Ombygning af VÆDDEREN Galathea3

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg vedr. Sundhed og produktion hos produktionsdyr
Advertisements

Søkortet, bredde- og længdegrader, positioner
Dato og tid • 13. juli juli 2013 – Mulighed for selv at rejse videre – To landsdele har turer der støder til… • Tidligt om morgenen d. 13. til sent.
Dias 1 Datalogisk Institut DIKU Business Club Klubmøde 3. feb 2011 DIKU Søndre Campus Vært: HCC-gruppen.
Dansk Mælkeproduktion
Forskningsstrategi på centerniveau
FORUM for Samfundets Beredskab
ADR (AUTOMATIC DELIVERY REWARDS ) (Nyt program - 1. september) LifePak ® (eksempel) – 72,40 PSV 401,60 DKK med 5 % rabat= 381,52 DKK (68,78 PSV) Fragt.
Udlandsophold til efteråret 2014
Ligninger af første grad i en variabel
Afrika Vaccinationer Malariaprofylakse Råd Difteri-tetanus (10 år)
Misvisning og deviation
Ekstra Ordinær Generalforsamling Grundejerforeningen Herstedlund etape 2 Søndag d. 29. november 2009 kl
Skal dit barn med på sommerkoloni ?
Atmosfæren.
Kick Off Broen til bedre sundhed - Parallelsession 2.
Kundeværdi.
Turen går til Indien Engelsk, religion, historie og idræt 3.G, uge 41.
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Brock Airlines En uddannelsesrejse Vejledende løsning.
Lektion 3 – Kompasretninger og kompasset
Behørigt udkig, søvagt, skibsførerens ansvar
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Globale virksomheders produktion under en pandemi 1.Sikre at produktionen er så normal som mulig. 2.Sikre medarbejdere mod aktuel sygdomstrussel.
E-læring i FRT Erik Hellbrandt Forsvarets Regnskabstjeneste 1 AFD og Dato.
GRUPPEOPGAVE: Udskiftning af ældre vindue med termorude: I en bolig med 30 m 2 vinduer, udskiftes de gamle termovinduer (u-værdi = 2,5 og g-værdi = 0,65)
FK CHEFGRUPPEMØDE Grundejerforeningens interesseundersøgelse - marts 2014 Grundejerforeningens generalforsamling 24. marts 2014.
Naturvidenskabelig metode. Dagligdags metoder Videnskabsteoretiske metoder.
Programklasser for bladhus Abonnement tænkes aggregeret til Kunde og associeret til Blad. Kunde bliver creator. Såvel Kunde som Blad kommer til at have.
Kampagne oplæg! Opstaldning og pasning af ammekøer med opdræt i vinterperioden
Klassifikation af indskrivningskategorier Fuldt finansieret af fakultetet Samfinansieret med ekstern partner Privatist Privatist PSV Studieadjunkt/-lektor.
1 & Om holdninger og holdningsændring blandt ledere og medarbejdere på sociale institutioner Evalueringsmedarbejder.
1 Kontrolordning Nedbrydning PROGRAM Status kontrolordningen 2008 –Anmeldelser –Kontrolbesøg Hjemmevirksomheden 2007 og 2008 –Kontrolbesøg Byggepladser.
Gl. Hellerup Der er brug for dig Min. 17 år Veje min. 50 kg. Være sund og rask.
E-publicering Ophavsretlige spørgsmål Harald v. Hielmcrone.
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Transport over Øresund. Indledning Visionen om (syd)Skåne og (øst)Sjælland som en samlet region (’Øresundsregionen’). Massive investeringer i infrastruktur.
Indsæt eller fjern værktøjslinier
turisme og Nationalpark Thy marts 2014
Strategiske analyser Parterne er enige om at gennemføre følgende strategiske analyser, der skal bidrage til at kortlægge fremtidens trafikale udfordringer.
Overenskomst til private dagtilbud. Udgangspunkter for en privat overenskomst Overenskomsten skulle være enkel og gennemskuelig Overenskomsten skulle.
Kvalitetsfondsbyggeri i Region Hovedstaden
Styrkeprofil / ressourcer i landsbyen.
Grunde til at jeg elsker dig
Hvordan håndterer en mindre virksomhed CSR?
Vælg et land. GHANA GAMBIA KENYA NIGERIA TANZANIA Op til 4 uger. Over 3 mdr. Ukendt. Op til 3 mdr. Rejsetider. Valgte lande og rejsetider. Kenya op til.
UDLANDSOPHOLD UDVEKSLINGSSTUDERENDE STUDIEOPHOLD I UDLANDET INTERNATIONALT KONTOR.
Specialerådet for Gynækologi og obstetrisk Kresten R. Petersen Ledende overlæge, dr. Med. Odense Universitetshospital Gynækologisk obstetrisk afdeling.
Svend Andersen, professor dr.theol. A A R H U S U N I V E R S I T E T CENTER FOR BIOETIK OG NANOETIK Etik i MTV.
Svend Andersen, professor dr.theol. A A R H U S U N I V E R S I T E T CENTER FOR BIOETIK OG NANOETIK MTV: Vaccination mod HPV Etiske aspekter.
Immunitetsstyring SUME Organer i immunsystemet Kilde: Landbrugsforlaget; Sundhed og Sygdom hos svin.
Perspektivering Kåre Mølbak Overlæge, dr.med Statens Serum Institut, Epidemiologisk afdeling.
DRIKKEVAND. DRIKKEVAND I VERDEN MERE END 663 MILLIONER MENNESKER UDEN VAND SYD FOR SAHARA UNICEF.
Decentral hjerterehabilitering
KOL 2017 Update Rune Pallesen.
Arbejdstilsynets Organisation
Søfartslovgivning og skibsadministration

Arbejdstilsynets Organisation
Anmelderpligtige sygdomme
Lokalt borgermøde om L 119.
PIC avl.
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Du kan indstille lige nøjagtig de produkter, du synes gør sig kvalificeret til årets bedste i de seks hovedkategorier. Du skal blot vælge en af hovedkategori.
STOP INFLUENZA Pas på dem, du passer på
Præsentationens transcript:

Ombygning af VÆDDEREN Galathea3 VÆDDEREN går på værft i Skagen – Carstensens Skibsværft – 13 JAN 2005. Her ligger den til for-ekspeditionen primo juli 2005.

