Wegeners Granulomatose Fysioterapeut Sisse Berner

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Baggrundsviden og pædagogiske redskaber
Advertisements

Vinterbaderåd.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
oplevelse Smerte er en ubehagelig, sensorisk og emotionel ≈ sansning,
Psykisk arbejdsmiljø.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
NÅR INNOVATION GIVER ARBEJDSGLÆDE. Sav nu bare grenen over du sidder på – du bliver alligevel nødt til at finde en anden.
Træningsplanlægning At introducere nogle simple træningsprincipper til Ballerup Karateklub i forbindelse med træningsplanlægning mod et karatestævne i.
I dag er temaet Visualisering
FOKUS! På vores udvikling.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Psykoedukation til unge i OPUS
Idræt - også for sindslidende
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Velkommen til dag 3 omsorg for personer med demens
Forældremøde for U maj 2012 Dagsorden • Formålet med Play & Stay konceptet • Turneringsformater for u10 og u8 • Mål med træningen – selvtræning •
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
Husk at slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op.
Session 13: Advarselssignaler på depression og blandingstilstand Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Forældre- og fødselsforberedelse
Siddestilling og CP-børn
OPVARMNING IØ 2 Kirstine Ann Sørensen.
Mestring af ADHD som voksen.
Velkommen. Sund livsstil Regelmæssige mættende måltider (gerne 4-6 måltider) Kost som indeholder frugt og grønt Kost med rigt indhold af fuldkorn og.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Tema 1 Den gravide/parrets udvikling mod forældreskab FORÆLDRE- OG FØDSELSFORBEREDELSE.
Hverdagsliv med en kræftsygdom v. psykolog Ditte Tang Johansen
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Maskulinitet.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
Effektiv cykeltræning
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op
Træningsformer, Borg-skala og intensitet
Hvordan griber vi det an? En stor del af de ambulante patienter vil have behov for støtte til at være aktive i hverdagen.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Workshop Motivation og fokus på målet
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
VANDRELAUG FOR SMÅ MENNESKER. PROJEKTETS RAMMER OG FORMÅL.
Målet med hjerterehabilitering
Fysisk aktivitet Fysisk aktivitet har en lang række gavnlige virkninger på helbredet Musklerne og skelettet bliver styrkede Motorikken forbedres Immunforsvaret.
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
DLG i bevægelse Information om projektet. Hvorfor? DLG ønsker at give timelønnede medarbejdere muligheden for at forbedre deres sundhed Både medarbejderne.
Hvad kan jeg opnå ved træning?
Anbefalinger. Forebyggelse  minutters træning (svarende til rask gang) hver dag, eller  Minimum 4 timer om ugen  Må.
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Stress En folkesygdom?.
Derfor skal vi STRÆKKE UD når vi kan
Mærk dig selv.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
Unipolar depression – Patienter og pårørende 4 og 5
Hvordan skal man se ud? Hvem kan træne? Alle kan træne Alle kan træne MEN –Cleares af lægen –Forskel på behandling og forebyggelse –Målsætning –Vælge.
Velkommen til Atroseskolen Velkommen til Anden session 1.
Velkommen til Tværfaglig Smertecenter - TSC Introduktionsmøde.
Velkommen til Atroseskolen
Tag snakken – bryd vanerne
ProcesPLAN MODUL 1 MODUL 2 Dag 1 Forberedelse:
Præsentationens transcript:

Wegeners Granulomatose Fysioterapeut Sisse Berner Fredericia 25 sep. 2010 Wegeners Granulomatose Fysioterapeut Sisse Berner

1 2 3 Hvad skal vi nå i dag Præsentation Øvelser Træning Afslutning Sisse Berner

Sisse Berner Fysioterapeut Efteruddannelse BAT Pilates Smertekursus 1 Sisse Berner Fysioterapeut Efteruddannelse BAT Pilates Smertekursus Aabenraa kommune - genoptræning

