Tendenser og konsekvenser af kommuneplan 2013 Et overblik med fokus på hovedtendenser Konsulent Anna Dorte Nørgaard Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Struer Kommuneplan Vision, mål, strategi Forside Indledning Vision, mål og strategi Byer, landsbyer og landdistrikter Natur og miljø Politiske.
Advertisements

Erfaringer fra FarmTest om pløjefri etablering af vinterraps
Chefkonsulent Leif Knudsen Videncentret for Landbrug Naturerhverv.dk
Kommuneplaner 2013 Hvorfor og hvordan skal kredsbestyrelsen beskæftige sig med kommuneplanerne?
Få styr på behovet for næringsstoffer
Administrationspraksis for virksomheder i det åbne land
Midtvejsevaluering af Landdistriktsprogrammet
Nyt fra gødningsforsøgene 2013
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Bedre bygninger hos planteavlerne Herlighed og helhed – placering af planteproduktionsanlæg.
FarmTest: Udbringning af flydende gødning
Niels AgerholmJørgen Møller Mobilitet og personbefordring i landdistrikter Resultater fra forskningsprojektet ’Landdistrikternes Transportbehov’ (Favrskovundersøgelsen)
Et uformelt læringsmiljø
Fødevaresektorens begrebsmodel
Forslag til Kommuneplan 2009 Nye Spor messen Planloven Stærk styring af kommunens handlemuligheder Muligheder: • Bymidte – dagligvarer max
Det jordløse landbrug i industri- kvarteret
Landboforeningens fagpolitiske arbejde
Miljøvurdering – Slagelse Kommuneplan 2013 Identifikation af væsentlige miljøfaktorer Overskrifterne • Kommuneplan 2013 • Miljøvurdering.
Er kommuner blevet underkendt i nævnet ift. vilkår stillet med baggrund i landskabelige hensyn? Ja, se: NMK af 11/12-13 Nyere afgørelser hvor.
Kend dine maskinomkostninger
Anders Fogh Mette Sandholm
Planlovsdage 2004 Nyt fra Landsplanafdelingen Vicedirektør Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen.
Udbetaling af tilskud. Hvad er proceduren og hvad skal man huske Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Ringkøbing-Skjern Kommune
Næringsstofforsyningen i vinterraps Annette V. Vestergaard: Få mest muligt ud af gyllen Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug.
Status for strobilurinresistens Lise Nistrup Jørgensen Karin Thygesen Danmarks JordbrugsForskning Flakkebjerg Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Klimanetværkstræf 2. oktober 2010 Sine Beuse Fauerby Klima og energipolitisk medarbejder Danmarks Naturfredningsforening.
Ukrudtsbekæmpelse Jens Erik Jensen
Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer.
Oplæg d Ved Peter Kjøngerskov og Rune Carlsen.
Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer.
Hvad betyder rækkeafstanden ved såning af græs til slæt og afgræsning?
Strategi mod bladsvampe og majshalvmøl i majs
VIBORG AMT Landbruget som dynamo for en bæredygtig udvikling i landdistrikterne Amtsborgmester Bent Hansen Viborg Amt.
Sven Allan Jensen as Perspektiver i forhold til regional og kommunal planlægning Den regionale dialog Den regionale erhvervsudviklingsstrategi Den regionale.
Et samlet overblik over landdistriktsordningerne
Landskabsforskningens betydning for landbruget Ole Hjorth Caspersen.
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Indtryk fra studietur til Holland og Tyskland Natura 2000 i andre EU-lande Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter.
Planlægning i kystnærhedszonen Byudvikling Lovforslaget om nye sommerhus- områder.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Lov om dyrkning m.v. af genmodificerede afgrøder Hvordan og hvorfor?
Plantekongres 2006 Niels K. Kirketerp. De vigtigste miljøeffekter - som følge af landbruget Grundvand:Nitrat Søer, fjorde og have:Kvælstof og fosfor Den.
Optimer dyrkningen af hybridrug
Temaplan for vindmølleplanlægning i Norddjurs Kommune Workshop om vindmøller den 3. juni 2010.
Vigtigste anvendelse af jordbrugsanalyse: BAGGRUNDSVIDEN redegørelsestekst til Kommuneplanen input om jordbrug til kommunens miljøpolitik bidrager med.
Forslag til Kommuneplan 2009 VELKOMMEN. Forslag til Kommuneplan 2009 Planens principper På skuldrene af Planstrategi 2007 Bæredygtig byudvikling Inde-fra.
Nyt fra sortsforsøg i korn og dyrkning af rajgræs
Anders Fogh og Mette Sandholm
Skov- og Naturstyrelsen - Thy. Lovgrundlag - uddrag Nationalparker ledes af uafhængige fonde Bestyrelserne består af lokale medlemmer Ejendomsretten.
Miljøchef Hans Roust Thysen Regulering af arealerne Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer,
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Flyt mammutstaldene ud på marken De store anlæg behøver ikke skæmme landskab og natur Ved arkitekt.
Resultater fra ukrudtsbekæmpelse i 2014
Status på udtagning af vævsprøver Anders Fogh Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæriske Landbrugsfond for Udvikling.
Imputation Kevin Byskov og Line Hjortø Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæriske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.
Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Arealanvendelse – Hvilken.
MVJ - Mål og forventninger
Naturplan Danmark Kommunernes rolle Kim Aaen – Skanderborg Kommune.
Plan- og Agenda 21 strategi 2016 Miljørådets møde 4. februar 2016.
EN BY I KLITTEN – HVAD HANDLER DEBATTEN OM DE DANSKE KYSTER OM? Lone Søderkvist Kristensen Lektor i Landskabsforvaltning Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning,
Udviklingsstrategi 2012 Kommuneplan 2013 Udviklingsstrategien er den overordnede udviklingsplan, der justeres og udvikles hvert år og revideres hvert 4.
Fleksible krav ved ændret vandløbsvedligeholdelse kan reducere omkostningerne Brian H. Jacobsen, Fødevareøkonomisk Institut Københavns Universitet IDA.
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
KØBENHAVNS UNIVERSITET
Vandområdeplaner og landbrugspakken
Justering af Natura 2000-områdegrænser
DET ÅBNE LAND eller Arven fra amterne
Bestemmelse af afvandingstilstand ud fra temperaturmålinger
Coloradobillen – biologi og betydning
Viborg Kommunes bidrag til Grønt Danmarkskort
Ansøgning - nødvendigt materiale
Præsentationens transcript:

