Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til dag 3 omsorg for personer med demens

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til dag 3 omsorg for personer med demens"— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til dag 3 omsorg for personer med demens
omsorg for personer med demens maj 2014 Velkommen til dag 3 omsorg for personer med demens

2 Dagens program Registrering Opsamling på i går
omsorg for personer med demens maj 2014 Dagens program Registrering Opsamling på i går Livshistorier arbejde videre med case og formidling Hverdagsliv – kommunikation og hjælpemidler Tak for nu

3 Jeg holder af hverdagen
omsorg for personer med demens maj 2014 Jeg holder af hverdagen Morgenkyssene Postens smæld i entréen Kaffelugten Den rituelle vandring til købmanden om hjørnet efter mælk, cigaretter, aviser - Selv gennem alle dens irritationer Bussen der skramler udenfor på gaden Telefonen der uafladelig forstyrrer det smukkeste, blankeste stillestående ingenting i mit akvarium Fuglene der pipper fra deres bur Den gamle nabo der ser forbi Ungen der skal hentes i børnehaven netop som man er kommet i gang Den konstante indkøbsliste i jakkelommen med sine faste krav om kød, kartofler, kaffe og kiks Dan Turéll (1984)

4 omsorg for personer med demens maj 2014
Hverdagen

5 -er identitetsskabende
omsorg for personer med demens maj 2014 Hverdagens aktiviteter: -skaber roller og vaner -giver tryghed -er identitetsskabende -....men hvad sker der så, når man får demens og ikke kan klare sig?

6 Hvilken indflydelse har demens på hverdagens aktiviteter?
omsorg for personer med demens maj 2014 Hvilken indflydelse har demens på hverdagens aktiviteter? Amnesi Adfærd Afasi Adfærd Afasi Agnosi Apraksi Amnesi Adfærd Afasi Amnesi Agnosi Apraksi Agnosi Apraksi

7 Hvordan sikres en så høj selvstændighed som mulig:
omsorg for personer med demens maj 2014 • Graduering af aktivitet og deltagelse • Målrettet og tilpasset kommunikation • Tekniske hjælpemidler • Fysisk aktivitet Hvordan sikres en så høj selvstændighed som mulig:

8 Graduering af aktivitet og deltagelse
omsorg for personer med demens maj 2014 Graduering af aktivitet og deltagelse Med baggrund i borgerens livshistorie findes aktiviteter, der er kendte / automatiserede

9 Målrettet og tilpasset kommunikation
omsorg for personer med demens maj 2014 Målrettet og tilpasset kommunikation - billeder Hvem er hvem? Hæng billeder med navne på familiemedlemmer, venner og andre op på opslagstavlen eller væggen. Hvor er hvad? Markér dørene i boligen og skabs- og skuffedøre med billede eller navn på rummet eller indholdet. Hvordan gør man? Vis med billeder, hvordan man trin for trin bruger for eksempel (op)vaskemaskinen.

10 numre /billeder og stort display.
omsorg for personer med demens maj 2014 Hjælpemidler • Alarm på komfuret, til strygejernet o.lign. • En elektrisk tandbørste, så det bliver nemmere at passe på tænder. • En telefon, som er let at ringe op fra, med indkodede numre /billeder og stort display. • ID-kort, hvor der står navn, kontaktperson, og at man har en demenssygdom. • GPS

11 Huskeur med lyd og-eller vibration
omsorg for personer med demens maj 2014 Hjælpemidler til hukommelsen MEMOdayplanner Huskeur med lyd og-eller vibration Mem-X Se mere på:

12 • det sociale netværk bliver mindre
omsorg for personer med demens maj 2014 Fysisk træning og motion På grund af de kognitive forandringer ved demens bruges kroppen oftest mindre. Det skyldes bl.a • det sociale netværk bliver mindre • man får sværere ved at huske eller finde vej • overblik og initiativ svækkes Målet for fysisk træning er ikke kun at bedre funktionsevne, bevægelighed, kredsløb og kondition, men også at støtte identitetsfølelsen.

13 Tak for nu Hvad har du fået med dig fra i dag?
omsorg for personer med demens maj 2014 Tak for nu Hvad har du fået med dig fra i dag? Hvad vil du have fokus på til vi ses igen?


Download ppt "Velkommen til dag 3 omsorg for personer med demens"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google