Tale- og skriftsprog.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Rick, Tanja, Bjørn, Kristian NORDKRAFT Stemningsbilleder: Junkiehunde.
Verbale processer Involverede lærere: Kristina Pedersen og Lone Funder
Les meilleures photos de
At bruge disse to ord rigtigt
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Vier gehuwde mannen staan te vissen. Na een uur ontstaat het volgende gesprek… Jan Claus Arne Svend Fire mænd står ved åen og fisker. Efter en times tavshed.
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Nonne historie.
Politikontrol En bilist bliver stoppet af politiet pga hastighedsoverskridelse. Følgende samtale udvikler sig:
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
…ny Muhammed krise ??.
Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Og hvordan man håndterer den.
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Nyborg Strand 29. januar 2014 Stig Hedegaard Kristensen
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Den urolige chef kigger på uret,
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
SSQ12-C SSQ12-C Instruktioner De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer.
Arnes vindmølle.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Mads Clinton 31 år IT medarbejder Ansat i Pilgrim A/S Ved hjælp af lokalt retningsbestemt lyd fortælles en historie med relation til det specifikke sted.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Alder Navn Dato SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger ét høreapparat (højre øre) Jeg bruger to høreapparater (begge.
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Tradition og Fornyelse
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
og de danser, danser rundt i ring.
The Danish Lesson Center for Second Language Studies August 23, 2011 VMS.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Sociolingvistik.
Livet som kristen - det koster -
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Af Pernille Mathiesen og Rikke Wiuff
Udviklingsseminar - om sociale og personlige kompetencers betydning for fastholdelse af psykisk sårbare medarbejdere.
Kender du det? Hvordan kommer jeg i gang med at skrive?
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Fodbolddrengene. Her kommer Jes løbende hen til John, fordi de har aftalt at spille fodbold. Hej John. Undskyld, jeg kom for sent. Det gør ikke noget.
COSMOS GROUP A/S – MOVING PEOPLE AND PERFORMANCE member of En samtale – to vindere  Den vanskelige samtale.
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Vejlederens kommunikation
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
MobSQUAD.
Børn og unge med handicap siger deres mening
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Mig Her er Jeg Jeg hedder Lea Jeg har fødselsdag den 12.april.
Politikontrol En bilist bliver stoppet af politiet p.g.a. hastigheds overskridelse. Følgende samtale udvikler sig:
Ipk-model.2 idé Ideen med at modellere en interpersonel kommunikationssituation – set med videnskabsteoretiske øjne er at vise og give overblik over :
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Min sommerferie Første uge var vi på Jælling festival, vi fik en autograf af Sebastian klein. her ser i et billede da vi fik den.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
Præsentationens transcript:

Tale- og skriftsprog

Tale- og skriftsprog Tale Skrift - spontan, - planlagt, forpligtende fortløbende proces - ofte små sekvenser - kan være uendeligt lange sekvenser - produceres og afkodes - er ikke bundet i tid og i samme tempo sted. Man kan standse, overveje. - pauser, betoning, tonehøjde kan være betydningsbærende

pause, betoning, tonehøjde… A: Hvad er klokken? B: 11. A: 11? ……… 11! B: ja, 11. konstatering forbavselse forfærdelse fornyet konstatering Her står 11 fire gange. Hvilken forskel er der i betydningen?

Fra tale til skrift Situation (1): dreng saver et bordben – far kommer ind Far: Jan, stop det der! Situation (2): i stuen. Samtale far og mor: Mor: Hvad var det? Far: Det var Jan, der var ved at save i bordbenet.

Fra tale til skrift Situation (3): Senere på arbejde: Far: I går, da Lene og jeg så Nyheder, hørte vi pludselig en mærkelig lyd inde fra vores søns værelse; han var i gang med at save i et bordben med min nye sav, som han havde fundet i værktøjskassen.

Fra tale til skrift Situation (4): Far skriver til familien i Canada: I går, da Lene og jeg så Nyheder, hørte vi pludselig en mærkelig lyd inde fra vores søns værelse; han var i gang med at save i et bordben med min nye sav, som han havde fundet i værktøjskassen.