Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Arbejdstilsynets Organisation

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Arbejdstilsynets Organisation"— Præsentationens transcript:

1 Arbejdstilsynets Organisation
TC Øst : Brian Brink Larsen – Christian Hee – Johannes Rytter Dethlefsen – Jan Vesth TC Syd: Lene Stubgaard – Marianne Lauritsen – Flemming Lindegaard TC Nord: Carsten Grønbech – Jørn N. Andersen – Britta Gribsholt.

2 Ensartethed Møder og fælles besøg på tværs af centrene.

3 Væsentlige ændringer af det der fylder:
Ændret lovgivning vedr. krav til sikkerhedsdokumentation. Visse ændringer i forbindelse med Seveso III. Ændringer i interne retningslinjer for håndtering af Seveso virksomheder herunder ensartethed af vores reaktioner i forhold til Arbejdstilsynets øvrige tilsynsområde. Ændring af de skrivelser der tilgår virksomheden ved afsluttende sagsbehandling

4 Ændring af lovgivningen
Arbejdstilsynet har ikke længere selvstændigt krav til hvordan sikkerhedsdokumentation skal foreligge fra kolonne 2 og 3 virksomheder. To væsentlige elementer er efterfølgende: Øget samarbejde med miljømyndigheden. Arbejdstilsynets egne muligheder for at stille krav om samme.

5 Seveso III Ensartet sagsbehandling.
Ændring af Beredsskabsstyrelsens krav til hvilke væsker der vurderes at være brandfarlige hvor grænsen ændres til at være 60 grader. Ændringen af klassificeringen af ammoniak til også at være brandfarlig.

6 Ændringer i interne retningslinjer
Nye kvalitetsprocedurer: Kvalitetsprocedure om Arbejdstilsynets ramme for kontrol med arbejdsmiljøet ved risiko for større uheld med farlige stoffer: Kvalitetsprocedure for behandling af sikkerhedsdokumentation. Kvalitetsprocedure omkring risikotilsyn Kvalitetsprocedure for større uheld.

7 Ændring af reaktioner. Som udgangspunkt følger vores reaktioner nu den måde der anvendes på Arbejdstilsynets øvrige områder. Der kommer to nye paradigmaer nemlig: Meddelelse uden påbud – er trådt i kraft. Meddelelse med påbud – afventer.

8 Meddelelse uden påbud Arbejdstilsynet afslutter sagsbehandlingen af jeres sikkerhedsdokumentation Grundlag Vurdering Det videre forløb Husk, at vi skal have besked om uheld

9 Meddelelse u. påbud Vurdering
På baggrund af de oplysninger, som I har givet i jeres sikkerhedsdokumentation af [dato for seneste version], og sagens forløb, har Arbejdstilsynet ikke fundet grundlag for at stille yderligere krav til jer efter Arbejdstilsynets risikobekendtgørelse. Det videre forløb Vi vil gennemgå sikkerhedsforholdene på jeres virksomhed igen, når vi sammen med de øvrige risikomyndigheder fører de tilsyn, der er fastlagt efter bestemmelserne i Miljøministeriets risikobekendtgørelse.


Download ppt "Arbejdstilsynets Organisation"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google