Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Access Point Y + router/gateway

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Access Point Y + router/gateway"— Præsentationens transcript:

1 Access Point Y + router/gateway
Opsætning af Fronius weblogger, trådløst netværk og opload til Fronius solar.web Fronius weblogger Access Point X WiFi Access Point Y + router/gateway Fronius webserver Internet RJ45 Quick Guide: Udskriv eller tegn ovenstående skitse for at bevare overblikket… Indskriv de netværksparametre, bl.a. IP-adr, som er i spil. Hvis der allerede er etableret et trådløst Access Point (Access Point Y) som fungerer som DHCP-server og router: Noter routerens SSID, Wifi-kanal, adgangskode til WiFi , DHCP-serveren IP-scope (range) samt routerens IP-adr, da disse værdier vil være dimensionerende for resten af netværket. Hvis der allerede er WiFi kan det være en fordel at gå baglæns, startende med trin 3, derefter trin 2, trin 1 og afslutte med trin 4. Hvis der allerede er WiFi etableret kan en stor del af trin 3 springes over, men det er stadig nødvendigt at bridge netværkene via Access Points WiFi! Husk at der er tale om en ”kæde”, som skal have IP-connectivity hele vejen igennem, så det er vigtigt at holde styr på SSID, kanaler, IP-adr – herunder gateway. Husk også at ingen netværksinstallation er afsluttet før sikkerheden er sat, heller ikke selv om alt virker. Nedskriv derfor alle passwords og brugernavne; både på WiFi, administration af Access Points og fronius solar.web! En forudsætning for at systemet kommer til at virke er at begge Access Points understøtter bridging, da der skal etableres en netværks bro mellem de to WiFi for at skabe IP-connectivity til både og webloggerens webserver (på webloggerens lokalt tildelte IP-adr). Hvis du er uerfaren i netværksopsætning, kan du med fordel læse hele vejledningen igennem for at bevare overblikket før du starter installationen.

2 Trin 1: Opsætning af Fronius Weblogger
Access Point X WiFi Access Point Y + router/gateway Fronius webserver Internet RJ45 Når webloggeren skal opsættes, skal den forbindes med RJ45 til en PC, Isæt RJ45-kabel i webloggerens blå RJ45-port og computerens netkort/RJ45-port Kontroller at webloggerens switch ikke står på ”Assigned IP” men ” ” (denne IP-adr ligger i det segment, som en kablet PC automatisk tildeles, hvis der ikke er adgang til en DHCP-server) Hvis PC ikke tager en IP-adr i det ønskede segment, f.eks , så tildel manuelt (husk subnet-masken skal passe til et klasse B-netværk!) Kontroller evt. korrekt IP-tildeling på PC fra kommandolinjen med ipconfig.exe, Kontroller forbindelsen til webloggeren på layer 3 niveau (network layer) med ping.exe Kontroller forbindelsen på layer 7 niveau (application layer) med en browser (vær opmærksom på at der er fejl i softwaren, så index-siden skal kaldes med parameteren /?lang=en) Når browseren åbner med forbindelse til webloggeren indbyggede webserver opsættes de forskellige parametre, vigtigst er at tildele webloggeren en statisk IP-adr, som ligger inden for netværkets scope, men uden for de DHCP-serverens scope, så der ikke opstår konflikt mellem tildelte og statiske adresser. Afslut opsætningen ved at skifte webloggerens switch fra ” ” til” Assignesd IP” Vær opmærksom på at den tildelte IP-adr først træder i kraft når switchen ændres til ”Assigned IP”, Kontroller opsætningen (med ping) ved at tildele PC en IP-adr, som ligger inden for scopet hvori webloggerens tildelte adresse ligger. Webloggeren skal svare på ping. Nu skal webloggeren også svare på layer 7 niveau (application layer): Med en browser åbnes webloggerens hjemmeside på den tildelte IP-adr. (vær opmærksom på at der er fejl i softwaren, så index-siden skal kaldes med parameteren /?lang=en)