Galathea3 Agterdækket Det er her pladsen er.

På agterdækket etableres 6 container-laboratorier i en slags landsby samt Nogle 10 fods containere til bl.a. frys og giftigt affald. Containerne skal indrettes i samarbejde med forskerne. Der etableres fiber datanetværk i containere og i skibet. Steen Silberg kommer tilbage til det. Der vil være en stor marinekran, som kan løfte grej rund på dækket. Den får en radius på 17 m.

Piston Core og Gravity Core lånes af GEUS Piston Core og Gravity Core lånes af GEUS. Der skal monteres en såkaldt englevinge på VÆDDEREN til operationen. Vi låner den store Box Core fra GEUS – den såkaldte BRUTALIX og en mindre Box Core fra Arktisk Station.

Kran og 5000m winch til profilering Galathea3 Kran og 5000m winch til profilering Vi arbejder med en plan om anskaffelse af 2 CTD i tilfælde af havari. Derudover låner vi måske en ekstra vandhenter.

Galathea3 Seismikken Vi låner udstyret fra Århus Universitet

Hydrografi winch og slæbefisk Galathea3 Hydrografi winch og slæbefisk Det er ikke afklaret hvilken type slæbefisk, men vi arbejder i øjeblikket med option på en modificeret ScanFish som kan give de data vi ønsker og operere til ca. 375 m dybde. Hydrografi winchen bliver placeret under helikopterdækket i styrbord side - dvs. højre side. Kabellængden bliver på 3000 m.

Galathea3 Agterskibet Agterskibet bliver en tæt arbejdsplads med mange funktionaliteter. Der vil være store krav til arbejdssikkerheden, som vil afhænge af hvilke operationer der gennemføres. Bemærk den store wire som går over containerne og ud agter. Hangaren: Den er indtil videre fri til fleksible formål for forskere, besætning og journalister og skolebørn. Så det vender vi tilbage til senere, men god forslag er velkomne.

Galathea3 BATWING Der installeres en multibeamen i forskibet med en ADCP (DANAs) og et 18 kHz dybhavsekkolod. Og en række mindre instrumenter: Der vil ude forskibet også vær et vandindtag koblet til en såkaldt FERRYBOX, så der kan analyseres vandprøver kontinuerligt under hele ekspeditionen. DMI installerer en mindre container og en vejrstation til kontinuerlige målinger på forskellige måder fx ozon-måling, nitrodioxin-måling samt måling af skypartikler. Der kommer desuden forskelligt trawl, slæder og net ombord.

Satellitkommunikation Galathea3 Satellitkommunikation Galathea ekspeditionen skal skal være online hele turen og helt ind i klasselokalerne… Der monteres en C-bånds antenne som medierne og skibet kan anvende jorden rundt. Den monteres i toppen af den højeste mast foran i skibet, hvilket skulle give de bedste modtagerforhold. Sammenfattende om udstyr: Dansk Ekspeditionsfond har efter rådgivning med forskere fået feed back undervejs vedrørende standard udstyret ombord og justeret det i forhold til projekterne. Der udestår en endelig afklaring af denne del af processen som vil finde sted med togtlederne og projekterne i begyndelsen af det nye. Der skal derudover tages stilling til hvilket speciel udstyr som forskerne kommer med og i hvilken udstrækning det kan lånes under hele ekspeditionen. Men der regnes nøje på skibets vægt og stabilitetsforhold i disse dage og værftet slutter designfasen i løbet af januar. Derfor er det meget vigtigt for os at vide om I forventer større udstyr ombord – ud over det jeg har omtalt i denne forbindelse.

Besætningen Galathea3 Søværnets besætning: 50 pladser Forskere: 32 pladser Journalister: 10(11) pladser Skolebørn: 3 pladser. Togtleder Gear Manager Søopmåler

Galathea3 Sundt skib Alle deltagere skal - i princippet - have Blåt Bevis inden de møder, hvilket svarer til Søfartsstyrelsens krav. Søværnet tager sig af helbredsundersøgelserne, der foregår på infirmeriet på Holmen. Helbredsundersøgelsen omfatter: Lægeundersøgelse, tandundersøgelse og vaccination. Der betales kun for vaccinationer. Søværnet er ansvarlig for lægestøtte under hele ekspeditionen. Kontaktperson: Overlæge Anny Biehl 32 66 40 51 Børnene kan ikke få et Blåt Bevis.

Galathea3 Vaccinationsprogram Alle deltagere på GALATHEA-3 - uanset rejsemål og længden af sejltid - skal vaccineres mod smitsom leverbetændelse (A+B), stivkrampe og difteri. Ved rejse til gul feberbælte (15 grader nord til 15 grader syd) skal der yderligere vaccineres mod gul feber. Ved rejse til Fjern Østen skal der vaccineres mod tyfus og kolera. Hvis rejsen indebærer at man skal i jungleområder i østen og i nærheden af vilde dyr skal, der vaccineres mod japansk hjernehindebetændelse samt evt. hundegalskab. Bemærk leverbetændelse tager 6 måneder, så Holmens Infirmeri vil gerne i gang med programmet i januar 2006.