REGISTRERINGSDATABASEN

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Photo story. Velkommen til denne lille manual omkring Photo Story 1.Du kan vælge at se hele filmen og detaljeret se hvordan du bedst kommer i gang med.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Videregående pc-vejledning
Eksempel på sikker betaling på Internettet:
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Deployment på Windows 7 m.m.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
Udlægning af en ny cache
Videregående pc-vejledning Modul 02: Harddisken 1 60+Bornholm.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
WordPress Nyeste version af WordPress kan hentes her:
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Links Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Visitsite.dk © anja nielsen Forskellige typer websider Søgemaskiner Webshops (betaling) Blog (i forandring – og to-vejs kommunikation) Stationære.
Introduktion til CSS I gang med min første HTML & CSS hjemmeside.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Beskyt din computer og dine data!
Formularer (Access, del 3)
Kontrolpanelet Lær lidt om mulighederne i kontrolpanelet Tryk for start.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Lyd-ikonet er forsvundet
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen,
Brug af ordbøger via computer Engelsk - Dansk Dansk - Engelsk Indlagte på gymnasiets computere.
Microsoft® Lync™ 2010 Kursus for stedfortrædere
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Lav en lydfortælling på computeren Find programmet Her kommer en kort i, hvordan du åbner Lydlab, og hvordan du arbejder med de mest elementære dele.
Kursus i. Indholdsfortegnelse Hvad kan programmet bruges til? Sådan kommer du i gang Gem dit projekt Skærmbilledet Lydsporets udseende Importer en lydfil.
Rapporter (Access, del 5)
Kursus i.
Visitsite.dk © anja nielsen Forskellige typer websider Søgemaskiner Webshops (betaling) Blog (i forandring – og to-vejs kommunikation) Stationære.
Huskeliste Grundindstilling Pinnacle 9 Find papir og blyant frem og brug dem flittigt. Det betaler sig i længden. Gennemse din råfilm og noter tidslinieklokkeslet.
Introduktion til © 2013 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Startskærmbilledet i Lync Startskærmbilledet i Lync har fliser i hubben til.
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
1 USB Gennemgang af installering af USB driver til ICT. Er fortaget på Windows XP.
Introduktion til Lync Windows Store-appen
Gem et dokument Følg numrene osv..
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
PivotTable i MS Excel Se evt. teksten til opgave 18 kap Start MS Excel og åben filen exped.dbf som du finder på hjemmesiden sammen med denne vejledning.
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
Videregående pc-vejledning
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
Kontakter, tilstedeværelse og chat
CMS – Inner Wheel Danmarks hjemmesider
Præsentationens transcript:

REGISTRERINGSDATABASEN af Kasper Hauge Nielsen

Registreringsdatabasen Registreringseditoren Indgangsnøgler Datatyper Backup

Registreringsdatabasen Registreringsdatabasen er selve systemdatabasen i Windows. Den indeholder samtlige indstillinger og oplysninger for hele Windows og dets installerede programmer. Hver gang der foretages en ændring i Windows eller der installeres et program, gemmes det automatisk i Registrerings-databasen. I ældre versioner af Windows fyldte Registreringsdatabasen kun omkring 5-10 MB på en helt nyinstalleret maskine. I Windows XP fylder Registreringsdatabasen omkring 40-50 MB. Men der er også kommet mange nye funktioner i Windows i tiden løb, som Registreringsdatabasen skal kunne holde styr på, så der er klart, den er blevet så meget større siden de ældre versioner. Mange af de forskellige ændringsmuligheder du har rundt omkring i Windows, såsom hvilket tema-layout du bruger, kan du ændre i Registrerings-databasen. Du har bare mange flere muligheder for ændringer hvis du arbejder med Registreringsdatabasen i Registreringseditoren, end de muligheder der er i selve Windows.

Registreringseditoren Med Registreringseditoren kan du se og ændre i din Registrerings-database. Den kan du åbne ved at trykke Start og derefter Kør… I dette vindue skal du skrive enten regedit eller regedt32, for at starte din Registreringseditor. Forskellen på om du skriver regedit eller regedt32 har ingen betydning hvis du kører Windows XP eller Windows Server 2003. I disse udgaver er regedt32 bare et lille program, som starter regedit. I ældre udgaver af Windows var der en forskel på disse to programmer. Regedit var et 16-bits program, mens regedt32 var et 32-bits program. I disse udgaver var der mange begrænsninger i regedit som man kun kunne med regedt32.

