Kamerabaseret udpegning af svin TEST Torben Gregersen IHA/ASE

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb
Advertisements

Refleksion i kommunikationen
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Svingninger & Bølger Sidste Chance.
Bølger – Lys Redegør for bølgeudbredelsens centrale begreber herunder interferens. Redegør for gitterligningen og for det tilhørende forsøg. Redegør for.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
Vores syn og optiske illusioner
IT udvalgets evaluering af arbejdet 2010 Med udgangspunkt i kommissoriet Et næsten færdigt udkast Kommentarer udbedes Hvad mangler vi – hvad skal ændres?
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
JELD-WEN Danmark og Hærvejsmotorvejen.
Bytte   PowerPoint  .
Instruktion i Animation Shop
SMA Vores nye dagligdag ☺.
Banantesten Test de la banane: Klik for at fortsætte.
Beskyt din computer og dine data!
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Kombination af GPS og Computer Vision for sikker udendørs robot navigation Hans Jørgen Andersen Computer Vision og Medieteknologi laboratoriet Aalborg.
Udvikling – del II.
HJØRNESPARKS STRATEGI GÅ DIREKTE TIL HJØRNESPARK VARIANT
1. Ordreside: Køretøjerside: Brugereside: Timesedlerside: Beskederside: Oversigtskortside: Themeside: 19.
De ville ganske enkelt have spurgt om vej.
Koordinatsystemet Y-aksen 2. aksen X-aksen 1. aksen.
Relationer – børn og voksne
Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse Navn: Dato: Alder: Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger.
En socialt interaktiv applikation til smartphones.
Hvordan opnår vi succes? Vision og fællesskab om EPJ i regionen EPJ messedag, den 9. april 2013 Cheflæge, dr. med. Jørgen Schøler Kristensen, Hospitalsenheden.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 4. november 2005.
Distribuerte Objekter Våren 2010 Professor II Eric Jul F2 –
Tietgen Skolen Kvalitet og kvalitetssikring Review Test.
Sådan bruger Du et digitalvideokamera:SONY TRV 25E.
STJERNEN FORMÅL SITUATION MÅL TREND RESSOURCER TRADITION.
TPI U /2015.
1 UNION-FIND. 2 inddata: en følge af heltalspar (p, q); betydning: p er “forbundet med” q uddata: intet, hvis p og q er forbundet, ellers (p, q) Eksempel.
IIOSS-projektets overordnede formål Torben Gregersen IHA/ASE.
dinbundlinje.nu Din bundlinje nu! Nr. 1 Velkommen til Arbejdsgruppen Kampagne 2010 Hvad gør vi i Sønderjysk Landboforening?
Kommunikation Status og fremtid. Hjemmesiden får dagligt omkring 45 unikke besøgende. (+) 28% af de besøgende trykker videre for.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Nordisk forsøgssamarbejde - status og perspektiver Souschef Lars B. Kjær Landscentret | Planteavl Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
IT-supporter.
Alarm fra kamera – Push og mail
Omsorg for patienter i det endoskopiske afsnit. Styrer driften?  Stort flow af patienter  Korte kontakter  Øget instrumentel / teknologisk sygepleje.
Måneformørkelsen 21/ Jørgen Albertsen Greve Gymnasium Set fra Palma på Mallorca Længdegrad: Øst 02 o :31’:56’’ Breddegrad: Nord 39 o :31’:03’’
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Disposition Kort introduktion til Phag  29 Forsøgsopstilling Resultater Perspektiver.
Lunger.
Kamera-baseret tracking. 7 RFID Lys-projektør PC Monitor Målet Kamera.
De ville ganske enkelt have spurgt om vej.
Mobilitet og usability John Paulin Hansen. Situationer FlyBusMetroGaden.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 9. november 2004.
Kunstig Intelligens [ nicky ]. Agenda AI Overblik [1] –Deterministisk og Non-deterministisk –Hvad anvender vi ? AI i Produktionen [3] –Teori: Om den anvendte.
Forskningsprojekt om fysisk aktivitet og læring LCoMotion – Learning, Cognition and Motion - en del af projekt ”Læring i Bevægelse” Finansieret af Undervisningsministeriet.
AV/C Audio/Video Control. AV/C Digital Interface Command Set Kommandsæt til styring af AV udstyr på 1394 seriel bussen ved brug af IEC FCP mekanismen.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
”Testen-Af-Vesten”.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 1: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Her kan ses et udklip af min forside – tænke med min forside var at man skulle kunne se et lille preview af den side man ville besøge og at forsiden skulle.
Uge 30……. Snart..! Vi mødes på Verninge kro lørdag D kl. 7.30
Cloud Computing Model-View-Controller
Vision teknologier Formålet er indføring i vision teknologi og anvendelse sammen med robotter 2D vs. 3D Øvelser med smartkamera Programmering af vision.
Hvor tids Paradokser Klik for næste side .
Dette er en test af SONY`s nye teknologi
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
Tests v/Palle.
Klinisk biokemi frem mod 2020
Præsentationens transcript:

Kamerabaseret udpegning af svin TEST Torben Gregersen IHA/ASE

Laboratorietest – baseret på tracking af et antal plys-grise af denne type

Plys-grisene er monteret på LEGO-robotter og kører med konstant hastighed i mod hinanden i afrundede, rektangulære baner

Test-scenariet er en lille model af virkeligheden, en virtuel ”stald” med grise der bevæger sig.

