Det tekniske: PC:  Tryk Start, programmer, tilbehør, underholdning, lydoptager  Tryk på den røde optagerknap og indtal din lydfil  Når du er færdig.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

Open street maps på GPSén Gå ind på Siden er lang tid om at loade, så hav tålmodighed.
Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
Avatars i voki.com Om facilitering af mundtlighed i fremmedsprogsundervisningen.
Peder Ohrt  Start på Dagens Klik her Start på Dagens Klik her  5 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her 5 grundlæggende funktioner på Fronter Klik.
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
1 Download af musik fra netmusik.dk Sådan downloader og overfører man musikken til computer og MP3-afspiller.
Opgaver og svarark – til individuel brug
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Videregående pc-vejledning Modul 02: Harddisken 1 60+Bornholm.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
1 PC baseret dataanalyse og simulering PLAS. 2 Hjemmeside:
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Introduktion til CSS I gang med min første HTML & CSS hjemmeside.
Kursus i diasdesign1 •Opret en præsentation med flere dias •Vælg menuen Vis | Værktøjslinier | Tegning •Tryk Autofigurer •Vælg Handlingsknapper | Lyd (markøren.
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Netværksgruppe tysk 4 tysklærere fra div.gym:
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Lyd-ikonet er forsvundet
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
DANSK RIDE FORBUNDwww.rideforbund.dk21. august 2014 Introduktion til Course Tool af Rasmus Christian Kaae.
Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her 4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her  Vil du vide mere Klik her (introduktionsvideo.
Flyt den til din mp3 afspiller
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Lav en lydfortælling på computeren Find programmet Her kommer en kort i, hvordan du åbner Lydlab, og hvordan du arbejder med de mest elementære dele.
Kursus i. Indholdsfortegnelse Hvad kan programmet bruges til? Sådan kommer du i gang Gem dit projekt Skærmbilledet Lydsporets udseende Importer en lydfil.
UDDANNELSER I UDVIKLING – Rediger i Windows Movie Maker Brug det færdige produkt på mobiltelefon Optag video på mobil – 3gp Tag billeder på.
Kursus i.
Vejledning i testfunktionen på Absalon Testfunktionen er et værktøj som kan bruges til eksamen, status af de studerendes standspunkt eller som de studerende.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
I gang med FrontPage 2003 Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Det Internationale Område DIO  En samling materialer – udarbejdet individuelt eller i gruppe -, der dokumenterer din læreproces, din faglige udvikling,
Oversigtsvejledning til Lync 2013 FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken.
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
[Kursets titel] [INSTRUKTØR]. 4D Konsulenterne A/S Undervisning Udvikling og rådgivning Test og certificering.
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
OPGAVE 1 AF : MIA MARSCHALL Kommunikation / IT. XCF XCF er gimps eget format. Dette format gemmer både lag & gennemsigtighed. Ulempen ved xcf er, at den.
DWDK Øvelsesgang 2. Tegnsæt: utf-8 vs. iso Utf-8 = universelt tegnsæt Giver advarsel i validator Dokument skal gemmes i utf-8 format i notepad.
1 Skriftlighed på nye måder efter reformen Pædagogiske udfordringer: Bedre studiekompetence – større progression Mere fordybelse – bedre individuel vejledning.
LYD OG VIDEO Digitale Medier E /11 MENU DIGITALE MEDIER: FORMIDLING OG DESIGN CSS 2 LYD VIDEO.
DIEB-DEB3.1 Lektion 3: Øvelse 2 Oversigt: Instruktion.
Word 2007 F-Niveau Lektion 1 Keld Hinsch.
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
ViTre til MAC TalkingWeb. ViTre til MAC Version 1: (ViseOrd) Hjælpeprogram der kører i baggrunden. Oplæsning med highlight i ViTre læsevindue. Læsehjælp.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Kursus i.
Brian Svendsen og Hanne Larsen
GUIDE TIL OPRETTELSE AF DOKUMENTER
GUIDE TIL AFLEVERING AF OPGAVE
Hvordan ændrer jeg teksten på min hjemmeside?
Tips og tricks til PowerPoint
Kontakter, tilstedeværelse og chat
Kursus i.
GUIDE TIL AFLEVERING AF OPGAVE
Titel på kursuspræsentation
GUIDE TIL OPRETTELSE AF DOKUMENTER
Vejledning: Publicering af artikler på portalen.
Modul 6: ”Sådan skriver og sender du en ”
GUIDE TIL BRUGEN AF MAPPER I MINE DOKUMENTER
Præsentationens transcript:

