OPFINDELSEN AF WEBBEN JOEK © TEC 2011 WWW blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee. Berners- Lee var en fysiker ved CERN, det europæiske laboratorium for.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Advertisements

Internationale relationer Udfordringer og opgaver Geoforum: Workshop om adresser 25. marts 2010.
BRAINSTORM DINE DESIGN KONCEPTER JOEK © TEC 2011 De fleste succesfulde designs er resultatet af, at man har plukket dele fra flere forskellige ideer og.
Arbejdsløs.
Introduktion til HTML HTML dokumentets struktur & Indhold.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Access Point Y + router/gateway
DEN PRIMÆRE NAVIGATION JOEK © TEC 2011 Dit websteds primære navigation er det område på sitet, der indeholder links til de primære sektioner af dit websted,
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Statusrapport Statens Arkiver Danmark Nordisk ekspertseminar, Reykjavik den 2. december 2008.
Internet til alvor og sjov
Tilgængeliggørelse af elektroniske arkivalier
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
TEST 1 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
Introduktion til HTML Hypertekst referencer. Uden links – Hypertekst referencer – intet world wide web. World wide web er et Hypermedium….. Link definition.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
”Den personlige hjemmeside som fænomen” Oplæg til ”Medier og kommunikation” Flemming Skall 5. September 2005.
IT i Byggeriet Semester kursusgang Introduktion til projektweb og html Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg.
Inspirationsoplæg: To vinkler på E-Gov
Videregående pc-vejledning
Sikring af tilgængelighed er en proces!
En gennemgang af internettet
ADOBE DREAMWEAVER JOEK © TEC 2011 Dreamweaver har været branchens primære design værktøj igennem mange år. Oprindeligt blev programmet udviklet af Macromedia,
Firewalls & netsikkerhed Henrik Størner,
Beskyt din computer og dine data!
Challenges in Web Search Engines • Spam • Content Quality • Quality Evaluation • Web Conventions • Duplicate Hosts • Vaguely-Structured Data.
Program for Dag1 1. ca Intro til kurset og gruppeopdeling 2. ca Markupsprog og browsere – hent Komodo 3. ca Tags, xhtml, Validering.
Internettets Historie
XML 1.
Fil kendskab KLIK for start. De vigtigste filer er dem i Office-pakken. Word dokument.doc Word skabelon.dot Word dokument.RTF Excel projektmappe.xls Excel.
IT og økonomi Lektion: N: Netværk.
Kvinderne i Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor.
Fagets Informations Teknologi Introduktion til Programmering i Java For Industri, Global Forretningsudvikling, samt fri studie aktivitet ved Bent Thomsen.
Fra Internet til semantisk web via taksonomier AF:Hosein Askari ITST.
Anja, Malou & Asha KU KLUX KLAN.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
XML1 4.7 XML and Its Data Model. XML2 Introduktion til XML, 178 XML = eXtensible Markup Language Markup language –sprog, hvor data "pakkes ind" i tags.
Virtuelle verdener og rum III. 20. februar Konstruktion af 3D-verdener Primærlitteratur: Peter Anders: ”Cybrids” med reference til hans bog, ”Envisioning.
Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014.
Picasa billedbehandling
Kulturens digitale felt: cyberspace. William Gibson: Neuromancer, 1984.
18 – Java Server Faces. 2 NOEA2009Java-kursus – JSF 2 Web-applikationer - 1 Brugere interagerer med en Web-browser Browseren sender forespørgsler til.
Portal Integrations Projektet
1 Webdesign - De første trin Grundliggende begreber Internettet (1969-): En fællesbetegnelse for netværk eller tjenester der benytter samme.
Sensus Hyppige brud på retningslinierne for tilgængelighed - WCAG Helene Nørgaard Bech Sensus ApS.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Det semantiske web Costanza Navarretta Center for Sprogteknologi, Københavns Universitet
Implementering af eget design til en D!ng-hjemmeside v/ Ewan Andreasen
Videregående pc-vejledning Modul 06: Netværk WWW = World Wide Web 60+Bornholm.
På Lolland-Falster og i Region Sjælland er der en stor koncentration af planteavlsrelaterede virksomheder, som sammen med optimale naturgivne forhold giver.
Arbejdsmarkedets parter og politik – familie-arbejdslivsområdet i kontekst Mikkel Mailand Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og OrganisationsStudier.
Projekt Digital Forvaltning XML-projekt Underdirektør Mikkel Hemmingsen, Videnskabsministeriet.
Serviceorienteret arkitektur SOA. SOA bygger på Der findes en serviceleverandør, som udstiller en formåen til at udføre en veldefineret og afgrænset aktivitet,
PC - Vedligeholdelse Hvordan gør jeg Pc’en sikker og hurtig igen ? En kronologisk gennemgang.
Videnskabsteori & metode
IT i Byggeriet Semester kursusgang Introduktion til projektweb og html Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik.
OIM Fælles Udviklingstargets | Side 1 Fælles udviklingstargets Analyseopgave Resultatet bliver en tilføjelse/rettelse i OIM-bilag A.2 Udføres med fokus.
IT i Byggeriet Semester kursusgang Introduktion til projektweb og html Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg.
Per P Madsen AAU1 Del 4 : Sessions-, presentations- og applikationslaget - Applikationsprotokoller. - RPC og RMI. - Digital audio og Voice over IP. - RTP.
Client / Server teknologi Eksamensteori Anbefaling: Tag notater.
Kjeld Svidt  Institut for Byggeri og Anlæg  Aalborg Universitet IT i Byggeriet Semester kursusgang Introduktion til projektweb og html Kjeld.
1 | 2011 ASP.NET Framework i et webform/page perspektiv The Framework to a page.
Det har været et årti om mundtlig forhandling rædsel historien, som hjemsøger drømme de individuelle hvis liv var tilsluttet på computere og på World.
TÆT PÅ DIG TÆT PÅ JOB.
1.09 Dokumentation.
SIKKERHED ONLINE.
Deltag i forskernes studier på AU
INTERNETTET.
Efter folkeskolen kan du i Danmark typisk vælge én af 2 ”retninger”
Præsentationens transcript:

OPFINDELSEN AF WEBBEN JOEK © TEC 2011 WWW blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee. Berners- Lee var en fysiker ved CERN, det europæiske laboratorium for partikelfysik, der ligger i Genève, Schweiz. Berners-Lee bemærkede, at gæsteforskere, mens de arbejdede på deres eksperimenter, der i øvrigt kunne være hentet direkte fra et afsnit af Star Trek, havde travlt med at udveksle de fleste af deres oplysninger med hinanden på papir, fordi deres edb-systemer var uforenelige. Han skabte derfor Internettet for at give disse forskere muligheden for, at kunne dele deres resultater med hinanden uanset hvilket computer system de anvendte. WWW blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee. Berners- Lee var en fysiker ved CERN, det europæiske laboratorium for partikelfysik, der ligger i Genève, Schweiz. Berners-Lee bemærkede, at gæsteforskere, mens de arbejdede på deres eksperimenter, der i øvrigt kunne være hentet direkte fra et afsnit af Star Trek, havde travlt med at udveksle de fleste af deres oplysninger med hinanden på papir, fordi deres edb-systemer var uforenelige. Han skabte derfor Internettet for at give disse forskere muligheden for, at kunne dele deres resultater med hinanden uanset hvilket computer system de anvendte.

OPFINDELSEN AF INTERNETTET JOEK © TEC 2011 Det var ikke 1 person som opfandt Internet. Snarere er internettet blevet udviklet over årtier, udsprunget fra en lang række af andre kilder. Meget af det tidlige arbejde omkring udviklingen af internettet fandt sted i 1960'erne. Selv om det Amerikanske Department of Defense finansierede den tidlige forskning i 60’erne, er internettet i strid med den populære overbevisning, ikke designet af eller for militæret direkte. Det var ikke 1 person som opfandt Internet. Snarere er internettet blevet udviklet over årtier, udsprunget fra en lang række af andre kilder. Meget af det tidlige arbejde omkring udviklingen af internettet fandt sted i 1960'erne. Selv om det Amerikanske Department of Defense finansierede den tidlige forskning i 60’erne, er internettet i strid med den populære overbevisning, ikke designet af eller for militæret direkte.

WEB Vs. INTERNET JOEK © TEC 2011 Mange mennesker forveksler Webben med internettet, men det er vigtigt at forstå, at de ikke er en og samme ting. Webben er udtænkt som et program, der kører på Internettet. en er f.eks. også et helt andet program, der kører på Internet, helt adskilt fra Webben.

PROTOKOLLER JOEK © TEC 2011 Computer netværk bygger på protokoller, som er væsentlige standarder, hvor to computere kan tale sammen ved hjælp af et fælles sprog. Internettet bygger på en suite af to protokoller: -TCP (Transmission Control Protocol) og -IP (Internet Protocol). TCP / IP blev udviklet i 1970'erne af Robert Kahn og Vinton Cerf. Webben bruger primært HTTP (Hypertext Transfer Protocol), som er udviklet i 1990 af Tim Berners-Lee. Computer netværk bygger på protokoller, som er væsentlige standarder, hvor to computere kan tale sammen ved hjælp af et fælles sprog. Internettet bygger på en suite af to protokoller: -TCP (Transmission Control Protocol) og -IP (Internet Protocol). TCP / IP blev udviklet i 1970'erne af Robert Kahn og Vinton Cerf. Webben bruger primært HTTP (Hypertext Transfer Protocol), som er udviklet i 1990 af Tim Berners-Lee.

UDVIDELSEN AF INTERNETTET JOEK © TEC 2011 CERN udviste ikke stor interesse for Berners-Lees opfindelse, og de tillod ham derfor at gøre det offentlig tilgængeligt uden licens. Ikke ret lang tid herefter, var der forskere ved Stanford University og National Center for Supercomputing Applications der tog hans ideer og begyndte at bygge servere og browsere til at arbejde på. Virksomheder fulgte snart efter, og i midten af 1990'erne, var internettet for alvor gået i luften.

WORLD WIDE WEB CONSORTIUM JOEK © TEC 2011 I oktober 1994 forlod Berners-Lee CERN og grundlagde World Wide Web Consortium (W3C) som et slags styrende organ for udviklingen af World Wide Web. I dag er W3C stadig ansvarlig for opretholdelse og vedtagelse af standarder for sprog som HTML (Hypertext Markup Language). De fremmer også standarder for andre aspekter af internettet, som f.eks grafikformater og CSS (Cascading Style Sheets)

WEBBEN I DAG JOEK © TEC 2011 De helt nøjagtige tal er svære at definere, men de fleste skøn viser, at flere milliarder af hjemmesider er oppe at køre. Google annoncerede i 2008, at de havde indekseret en billion unikke web- adresser. Hundrede af millioner af websteder er sandsynligvis i øjeblikket i drift. Taget i betragtning, at 2010 kun markerer 20-årsdagen for internettets eksistens, er ekspansionen virkelig forbløffende.