasseafstemning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
20.3 Bidragskalkulation ved køb i udenlandsk valuta
14.3 Afstemning af kassekredit
22.4 B-indkomst 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
18.3 Kommentarer til budgetterne
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
6.3 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.6 Kommentarer til årsregnskabet
4.5 Kontoramme og kontoplan
12.3 Momsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.4 Overførsel af privatforbrug
7.1 Momssystemet Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
15.2 Saldometoden Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
3.2 Organisationsprincipper
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
3.3 Arbejdsdeling Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
6.1 Likvide midler: Kasse 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
16.3 Kommentarer til årsregnskabet 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit.
13.1 Resultatbudget Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
4.1 Resultatopgørelsen Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
20.1 Bidragskalkulation udarbejdet som en forkalkulation
8.1 Faktura 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at se.
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
1.3 Virksomhedens interessenter
3.1 Virksomhedens funktioner
7.3 Afslutning af momsregnskabet
26.4 Samlede omkostninger Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil.
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
19.1 Virksomhedens miljøinteressenter
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
28.1 Overskudsgrad Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
28.2 Omsætning og variable omkostninger
11.3 Opgørelse af egenkapitalen i en personligt ejet virksomhed
25.3 Afsætning og omsætning
13.2 Budgetkontrol Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
2.2 Virksomhedens mål Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
30.3 Funktionsopdeling af omkostninger
25.2 Efterspørgsel 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for.
28.4 Andre sammenligninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
19.4 Grønne regnskaber 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
28.3 Omsætning og kapacitetsomkostninger
2.3 Virksomhedens økonomi
Præsentationens transcript:

16.5 Årsregnskabets formål Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails.

16.5 Årsregnskabets formål I kapitel 4 beskrev vi kort regnskabets formål. Udarbejdelsen af Fashion Shoes regnskab har to hovedformål: Intern rapportering: For Rikke Bæk er regnskabet er vigtigt værktøj til brug for butikkens økonomi- styring. Fx til budgetkontrol og budgetlægning.

16.5 Årsregnskabets formål Udarbejdelsen af Fashion Shoes regnskab har to hovedformål: Ekstern rapportering: Regnskabet giver god information om butikkens indtjening og likviditet. Mange af Fashion Shoes interessenter har derfor stor interesse i butikkens regnskab. Dette uddybes i denne præsentation.

16.5 Årsregnskabets formål Leverandører Ledelse Långivere Ejere Kunder Medarbejdere Myndigheder Afslut diasshow

16.5 Årsregnskabets formål Leverandører Leverandører: Leverandørerne kan ud fra årsregnskabet vurdere: Fremtidige muligheder for salg til Fashion Shoe og Butikkens evne til at betale gælden til tiden (likviditet).

16.5 Årsregnskabets formål Långivere: Banken og kreditforeninger forlanger at se Fashion Shoes årsregnskaber. Banken ønsker også at se budgetter. Ud fra budgetter og regnskaber kan banken bedre vurdere kundernes mulighed for at betale lånene tilbage. Långivere

16.5 Årsregnskabets formål Kunder: Fashion Shoes kunder er interesserede i, at virksomheden fortsat vil eksistere. Men de har ikke stor interesse i selve regnskabet. Og da butikken er en enkeltmandsvirksomhed, bliver regnskabet ikke offentliggjort. Fashion Shoe er selv kunde hos en del leverandører. Da Rikke fortsat ønsker stabile leverancer, læser hun altid leverandørernes årsregnskaber. Kunder

16.5 Årsregnskabets formål Myndigheder: Fx SKAT, der skal bruge regnskabet for at kontrollere om moms- og skatte- betalingen er korrekt. Selskaber (A/S og ApS) skal indsende årsregnskabet til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Disse årsregnskaber skal offentliggøres. Myndigheder

16.5 Årsregnskabets formål Medarbejdere: Regnskabet giver medarbejderne og deres faglige organisationer mulighed for at vurdere: Mulige lønstigninger og Udsigten for tryghed i ansættelsen. Medarbejdere

16.5 Årsregnskabets formål Ejere: Fashion Shoe er en enkeltmandsvirksomhed. Andre virksomheder er selskaber, hvor aktionærer og anpartshavere er interesserede i indtjeningen, der afgør, hvor meget der udbetales i udbytte, der igen har betydning for aktiekursen. Ejere

16.5 Årsregnskabets formål Ledelse Ledelse: Regnskabet giver de ledende medarbejderne og deres faglige organisationer mulighed for at vurdere: Mulige lønstigninger og Udsigten for tryghed i ansættelsen.

16.5 Årsregnskabets formål Til diskussion / refleksion: Find Coops nyeste årsrapport (årsregnskab) på coop.dk og Coops interessenter Diskuter hvilke tal i årsregnskabet, de forskellige interessenter kan have interesse i. Video: Hvem vil gerne se årsregnskabet og budgettet? Quiz: Interessentmodellen Repetitionsopgave: Kap. 16