Træning: regelmæssig hensigtsmæssig uhensigtsmæssig 2 Træning: regelmæssig hensigtsmæssig uhensigtsmæssig Sisse Berner

Træning: Bevare eller forbedre vores mobilitet og fleksibilitet Det værste vi kan gøre er at lade vores krop være passiv, at sætte os hen og være inaktive. Så bliver vi stive, og får tiltagende svære ved selv enkle bevægelser og dagligdagsgøremål vil kunne virke uoverkommelige. Træning: På sigt skulle vi gerne kunne mærke et øget velvære, et støtte overskud både fysisk og psykisk/ mentalt. En øget grad af tolerance over for stressorer, herunder også smerter. En positiv spiral.

Regelmæssig træning Vi sikre, at vi har den bedst mulige grund- kondition, styrker kroppen og mindsker risikoen for infektionssygdomme. Vi styrker vores muskler, forbedre kredsløbet – blodcirkulationen, forbedre vores udholdenhed. Og når vi bliver ramt af infektionssygdomme, vil vi som regel komme os hurtigere og dermed også være mindre udtrættet efterfølgende.

Uhensigtsmæssig træning: Overbelastning: symptomer på overbelastning kan være øgede smerter, ødem/ ledhævelse. Led – og muskel ØMHED medfører ikke risiko for at udvikle destruktive forandringer. Smerter er et signal fra kroppen om, at vi skal passe på. At vi er ved at overbelaste nogle af kroppens struktur og at vi skal stoppe med en given aktivitet. Start ikke for hårdt op. Forskellige former for smerter, - akutte smerter ; pludseligt opstående, kroniske smerter, karakteriseres som smerter, der varer en måned ud over det forventelige.

Uhensigtsmæssig træning Forskelligt hvor tolerante vi er overfor smerter. Utryghed giver øgede smerter, mens tryghed giver større tolerance. Glæde/ depression. Vigtigt at kende sin egen smertegrænse eller tolerancetærskel. Evt. Aktivitetsdagbog/ smertedagbog. Bevidsthed om egen døgnrytme for bedst planlægning af træningstidspunkt. Smerter/ aktiviteter : rød, gul, grøn. Lige så vigtigt at kende til smertelindring, hvad virker bedst for mig. Varme- kolde pakninger, smertestillende, hvile o.l. Dårlig samvittighed over ikke at komme af sted/ få trænet.

Hvordan træner jeg hensigtsmæssigt? Det er vigtigt at holde sig fysisk aktiv under hensyntagen til status i centralnervesystemet, kredsløb, hjerte- og lungefunktionen. Træn i det grønne og gule område, aldrig det røde. Træn i små doser, evt. Efter æggeur, stop inden du er udmattet. Sæt dig små overskuelige mål. Lav evt. en ide liste over aktiviteter til gode dage og til mindre gode dage.

Hvilken træning/ motionsform skal jeg vælge? Træning i varmtvandsbassin, aqua spinding, motionscykel, pilates – fysio pilates er en mere hensynstagende variation, Mensendieck gymnastik, tai-chi, ridning, svømning, cykling, træning i motionscenter under supervision.

3 Efter Træning Sisse Berner

EFTER TRÆNING God hvile efter træning, sørg for at få ladet op igen. Hold en dags ”hvile” – kroppen har brug for at restituere, i mellem træning. En daglig gåtur kan for nogle være godt, andre kan måske opleve en daglig gåtur som ”for meget”. Registrer hvordan du har det efter bevægelse til dagen efter. Du må gerne mærke ømhed, men ikke smerter som nærmer sig det røde felt. Ømheden skal fortage sig i løbet af det efterfølgende døgn, ellers skal træningen justeres og tilpasses.

Øvelser

? Lige et øjeblik... Dette er ikke en endegyldig løsning på, hvad rigtig og bedst motion/ bevægelse er for netop dig, men jeg håber, du er blevet inspireret og har fået lyst til at bevæge dig også fremover. Brug hinanden – del jeres erfaringer Tak fordi jeg måtte komme Sisse Berner