”En årstid er en af de større inddelinger af året

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

Alternativ forside, hvis du ikke vil have alle 10 grunde med 
med de helt rigtige svar
Dato og tid • 13. juli juli 2013 – Mulighed for selv at rejse videre – To landsdele har turer der støder til… • Tidligt om morgenen d. 13. til sent.
Information om Nøglehullet 2011
Møde om Spejdernes Lejr efterår Velkommen til møde om Spejdernes Lejr 2012 giver intense oplevelser, hvor vi møder hinanden, udvikler os.
Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Jeg har brugt gratis billedebehandlingsprogrammet
”Husmandskost, er grov og tarvelig mad, men enkel og solid mad baseret på traditionel madkultur og hjemlige råvarer. Husmandskost er typisk retter af.
- Madkultur i Ishøj Kommune
”Smag og behag er forskellig”.
Chokolade er en grøntsag !
“Joie de Vivre”* JVi LANCERINGSPLAN 2014 * Smag på livet.
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
EAT - sund mad med mere.

Økomad i daginstitutioner
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
UNICEF Engelske navn: United Nations Children's Fund
100 år er gået… Tag på historiejagt og lyt til fortællinger
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Nu med levende billeder. Placering på sitet  Video integreret under de forskellige menuer, der allerede er på sitet  wiki/Denmark.
- OG SPAR PÅ MILJØET Køb Lokalt. MANGE AF DE RÅVARER DU DAGLIGT BENYTTER ER TRANSPORTERET HUNDREDVIS AF KILOMETER, ENTEN MED SKIB, FLY ELLER PÅ MOTORVEJ.
Åben Hus Lørdag d. 1. februar Kl til 16.00
Marianne Mollerup KBH Madhus
Information om Nøglehullet 2011
Dias 1 – fiskeolier, vitaminer og mineraler
Nem planlægning af børnemad
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson.
”Tag en kødfri dag og forlæng dine kødretter de øvrige dage med masser af grønt – så er der mere luft i budgettet til økologisk kød”. Kilde:
First Hotel Copenhagen, November 2012 Karl Iver Dahl-Madsen Formand for Dansk Akvakultur Medlem af Primærbestyrelsen i L&F Formand for Instituttet for.
Europa. Problem formulering Hvorfor er der så mange lande der vil være medlem af EU.
Men vi kan godt gøre en forskel.
Projekt om fremmedsprogfagenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser Elevmotivation Tværgående undersøgelse.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
-Gensplejsning Kristian og Christian 9.ID
 oweare/Pages/alonghistory.aspx.
TPI U /2015.
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
JORDFORBINDELSE.
Sproglighed - Og hvof nu det?. Celle Arvemateriale.
Mission X – træn som en astronaut
Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz.
Digital Post Lovpligtigt for alle over 15 år fra den 1. november 2014.
Målgrupper og netværk Målet er at få børnene ud og få sat en dagsorden om børns brug af naturen. Målgruppen er de voksne, der tager børnene i hånden eller.
Glogster Nu er det muligt at udskifte plancher og andre præsentationer i undervisningen med en digital præsentation, der kan kombinere tekst, lyd, billeder.
Haver til maver – KICK OFF dag Tårnby kommune Tirsdag d
 Isvinter er ved vintertide et ofte anvendt udtryk i medierne, men nogen meteorologisk definition af begrebet findes ikke.
Det brede kvalitetsbegreb
Tamfjerkræ vi anvender i køkkenet
Restaurant GoCook Sådan planlægger og afvikler du aktiviteten 1.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Årskursus i Hjertemotion
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Haiku.
Sammen om årsmøder og generalforsamlinger 2017
Shampoo design Frugten signalere frugtduft
Hvorfor græder du, Lille Bjørn?
Den gode, den onde og den grusomme
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Sæsonbetonet Menuplanlægning
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
Menu teori.
Hvad er en risikovurdering?
Præsentationens transcript:

”En årstid er en af de større inddelinger af året ”En årstid er en af de større inddelinger af året. Året bliver typisk inddelt i de 4 årstider forår, sommer, efterår og vinter ”. Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/%C3%85rstid   ”Grøntsager, der får forlænget deres naturlige sæson ved at ligge på kølelager, mister både smag og sundhed”. Kilde: http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Klimak oekken.aspx   ”Råvarer, der kan fås uden for deres naturlige sæson, har som regel ligget på kølelager siden høst, og det er en stor energisluger”. Kilde: http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Saesonske ma/Spis-efter-aarstiden.aspx   ”Spis efter årstiden. Frugt og grønt købt uden for deres naturlige sæson er ofte dyrket i opvarmede væksthuse, har ligget på kølelager eller er transporteret til landet langvejs fra”. Kilde: http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Klimakoekk en.aspx   ”Varieret kost er sund kost. Når du spiser årstidens frugt og grønt, får du de friskeste råvarer, som har den bedste smag og en naturlig høj næringsværdi”. Kilde: http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Klimakoekke n.aspx  

Lav jeres eget sæsonskema Undersøg frugt og grøntsortimentet i jeres lokale supermarked eller grønthandler. Hvad er i sæson, og hvad er ikke i sæson lige nu? Tag fotos, så du kan huske, hvordan de forskellige frugter og grøntsager ser ud. Evt. kan du klippe frugt og grøntbilleder ud af blade og reklamer.

Klassens egen ABC sæsonguide Sammenhold jeres eget sæsonskema med sæsonplakaten – og lav jeres egen ABC sæsonguide. I kan evt. finde flere oplysninger på: http://www.madpyramiden.dk/raavareleksikon

Klassens egen ABC sæsonguide Kilde: Økologisk Landsforening. Sæsonplakat. Lokaliseret d. 5. december 2011: www.okologi.dk Plakaten kan bestilles på tlf.: 87 32 27 00 eller via mail: info@okologi.dk

Klassens egen ABC sæsonguide Hvad er fordelene ved at købe sæsonens råvarer? Hvad er grunden til, at vi kan købe så mange råvarer udenfor sæsonen? Fx jordbær i december.