Notatteknik.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

Overordnet målsætning:
Portfolioeksamen Studieområde 2
Den store Tur guide Made by Socom.dk. Den store Tur guide Velkommen til Den store Tur guide •Her kan du: –Oprette nye turer –Tilmelde dig på en tur –Komme.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Faglig læsning Dagsorden
Struktur: ”Quiz og byt”
Læringsstile og lektier
Kapitel 3 Problemstillinger Håndtering af store datamængder
Elsker DU også at læse lektier?
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Faglig læsning 7. – 9. kl. Work-shops.
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
Det her talent foregår i nærheden af mig…
De sidste undervisningstimer
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Skift mellem flere åbne vinduer
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
Backoffice præsentation
Innovation og iværksætteri
Alder Navn Dato SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger ét høreapparat (højre øre) Jeg bruger to høreapparater (begge.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Dansk 1. klasse.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
© Jakob Fischer Jørgensen / VUC
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Fælles Akut Modtagelse
Min første søgning Hvad gør du, hvis du ikke finder bogen på hylden ?
Notatteknik Hvorfor Hvornår Hvordan.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Eksamen.
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Skriftlighed i biologi
Læseteknik eUX - REBSLAGERVEJ.
At tale om sexualitet.
NOTATTEKNIK EUX - REBSLAGERVEJ.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
SKABELON.
Layout og fremlæggelse
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 1: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Den Sociale Højskole/ Introduktionsdag ©Visionpool Aps Spilleregler i en god gruppe Workshop, Den Sociale Højskole, 9. juni 2008.
Vores relation til Gud: Når Gud taler. Hvordan kan jeg bede? Salmernes bog – Hjælp til at udtrykke både smerte og glæde Fadervor – Grundopskrift fra Jesus.
SRO SKRIV!.
Læsestrategier læseforståelse Skrive- og lyttestrategier
De seks tænkehatte (Edward de Bono)
Historie & Baggrund Effectoread - 20 års erfaring med læsetræningskurser FrontRead er blevet til gennem et samarbejde mellem virksomhederne CadPeople og.
Læring gennem registrering og indberetning
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Notatteknik.
Kategori 1 Kategori 2 Kategori 3 Kategori 4 Kategori
Litteratur.
Den gode tone Lse.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
DEN GODE STIL.
MUNDTLIG FREMSTILLING
DEN GODE STIL.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Den gode tone Lse.
Blondinen og den manglende 710
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
PRØVEN I SKRIFTLIG TYSK
Blackout poetry.
Præsentationens transcript:

Notatteknik

Hvorfor notatteknik? For at udvide din hukommelse For at du kan bearbejde det du hører det du læser det du ser For at du kan få en bedre eksamen For at du kan huske, hvad I aftalte i gruppen under projektet

Hvad skal jeg notere? Skriv noter til det du hører det du læser det du ser Skriv dine egne meninger og kommentarer Skriv ikke noter, du ikke forstår Skriv i stedet spørgsmål til det, du ikke forstår Få svar på spørgsmål, du har noteret Skriv kun vigtige ord og forklaringer af direkte

Hvordan skal jeg notere? Skriv, så du kan læse det senere Opdel siden i boks foroven til hovedemne, tid og sted, emne, kilde Smal kolonne i venstre side til underemner Bred kolonne i højre side til noter, kommentarer og spørgsmål

Stødvis notering Du lytter uden at skrive Du vurderer uden at skrive Du koncentrerer – hvad er vigtigt Du formulerer: underemne, stikord Du noterer samtidig med, at du lytter til det næste, der bliver sagt Bearbejd dine noter bagefter

Zig-zag notering Først: emneord i underemnekolonnen til venstre på siden Lyt uden at skrive Skriv først noter til det, du har hørt, når nyt emne starter Skriv nyt emne op i venstre kolonne Skriv først noter, når nyt emne starter Osv. Bearbejd dine noter bagefter

Mind map – Kreativ notatteknik Vend A4-papiret liggende (landscape) Tegn Cirkel i midten med emneord Grene med underemner Kviste med detaljer, spørgsmål, kommentarer, associationer mv. Lyt, vurder og formuler, før du skriver Brug evt. matchware-program på skolen

Fordele ved kreativ notatteknik Du får hurtigt overblik over emnet – det hele står på én side Du kan tegne dine egne bindelinjer mellem underemnerne Du kan selv skabe sammenhæng i det, du har hørt, læst og set Du kan læse på tværs