Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
MÆRKELIGT ! Her er en lille matematisk øvelse, som helt sikkert
Advertisements

"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Engang For ikke så længe siden I det mørke Jylland….
At bruge disse to ord rigtigt
Ny Skolereform Sådan gør vi i Vonsild
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Arbejdsløs.
Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
Intro til brug af Carla til adresser og andet for ledere i FDF Virum
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Flickr.com – online billeddeling
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Kære Venner Dette er mit sidste show. Jeg har truffet en meget vigtig beslutning. Jeg har været igennem mange prøvelser og trængsler, men sagen er, at.
Forskellige traditioner
Torsdag den 2. april, 2009 Jeg har optaget min sidste video Jeg vil ikke vise jer flere.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Onsdag 31 oktober 2007 Jeg ønsker at få mere ud af livet Jeg har taget en beslutning.
Udlægning af en ny cache
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Mindre grimt, tak.
Å.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Fortællinger fra kanten
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Bogskabeloner i PowerPoint
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Jeg ønsker at få mere ud af livet Jeg har taget en beslutning.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Version 3.1 Velkommen til introduktion af Digital Post PS: Er du dårligt hørende eller seende, så flyt venligst op foran. Side 1.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Overskrift Max 1 linje Resultater fra ny evaluering Lars Olsen og Nikolaj Borup Rasmussen Har Sikker Trafik LIVE effekt?
Kvinder Ser sig i spejlet..
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
Hest. Legetøj i sortbrændt ler. Brænding som jydepotterne.
Glogster Nu er det muligt at udskifte plancher og andre præsentationer i undervisningen med en digital præsentation, der kan kombinere tekst, lyd, billeder.
Delphi-evaluering og Green Field Evaluering af event Som start på Green Field.
Denne præsentation er specielt for begyndere
Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Vikingernes suppegryde Vikingernes suppegryde Har navn efter.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
Legetøj i sortbrændt ler. Brænding som jydepotterne. Et KvK produkt.
No Friskole Vi laver flakninger. Kraven skal være helt i orden, inden man fortsætter.
Dokumentation Her er der et screenshot af skærmen mens vi laver vores forside til medieproduktet.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150.
Forskellige traditioner
stenalderkeramik Knus granitten til fint sand. Ælt leret med granit.
Leret i pottemag'rens hånd
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Præsentationens transcript:

Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år siden. Gå ikke i gang før du har set alle billederne.

Hvis det skal være kan jeg sende live video over nettet Hvis det skal være kan jeg sende live video over nettet. Kontakt mig via e-mail: ole.flemming.nielsen@skolekom.dk

Første punkt er at få æltet leret med 20% - 30% fint sand Første punkt er at få æltet leret med 20% - 30% fint sand. Det skal æltes 3-4 gange, og man kontrollerer ved at skære det igennem og se om sandet er jævnt fordelt.

Hver gang man ælter en lille portion, klappes den flad – drysses over med sand og lægges i stablen. Med ståltråden skæres lodret ned og på den måde blandes det hele effektivt. Her er 30 kilo, så meget behøver du dog ikke.

Her er så det æltede ler, der er 1750 gram i denne portion.

Klumpen bankes nu i form som en tresidet pyramide. Det er det eneste tidspunkt, hvor du må bruge dine kræfter. Nyd det!

Hvert hjørne får et forsigtigt tryk. Der må gerne være lidt forskel. Til sidst forsynes de nemlig med 4 forskellige størrelse huller.

Alle sider får også et tryk. Hold den øverste kant vandret, ellers bliver det for skævt!

Hvert hjørne er nu en fin sekskant? Hvis ikke - så ret det eller start forfra.

Den lille kniv er det vigtigste værktøj. Der skal nu skæres en lille trekantet klods ud.

Kniven føres skråt ind, ellers kan man ikke få den lille klump fri.

Kulturhistorisk værksted Knudsgaard Synes du denne præsentation er noget, du vil arbejde mere med, skulle du overveje at købe Cd’en med 3 powerpoint præsentationer HEST – STJERTPOTTE – TREKANTSTAGE for 150 kr. + porto. Den indeholder også en kopi af de enkelte anvendte billeder. Elever/lærere i folkeskolen kan frit anvende tekst og billedmaterialet til projekter o.l. Jeg vil da gerne nævnes og eventuelt have en kopi tilsendt, men det er ikke en nødvendighed. Jeg har tænkt mig at fortsætte produktionen af sådanne powerpoint præsentationer med anvisninger på, hvordan man selv kan lave jydepotter. Er der nogen der vil hjælpe eller blot sende en evaluering af deres brugbarhed og lidt om, hvad man har lavet, modtages det med tak. Man kan blive passivt medlem af foreningen KvK ( 50 kr/årligt - man får så f.eks. mail, når der er nyt og 10 % rabat på alt, hvad vi har at tilbyde af egne ”varer”, jydepotter, Cd’er, kurser m.m. ) Henvendelse: oleflemming@yahoo.dk eller ole.flemming.nielsen@skolekom.dk