Registreringseditoren Registreringseditoren ser ud som på billedet nedenfor. Alle mapperne du kan se i venstre kolonne, er dem du bruger til at navigere rundt i Registreringsdatabasen. De første mapper du ser kaldes undertræer eller indgangsnøgler; det er dem der starter med HKEY. Udvider du disse indgangs-nøgler, kan du se forskellige nøgler og undernøgler. I den store kolonne til højre kan du se alle indgangsnavnene på de forskellige indstillinger i Registreringsdatabasen. Det er dem man kan ændre på. Blot ved at højreklikke på et af indgangsnavne og vælge Rediger, kan du redigere værdien for indgangsnavnet. Nederst i vinduets bundlinie, kan du se den pågældende sti, for den mappe du er i. I eksemplet på næste side, befinder vi os nu i Denne computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Current ControlSet\Control.

Registreringseditoren

Indgangsnøgler (HKEY’s) HKEY_CLASSES_ROOT Denne indgangsnøgle er faktisk en undernøgle til HKEY_LOCAL_MACHINE\Software. De oplysninger som gemmes her, gør at det rigtige program åbnes, når man åbner en fil i Windows Stifinder. HKEY_CURRENT_USER Denne indgangsnøgle indeholder roden med konfigurationsoplysningerne for den bruger, der aktuelt er logget på. Brugerens mapper, skærmfarver og indstillinger for Kontrolpanelet, gemmes her. Disse oplysninger defineres i brugerens brugerprofil. HKEY_LOCAL_MACHINE Denne indgangsnøgle indeholder konfigurationsoplysninger der kun gælder for selve computeren, og dermed for alle brugere på systemet. HKEY_USERS Denne indgangsnøgle indeholder roden af alle brugerprofiler på computeren. HKEY_CURRENT_USER er en undernøgle af HKEY_USERS. HKEY_CURRENT_CONFIG Denne indgangsnøgle indeholder oplysninger om den hardwareprofil, der bruges af den lokale computer ved systemstart.

Datatyper Strengværdi (REG_SZ) En strengværdi består af tekst. Det kan være definitioner på stier til programmer, diverse inputs eller YES og NO værdier. Binær værdi (REG_BINARY) En binær værdi består af rene binære data. De fleste oplysninger om hardwarekomponenter gemmes som binære data og vises i heksadecimalt format i Registreringseditoren. DWORD-værdi (REG_DWORD) En DWORD-værdi består af data, der repræsenteres ved et tal, som er 4 byte langt. Dette er typisk parametre for enhedsdrivere og andre tjenester, som er af denne type og de vises i Registreringseditoren i binært, heksadecimalt eller decimalt format. Multistrengsværdi (REG_MULTI_SZ) Dette er en multistreng. Værdier der indeholder lister eller flere værdier i en formular, som kan læses af brugerne, har som regel denne type. Værdi-posterne er adskilt af mellemrum, komma eller andre tegn. Udvidet strengværdi (REG_EXPAND_SZ) En udvidet strengværdi er en datastreng med en variabel længde. Denne datatype indeholder variabler, der behandles når dataene bruges af et program eller en tjeneste.

Backup Start med at åbne din Registreringseditor ved at trykke på Start og Kør… Skriv regedit eller regedt32 og tryk på OK. I Registreringseditoren vælger du Filer i menubjælken øverst og trykker på Eksporter… Herefter vælger du det sted hvor du vil gemme din kopi af Registreringsdatabasen, vælger et navn til din kopi og trykker på Gem.

Eksempler på ændringer Fjerne tilføjelse af printer Ændre ejernavn og organisation Udvide Kontrolpanel som menu Fjerne Kontrolpanelet

Fjerne tilføjelse af printer Åbn din Registreringseditor og find stien HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\ Tilføj en ny DWORD-værdi ved at højreklikke hvilket som helst sted i det åbne vindue, vælge Ny… og DWORD-værdi. Nu skal du så skrive hvad din nye værdi skal hedde. I dette tilfælde skal den hedde NoAddPrinter. Når du har navngivet din nye værdi, højreklikker du på den og vælger Rediger. Et nyt vindue kommer frem og i tekstfeltet Værdidata, skriver du 1 for at slå din værdi til. Nu kan man ikke tilføje en printer mere.

Ændre ejernavn og organisation Åbn Regedit og find stien HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\ CurrentVersion\ I denne mappe skal du redigere to eksisterende strengværdier. Det er RegisteredOwner og RegisteredOrganization du skal redigere. Her gør du som før og da det er en strengværdi, skal du bare skrive med bogstaver. Skriv hvad har lyst til.

Udvide Kontrolpanel som menu Åbn Regedit og find stien HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\ Her skal du finde og redigere strenværdien CascadeControlPanel og skrive YES i stedet for NO. Så får dit Kontrolpanel som en udvidet menu i Start-menuen.

Fjerne Kontrolpanelet Åbn Regedit og find stien HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\CurrentVersion\Policies\Explorer\ Her skal du oprette en ny DWORD-værdi og kalde den NoControlPanel. Sæt værdidataen til 1 for simpelt hen at deaktive Kontrolpanelet i Windows.