Pronominer/Stedord (Fornöfn).

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Den lille Mads.
Her kommer en gammel kinesisk fortælling…
Hvordan bruger vi hans og sin?
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
At bruge disse to ord rigtigt
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Nonne historie.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Den urolige chef kigger på uret,
Med dejlige varme farver
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Menneskets fald og genoprejsning
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
ORDKLASSER I FARVER 2009.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Joken, der bringer dig held!
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
Livet som kristen - det koster -
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Og Jesus kom ind i Jeriko og gik gennem byen.. Dér var der en mand, som hed Zakæus, han var overtolder, og han var rig.
En Moderne Saga Frøkongen.
Moderne Kvinder Frøkongen.
Står i stedet for et navn
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
Joken, der bringer dig held!
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
»En mand havde to sønner
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Historien om skatteopkræveren Zakæus
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Den barmhjertige samaritaner
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
Livet er dejligt! Det består af en masse små dejlige øjeblikke...
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Skatteopkræveren Zakæus
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
Bulbjerg.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Præsentationens transcript:

Pronominer/Stedord (Fornöfn)

Hvad er..? Pronominer= den latinske betegnelse Stedord = den danske betegnelse Det er ord der kommer i stedet for ting, personer, navne o.s.v. Se s. 33 i Sådan siger man. Her kan kan se hvor klodset teksten bliver hvis man ikke bruger stedord.

Eksempler på stedord jeg du han hun det den mig dig ham hende det den vi I de os jer dem

Eignarfall (se s. 36) 1. pers: min/mit/mine 2. person: din/dit/dine 3. person: hans – hendes /sin/sit/sine 1.pers.flertal 2. pers.flertal 3. pers.flertal Vores jeres deres

Eksempler Har du set min nye cykel? Jeg så hans nye cykel i går. Vi har lige købt en ny bil. Den er meget større end jeres. Jeg har sagt til jer, at I ikke må lege sammen med dem. De kom ikke til tiden, det synes vi er så irriterende. Hjemme hos os kommer man altid til tiden.

Svar til opgave s. 35 Morten kaldte på Anders og Flemming: I må hellere komme ned. Postbudet har en pakke med til jer. De råbte op og kom susende ned ad trappen. I må ikke larme sådan, jeres mor sover. De satte sig ned og begyndte at åbne pakken. Det er nok en fødselsdagsgave til, sagde far, for jeg kender jeres fasters smukke håndskrift. Drengene rynkede på næsen: Så er det nok ikke noget særlig spændende, hun sender altid noget hjemmelavet. I burde skamme jer, sagde far. I fortjener ingen gaver, hvis I opfører jer på den måde.

Flere eksempler på stedord (se s. 38 i Sådan siger man) Nogen = einhver Nogle = sumir/nokkrir Ingen = einginn Intet = ekkert Den ene = annar Den anden = hinn Begge = báðir Man = maður Én = manni Éns = manns

Svar til s. 39 min, hende, hendes, mit, min, Hun, de, begge, Hun, de, deres, jeg, hvilket, de, deres, jeg, hende, nogen, min, hun, sit, ham, han, noget, denne.

Opgave Kan du se den pige der står derover? ___ er ___ nye kæreste! Er ___ rigtigt? Hvor lærte du ___ at kende? ___ gik i folkeskole sammen da ___ var børn. ___ far er en meget rig mand. ___ ejer en fabrik. Men ___ vil ikke have at ___ er kæreste med ___ datter. Så ___ må ikke se ___ sammen. Klik frem for at se svarene

Svar Kan du se den pige der står derover? Det/Hun er min nye kæreste! Er det rigtigt? Hvor lærte du hende at kende? Vi gik i folkeskole sammen da vi var børn. Hendes far er en meget rig mand. Han ejer en fabrik. Men han vil ikke have at jeg er kæreste med hans datter. Så han må ikke se os sammen.