Minervamodellen MINERVA er et segmenteringsværktøj, der placerer den danske befolkning i 5 segmenter baseret på livsværdier.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gammelheds-Philosophy
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
At forholde sig professionelt Anne Skov
Tænk over den!!! Klik med musen for at gå videre..
Typiske forhold for børn med anden etnisk baggrund
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Fremtidens Videoforbruger
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Køb en hund!!.
I dag er temaet Visualisering
Psykoedukation til unge i OPUS
Frie informationer og kampen for demokrati Biblioteker og demokratisk dannelse.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Tv til hverdag. •Størstedelen af det der sendes, har et markant andet menneskesyn og værdigrundlag end biblen, og når vi ser det, påvirker det os! •Tv.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
Velkommen på biblioteket Vi glæder os til at få dig som bruger. Spørg bare, hvis du har brug for hjælp!
Vor tids paradoks Klik for næste side  I dag har vi større huse og mindre familier. Mere bekvemmelighed, men mindre tid.
Det her talent foregår i nærheden af mig…
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Sofies dejlige dag.
Måske er I bedste venner i et år,
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Dias 1 – kostkompasset udfoldet for rådet om fysisk aktivitet
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Jeg støtter barnet ved:
Gennem værdier og selvledelse til Danmarks bedste arbejdsplads
Tekstformidling på Internettet Claus Thor Nielsen – De nye læsere – Lektion 6 De nye læsere 1.Danskernes internetvaner 2.Læsernes adfærd på.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Hvilke rusmidler appellerer til de unge?
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Boligsocial årskonference 2012 Bag om nyhederne, 1. oktober 2012 Troels Mylenberg Ansv. chefred. Fyns Amts Avis.
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
SPONSOR ARBEJDET Wischmann Innovation © 13 trin på vejen Mod en god sponsoraftale. Wischmann Innovation ©
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
HVAD SIGER BIBLEN OM KVINDER SOM HANNE?. Hvem kan finde sig en dygtig hustru? For hun er langt mere værd end juveler.
Et mærkeligt skib.
Kvinder Ser sig i spejlet..
Livsstilsanalyse i Danmark
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Service Action Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 ”Servicejournalistikkens opgave er at levere livshjælp til det moderne.
Økologiske mejeriprodukter. Intertekstuelle citater fra Ron Underwoods Tremors (1990) David Lynchs Dune (1984) Merian C. Cooper og Ernest B. Schoedsacks.
Senior Festival Hvor ord svigter, ”taler musikken” Udarbejdet af: Peter, Younas, Katarina og Nina.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
DET GRÆNSELØSE ARBEJDSLIV 7 MINUTTER OM GRÆNSELØSHED.
Stress En folkesygdom?.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Portfolioprøve Iværksætter. Erhvervslære Økonomi Erfaring? - Budget fra SMART projekt - Budget fra Hallo-run - Overholde de budgetter der bliver lagt.
Den måde vi vælge at leve og indrette vores liv på.
Forbrugergrupper og behov
Livsstilsanalyse i Danmark
UDVIKLINGSKATALOG - A Lavt “D” kan udvikle sig ved at:
Vor tids paradoks Klik for næste side .
Kursus for personer med demens og pårørende
Præsentationens transcript:

Minervamodellen MINERVA er et segmenteringsværktøj, der placerer den danske befolkning i 5 segmenter baseret på livsværdier

Minervamodellen Hovedtræk Selvtillid Engageret Forbrug Aktivitet Rådvildhed Nydelse Tradition Individuelle Familie Skepsis overfor alt nyt Nærmiljø

Minervamodellen 26% Skimmer hverdagsaviser og faglitterære bøger – men der er ikke tid til fordybelse. Internettet bruges med stor iver til informationssøgning efter mottoet: Viden er magt. Kulturelt aktivt, gerne steder hvor man bliver set Selvtillid og forbrug Motto: Noget for noget Mentalitet: Storbyboer, kender ikke de andre i opgangen og nærer heller ikke ønske om det, men betragter storbyen som et rum af abstrakte muligheder, der venter på at blive realiseret. Alt hvad den blå person ejer, skal signalerer kvalitet og status. Det nyeste i musik, PC og TV er et must. Skønhed og velvære dyrkes i hjemmet. Uproblematisk forhold til samfundet, hæsblæsende tempo, stopper sjældent op for at tænke over tilværelsen. Lægger ikke vægt på gruppetilhørsforhold, kun hvis det er til egen interesse. Solidariteten er lav, men forventningerne til egne idéer og et ønske om at lede er store.

23% Minervamodellen Motto: Jeg sætter min hat som jeg vil Mentalitet:: Øboer, føler sig knyttet til de andre øboere, men er kritisk over for alle dem fra fastlandet. Cappuccinoen nydes på caféen mens samtalen drejer sig om, om Peter Høegs romaner kan oversættes til film. Flittig læser af Politiken og Weekendavisen eller Information. At rejse er at leve og en mulighed for at lære andre kulturer at kende Samværet med andre mennesker er det vigtigste, specielt familien. Medlemskab af professionelle foreninger og en stærk solidaritet overfor sin uddannelse eller sit fag. Det betyder at det grønne menneske identificerer sig med at være læge, arkitekt elle historiker. De grønne mennesker værdsætter både storbyen mange kulturtilbud og ser naturen som en kilde til store oplevelser

Minervamodellen Havearbejde og en stille pils er sagen. Ferien skal helst være en charterrejse, hvor alt er arrangeret. Stabilitet, tradition og gør-det selv Motto: Selvgjort er velgjort Mentalitet: Rodløse traditionalister Sætter sin selvstændighed meget højt og føler sig ikke tilknyttet til det store samfund. Betaler derfor ikke sin skat med glæde og synes sort arbejdet og byttehandler uden penge er en sportsgren. 20% Skeptisk overfor alt og mangler tillid til andre mennesker. Negativ holdning overfor nyt. ”Den gang jeg var ung” og ”min mor lavede..” er typisk det violette menneske.

Minervamodellen Sygdom, helse og motion kendes men det er lettere at tage medicin end gøre motion. Tradition, familie og det nære miljø Motto: Øst, vest hjemme bedst Mentalitet: Rodfæstede traditionalister Miljøet er vigtigt, hvis bare man kan betale sig til det. Forbrugsgoder er der ikke råd til men en tur i den lokale bingoklub er et højdepunkt. Jeg er en del af samfundet! Aktiv i mindre grupper – gerne foreninger, menighedsråd, bestyrelser osv.. 19% Arbejde skal overstås, det er fritiden der tæller og giver livet værdi og mening. Familie og venner ligger højt på prioritetslisten. Kaffen serveres sort med hjemmebag. Ugeblade og noveller læses flittigt

Minervamodellen 11% Rådvildhed og nydelse Motto: Tag ikke bekymringerne på forskud Mentalitet: Følger med strømmen Mange grå mennesker findes også på aftenskolerne Nydelse og underholdning er vigtig for det grå menneske, lige fra at spille bingo og tage på endagsturer over grænsen Unge grå går ofte op i deres udseende og bruger derfor ofte det lokale fitnesscenter. Weekenden tilbringes ofte på diverse værtshuse Årets sommerferie er ofte solferie i Europa eller sommerhusferie i Danmark.

Minervamodellen Her finder du hjælp: Det lokale kommunekontor Danmarks statistik: www.dst.dk Danmarks officielle hjemmeside: www.borger.dk Det lokale bibliotek Internettet, søg på: Minervamodellen Din virksomhed