3 Trin 2: Opsætning af Access Point X (konfiguration med flere AP)
Fronius weblogger Access Point X WiFi Access Point Y + router/gateway Fronius webserver Internet RJ45 Når ”Slave Access Pointet”, her kaldet Access Point X, skal konfigureres bør det også ske med RJ45 kabel, Tildel Access Point X en statisk IP-adr, som ligger inden for netværkets scope, men uden for de DHCP-serverens scope, så der ikke opstår konflikt mellem tildelte og statiske adresser, Tildel manuelt IP-adr på PC, som ligger inden for Access Points standardindstillingen, (skal være forskellig fra webloggerens Assigned IP (tildelte IP-adr), husk der er stadig ikke adgang til DHCP) Kontroller forbindelsen til Access Point X på layer 3 niveau (network layer) med ping.exe fra PC kommandolinje, Åbn Access Point X interface i en browser ved at kalde IP-adr i browserens adresselinje, Gå i Access Point X webinterface og tildel en statisk IP-adr, som ligger inden for netværkets scope, men uden for de DHCP-serverens scope, så der ikke opstår konflikt mellem tildelte og statiske adresser, Slå Access Point X DHCP-service fra, Sæt Access Point X gateway til routerens (Access Point Y) IP-adr, Indstil Access Point X til den ønskede WiFi Kanal (samme som Access Point Y) Giv Access Point X en unik SSID, så den bliver synlig på det trådløse netværk, Sæt WiFi sikkerhed ved at tildele en WPA/PSK kode Sæt intern sikkerhed ved at tildele at Admin Password, så Access Point X indstillinger ikke kan ændres uden password, Kontroller forbindelsen ved at udtage kabel og åbne Access Point X webinterface på PC trådløse netkort (husk også her at tildele IP-adr manuelt, da der stadig ikke er adgang til DHCP) Kontroller forbindelsen til webloggeren gennem den trådløse forbindelse ved at pinge webloggerens IP-adr, Kontroller derefter forbindelsen til webloggerens hjemmeside på layer 7 niveau (application layer) med en browser: Skriv webloggerens IP-adr i browserens adresselinje og vær fortsat opmærksom på at der er fejl i softwaren, så index-siden skal kaldes med parameteren /?lang=en.

4 Trin 3: Opsætning af Access Point Y (router/gateway)
Fronius weblogger Access Point X WiFi Access Point Y + router/gateway Fronius webserver Internet RJ45 Når ”Master Access Pointet”, her kaldet Access Point Y skal konfigureres bør det også ske med RJ45 kabel, Access Point Y fungerer både som router/gateway, DHCP-server og trådløs bro til Access Point X, Tildel Access Point Y en statisk IP-adr, som ligger uden for DHCP-servicens scope, (for at undgå IP-adr konflekter) Opsæt Access Point så DHCP-servicen er slået til, kanal passer til Access Point X, SSID er unik, tildel WPA/PSK kode og gem indstillingerne, Bridge de to WiFi-netværk Kontroller forbindelsen på layer 3 niveau (network layer) med ping.exe i begge retninger: ping først routeren med dens IP-adr; den skal svare øjeblikkeligt med meget lave responstider, ping en server på ydersiden, f.eks , som er Stofanets logon-server og som (næsten) altid svarer, ping derefter igennem til Access Point X og afslut derefter med ping til webloggerens IP-adr. Kontroller derefter forbindelsen på layer 7 niveau (application layer) som ovenstående med en browser (vær opmærksom på at der er fejl i webloggerens software, så index-siden skal kaldes med parameteren /?lang=en) Sæt sikkerhed på Access Point Y administrator-del, Afprøv herefter den samlede kæde trådløst via adgang til Access Point Y: Det skal nu være muligt at få forbindelse til såvel webloggerens interne webserver (webloggerens hjemmeside) som Internettet. Hvis webloggeren har forbindelse direkte til routeren kan trin 2 springes over og trin 3 reduceres (bridgingen udelades)

5 Trin 4: Oprettelse af konto på fronius Solar.web
weblogger Access Point X WiFi Access Point Y + router/gateway Fronius webserver Internet RJ45 Når der er forbindelse til både webloggeren på indersiden og Internettet oprettes en konto på fronius webserver: Indtast adressen i browserens adresselinje for at gå til siden med oprettelse af konto, Vælg brugernavn og adgangskode og indtast navn, adresse, m.v. på side 2, derefter er kontoen oprettet. Læs den bekræftelsesmail, som er sendt til den mail-adresse, som du opgav på siden 2 under kontooprettelsen – den indeholder et link til aktivering af din konto ved Fronius, Når du har bekræftet din konto, så log ind på din nyoprettede konto og indsæt ID på din weblogger. (webloggeren/inverterens ID finder du ved at gå på webloggerens hjemmeside – på indersiden af netværket, kald via IP-adr i browserens adresselinje – og se under ”System Information”) Du kan efterfølgende med fordel bogmærke både webloggerens lokale hjemmeside og loginside på Har du en iPhone, iPad eller en Android baseret SmartPhone eller Tablet, så kan du via Apples App Store eller Andriod Market downloade apps, som viser statistik for dit solcelleanlæg.


Download ppt "Access Point Y + router/gateway"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google