Det tekniske: PC:  Tryk Start, programmer, tilbehør, underholdning, lydoptager  Tryk på den røde optagerknap og indtal din lydfil  Når du er færdig trykker du på stopknappen  Klik på filer, gem som, navngiv din fil navn, klasse, titel  Gem din lydfil i wav-format  Wav-filen kan uploades i Lectio, Fronter etc. ligesom et word dokument  Læreren kan åbne filen i Windows Media Player  Læreren kan rette ved at nedskrive sine kommentarer og uploade til den studerende  Læreren kan også selv indtale en lydfil med sine kommentarer og uploade til den studerende

Det tekniske: Mac:  Åbn programmet GarageBand (første gang skal programmet konfigureres)  Markér male/female voice  Tryk på den røde optagerknap og indtal din lydfil  Når du er færdig trykker du på playknappen og optagelsen stopper  Tryk på Del i den øverste menulinie  Tryk på Send sang til iTunes  Tryk på Del i vinduet  Markér filen i iTunes afspilningslisten og tryk to gange på den (ikke dobbeltklikke), så du kan omdøbe filen  Kald filen navn, klasse, titel

Det tekniske: Mac: (fortsat)  Tilpas størrelsen på dit iTunes vindue så du kan se skrivebordet bag iTunes vinduet  Markér lydfilen i iTunes afspilningslisten og træk den ud på skrivebordet (Drag and drop)  Mp4-filen kan uploades i Lectio, Fronter etc. ligesom et word dokument  Læreren kan åbne filen i iTunes  Læreren kan rette ved at nedskrive sine kommentarer og uploade til den studerende  Læreren kan også selv indtale en lydfil med sine kommentarer og uploade til den studerende

Det tekniske:  Hvis den studerende f. eks indtaler på mobiltelefon eller Mp3- afspiller, er det den studerendes ansvar at konvertere filen og aflevere i et format, som læreren kan åbne og lytte til  Læreren bør informere i hvilke formater, der kan afleveres.  PC: Wav til Windows Media Player  Mac: Mp3 eller Mp4 til iTunes

Fordele:  Brug af lydfiler i undervisningen har den fordel, at man kan bruge det som et ”individuelt asynkront sproglaboratorium” mellem de studerende og læreren  De studerende kan selv eksperimentere med det mundtlige i deres eget tempo og aflevere, når de er tilfredse med deres resultat  Den studerende er ikke tvunget til at udstille sig selv overfor hele klassen og har derved lettere ved at overkomme den barriere, der kan ligge i mundtlig sprogfærdighed  Kvantitativt har brug af lydfiler den fordel, at man har et helt hold (33 studerende) i gang med at tale på en gang i stedet for kun én af gangen

Fordele:  Arbejdsformen er rettet mod et produkt, som den studerende afleverer og det er derfor sværere for de studerende at slippe for at lave den mundtlige øvelse  Den studerende kan gemme sine lydfiler og bruge dem i sin portfolio og (forhåbentligt) notere en progression i sit mundtlige spansk  Læreren kan lytte, rette og give kommentarer, hvorpå den studerende kan aflevere sit forbedrede produkt igen  Læreren har mulighed for at give de studerende ”mundtlige afleveringer” med elevtid ◦ Det skal nævnes at ”mundtlige afleveringer” som lydfil godt kan opfattes som en skriftlig aflevering med elevtid. ◦ Jvf STX-bekendtgørelsen § 88, stk. 2  Skriftlige arbejder kan have form af (…) multimedieproduktioner mm.

Eksempler på brug af lydfiler:  Billedebeskrivelse  Ekstemporal tekst  Højtlæsning  Aflevering af mundtlige præsentationer, p. ej. ”Mi familia”  Aflevering af mundtlige besvarelser til grammatikopgaverne  Aflevering af mundtlige besvarelser til dagens læselektie og tilhørende spørgsmål  Indtaling af indtryk på spansk på studieturen eller umiddelbart efter at man har set en film  Læreren kan indtale korte klare opgaveinstruktioner til de studerende  Etc