Der monteres et kamera med fiskeøje-objektiv direkte over grisene Der monteres et kamera med fiskeøje-objektiv direkte over grisene. Kameraet er via Ethernet forbundet til en computer

Med fiskeøje-objektivet kan kameraet næsten ”se” sidelæns

Computeren ser her grisene med normalobjektiv Computeren ser her grisene med normalobjektiv. Grisene ”ses” cirka lige store. Hver gris trackes, så dets position kendes og gris #n kan udpeges

Computeren ser her grisene med fiskeøje-objektiv uden afstandskorrektion. Grisene ”ses” ikke som lige store. Det er vanskeligt at opretholde tracking på grisene, da de ikke ”ses” som lige store

Computeren ser her grisene med fiskeøje-objektiv og afstandskorrektion anvendes. Grisene ”ses” igen som lige store. Det er igen at opretholde tracking på grisene, da de igen ”ses” som lige store.

Computeren ser her grisene med fiskeøje-objektiv og afstandskorrektion anvendes. Grisene er lige nu tæt på hinanden – her er trackingen kritisk, men kan (som regel) opretholdes

Filmklip: Her ses at kameraet følger 3 plys-grise Filmklip: Her ses at kameraet følger 3 plys-grise. Trackingen på hver gris er markere med en oval, rød cirkel på ryggen af hver gris

Filmklip: Her ses at sammenhængen mellem grisenes bevægelse på ”stald”-gulvet og kamera/computers trackingen af de 3 grise.

Kamera og computer, som blev anvendt i laboratorieforsøget klargøres i stald. Der er igen 3 grise til rådighed. Denne gang er de levende og uforudsigelige.

Kamera og computer, som blev anvendt i laboratorieforsøget klargøres i stald. Der er igen 3 grise til rådighed. Denne gang er de levende og uforudsigelige.

Filmklip: Her forsøges tracking med normalobjektiv Filmklip: Her forsøges tracking med normalobjektiv. Grisene kommer hurtigt udenfor synsfeltet.

Filmklip: Her forsøges tracking med fiskeøje-objektiv uden afstandskompensation. De fjerneste grise synes meget små og er vanskelige at tracke.

Filmklip: Her trackes med fiskeøje-objektiv og afstandskompensation Filmklip: Her trackes med fiskeøje-objektiv og afstandskompensation. De fjerneste grise er kunstigt forstørret og er mulige at tracke.

Resultat af test i laboratorium Det er valgt som testkriterium i laboratorium at tracking skal kunne opretholdes i 8 minutter . Disse 8 minutter er en estimeret hyppighed for grises besøg hos en æde/drikke-lokation, hvor grisens position opdateres vha. RFID-registrering. Det er muligt at opretholde tracking på 3 grise med normalobjektiv og med fiskeøjeobjektiv kombineret med afstandskompensation i 8 minutter. Det er til gengæld ikke muligt at opretholde tracking mere end ca. 30 sekunder hvis der anvendes fiskeøjeobjektiv uden afstandskompensation.

Resultat af test i stald Det er valgt som testkriterium i stald at tracking skal kunne opretholdes i 8 minutter . Disse 8 minutter er en estimeret hyppighed for grises besøg hos en æde/drikke-lokation, hvor grisens position opdtares vha. RFID-registrering. Det er muligt at opretholde tracking på 3 grise med fiskeøjeobjektiv kombineret med afstandskompensation i 8 minutter. Det er til gengæld ikke muligt at opretholde tracking mere end ca. 30 sekunder hvis der anvendes fiskeøjeobjektiv uden afstandskompensation. Det er heller ikke muligt at opretholde tracking i lang tid hvis der anvendes standardobjektiv, da grisene hurtigt bevæger sig uden for standardobjektivets synsfelt.

Publicering af camera-vision algoritmen og testresultater Der er i maj/juni 2010 skrevet en artikel som beskriver Camera-Vision algoritmen og testresultaterne. Artiklen er ”submitted” til ”Computers and Electronics in Agriculture” Status: artiklen er p.t. under review og forventes snart publiceret.