PÅ Vejledning til Absalon – sådan laver du links i din kursusliste Brug ”tilføj” i venstre margin på den tomme kursusside for at tilføje filer, links osv.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Open street maps på GPSén Gå ind på Siden er lang tid om at loade, så hav tålmodighed.
Den store Tur guide Made by Socom.dk. Den store Tur guide Velkommen til Den store Tur guide •Her kan du: –Oprette nye turer –Tilmelde dig på en tur –Komme.
Jeg har brugt gratis billedebehandlingsprogrammet
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
1 Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt på vegne af en borger?                 Som betroet medarbejder.
- Folkebibliotekernes nye ebogsservice.
Peder Ohrt  Start på Dagens Klik her Start på Dagens Klik her  5 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her 5 grundlæggende funktioner på Fronter Klik.
GSAK – helt fra start Hvad er GSAK ? Download og installation GSAK
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Vejledning i weblog-værktøjet
Velkommen til vores færdige applikationsdesign til kurset CBC hos PDJA. Nederst på billede står fem kategorier, som indeholder materiale, features og værktøjer.
1 Download af musik fra netmusik.dk Sådan downloader og overfører man musikken til computer og MP3-afspiller.
Videregående pc-vejledning Modul 12: Tekstbehandling 2 60+Bornholm.
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
Administration af hkkbhbest.dk Guide til brug ved kursus onsdag den 16. februar 2011.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
WordPress Nyeste version af WordPress kan hentes her:
REGISTRERINGSDATABASEN
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Introduktion til CSS I gang med min første HTML & CSS hjemmeside.
Hvad er CURIS? CURIS er et IT-system til registrering af forskning og formidling på KU CURIS er navnet for Copenhagen University Research Information System.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
XB5S Biometrisk genkendelse Vejledning 02/07/2014 Version 1 Keld Flindt.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Grundejerforeningen Jægervangen
Lyd-ikonet er forsvundet
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Vejledning til arbejdet med faginddeling af ISSN-listen (tidsskriftslisten) (Tryk F5 for skærmvisning)
Foreløbig e-Læringsprogram til ændret søgeportal februar 2014 Simpel søgeportal.
TDNet Overvågning af ny forskning via tidsskrifters indholdsfortegnelser.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Vil du tilbagekalde en fuldmagt på vegne af en borger?
Sensus Tilgængelighed i PDF-filer - Adobe Professional Helene Nørgaard Bech Sensus ApS.
Eksempel på struktur på et Grundforløb
Udskiftning af password på tablet. Åben programmet KONE business channel Hvis du ikke har linket på skærmen, åben en browser og skriv Ssl.kone.com.
Vejledning i testfunktionen på Absalon Testfunktionen er et værktøj som kan bruges til eksamen, status af de studerendes standspunkt eller som de studerende.
Vil du kontrollere hvilken fuldmagt, en person har?
Vejledning til oprettelse af CV
Billeder.
Programteori for: [-titel-]
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Hidtil har det været besværligt og tidskrævende at oprette værktøjer og tilhørende reservedele. Man kunne ikke gennem værktøjets navn/nummer se hvilke.
Overskrift her Tilføj presentations titel i Sidehoved / sidefod. Vis > Sidehoved / sidefod Underoverskrift her Quickguide: Viderestilling på SP-portalen.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, en borger har fået? Som betroet medarbejder eller lignende kan du opnå mulighed for at se detaljer om en fuldmagt,
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
Publiceringsgenvej i OJS Send din færdigformaterede fil uden om det redaktionelle workflow og direkte til elektronisk publicering Denne publiceringsform.
Lidt hjælp til hjemmesiden Log ind Første gang du skal logge ind på siden skal du kigge nederst til højre og finde…. Log ind med det brugernavn og det.
HOW TO BLACKBOARD DETTE ER EN VEJLEDNINGSMANUAL TIL ANVENDELSE AF BB.
Manual Af Edu-Caching.
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
Kategori 1 Kategori 2 Kategori 3 Kategori 4 Kategori
Hvordan ændrer jeg teksten på min hjemmeside?
Skabelon mailopsætning
Din firmabrochure Dette er et godt sted at placere et idegrundlag
Opret fremmed kursus Blå kurser: Fremmed kurser
GUIDE TIL LOGIN PÅ SKOLEBORDET
Titel for begivenhed Dato for begivenhed Klokkeslæt for begivenhed
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
GUIDE TIL OPRETTELSE AF DOKUMENTER
Præsentationens transcript:

PÅ Vejledning til Absalon – sådan laver du links i din kursusliste Brug ”tilføj” i venstre margin på den tomme kursusside for at tilføje filer, links osv.

Når kursussiden skal bygges op, er det en god ide at inddele kursussiden i undermenuer/mapper for at holde siden overskuelig. Et nyt skærmbillede kommer frem. Giv mappen en titel og eventuelt en beskrivelse og tryk derefter på ”Gem” for at oprette mappen. Vælg ”tilføj mappe” for at lave undermenuer.

Vær opmærksom på at det er muligt at underinddele mapperne i nye mapper, så Hver enkelt mappe kan underinddeles i nye mapper, som igen kan underinddeles i nye mapper osv. – en sådan inddeling kan være en fordel når overskueligheden skal bevares.

Tryk på ”Tilføj” i venstre margin og vælg herefter ”Tilføj link” Hvordan man tilføjer et link til kursussiden: Sørg for at ændre boksen ”Åbn i” til ”Nyt vindue”, for at linket åbner i et pop-up vindue, Absalon kan ikke åbne links i samme vindue.

Hvordan man finder et link til brug på kursussiden: Det er en fordel at linke ved brug af artiklens DOI (Digital Object Finder), der er et elektronisk dokuments entydige identifikation, ligesom ISBN på bøger. DOI forandrer sig ikke, men følger derimod det elektroniske dokument den er tilknyttet. Læs mere om DOI her. 1. Når der linkes til tekster fundet igennem KB skal URL’en/webadressen starte med ellers virker linket ikke uden for campus. 2. Herefter følger resten af URL’en, som skal bestå af en DOI URL: af DOI nummer” 3. Linket vil se sådan ud: af DOI nummer”

Eksempel på linkning med DOI: Ved linkning til artiklen ”Learning commons: Bridging the academic and student affairs divide to enhance learning across campus”: URL’en i browseren ser således ud: 1&_user=641710&_coverDate=12%2F31%2F2005&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_a cct=C &_version=1&_urlVersion=0&_userid=641710&md5=e473801b23e64ebf3d40e1dc1ed &_user=641710&_coverDate=12%2F31%2F2005&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_a cct=C &_version=1&_urlVersion=0&_userid=641710&md5=e473801b23e64ebf3d40e1dc1ed Den kan ikke bruges til at linke med, for den har en session timeout der gør at linket ”dør”/løber ud. Gør i stedet sådan: 1. Find DOI nummeret: /j.resstr Her ses DOI øverst i artiklen. Det er forskelligt, hvor DOI er. Nogle gange optræder den i indholdsfortegnelsen og nogle gange nederst i dokumentet 2. Indtast URL’en således:

Udover DOI linkning kan du også anvende den stabile URL/permalinket. Den stabile URL finder du normalt på artikelforsiden. Udover linkning med DOI kan den stabile URL / permalinket også anvendes. Den stabile URL finder du normalt på artikelforsiden. Det er vigtigt at benytte stabile URL’er når der linkes uden brug af DOI, da mange links er sessionsindstillede, og webadressen derfor ændrer sig for hver gang man besøger siden.

Du kan finde søgbare og detaljerede forklaringer om Absalon i menuen Hjælp/Om