Tendenser og konsekvenser af kommuneplan 2013 Et overblik med fokus på hovedtendenser Konsulent Anna Dorte Nørgaard Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer i landdistrikterne. Se ”European Agricultural Fund for Rural Development” (EAFRD)

Landbrug Det åbne land i kommuneplanen Landskab Natur Tekniske anlæg Kulturmiljø Byzoner Fritid Skov (+/-) Lavbund Geologi Forenklet præsentation af emner i kommuneplanen De præcise emner findes i planlovens §11a – ”Kommuneplankataloget”

Begreber i Kommuneplanen Kommuneplan Begreber i kommuneplanerne Retningslinjer Kort med udpegning Redegørelse Lokalplanrammer

Aalborg Kommune Ingen beskrivelse af kriterier for udpegningen. Særligt værdifulde landbrugsområder Eksempler på beskrivelse af udpegningskriterier Ringkøbing-Skjern Kommune Jordbrugsområderne er de områder, hvor der kan dyrkes jordbrug. Dette er ensbetydende med, at følgende arealer på grund af den nuværende status/anvendelse ikke indgår i jordbrugsplanlægningen: •Byzoner •Byudviklingsperspektivområder •Sommerhusområder •Veje •Jernbaner •Råstofområder •Skove

2 forskellige tilgange til udpegning Flere kommuner benytter ikke jordbundsforhold som kriterie Begrænset redegørelse for anvendelse af jordbrugsanalyser Sparsom beskrivelse af udpegningskriterier Anvendelse af kriterier for placering af husdyranlæg Buffer omkring byzoner fravælges Særligt værdifulde landskaber fravælges Analyse af kommuneplanernes udpegning af særligt værdifulde landbrugsområder

Ensartede retningslinjer på tværs af kommunerne Alle har retningslinjer der begrænser anden anvendelse De færreste indeholder retningslinjer om hvordan kommunen vil forholde sig til ansøgninger om anden anvendelse. Analyse af kommuneplanernes retningslinjer for særligt værdifulde landbrugsområder

2 typer kriterier: udelukkelseskriterier og landbrugskriterier Flere kommuner har grundvandsinteresser som kriterie Infrastruktur benyttes, men kan den stå alene? Hvad betyder udpegningen, for det der ikke er udpeget? Hvad betyder det, om der er udpeget lidt eller meget? Analyse af kommuneplanernes udpegning af områder til store husdyrbrug

Prioriteringsretningslinjer der forhindrer anden anvendelse Hensynsretningslinjer fylder meget Få retningslinjer for sagsbehandlings processen og dialogen Analyse af kommuneplanernes retningslinjer for områder til store husdyrbrug

Stor variation i udpegninger Ensartede retningslinjer for SVL Hensynsretningslinjer for områder til større husdyrbrug Begrænset redegørelse for udpegninger Begrænset involvering af landbrugsbedrifter Opsamling