Forslag til ændret håndtering af målepunkter og målere

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Solceller i kommuner den 8. okt Hvilke økonomiske udfordringer og muligheder har Skive Kommune oplevet ifbm. opførelse af solceller? Økonomiske udfordringer.
Advertisements

En fremtidssikret planlægningsløsning
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
13 SEPTEMBER 2012 TIPS OG TRICKS OM KOMMUNEPLANTILLÆG 1 Brugerseminar 2012 Tips og tricks om kommuneplantillæg Hanne Klit Johansen, Byplanlægger, afdeling.
Teststrategi Engrosmodellen
Datakvalitetsstrategi Engrosmodellen
Status for Datakonsistens
Engrosmodel - Data Kvalitet - Data Migrering - Test
2009NOEA/IT - Databaser/arkitektur1 Databaser Introduktion - Arkitektur Introduktion DBMS-arkitektur Datamodeller.
Leveringspligt vs. Forsyningspligt
Design – en definition Dyrehaveskolen.
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
Teststrategi Engrosmodellen
Opstartsmøde fase 2: Implementering og etablering af miljøerne
Velkommen til Energinet.dk’s oplæg om årsbaseret nettoafregning
Datamigreringsstrategi Engrosmodellen
Dato - Dok.nr.1 Dialogforum Afregningsgrundlag Et par spørgsmål fra dialogforum.
3. møde – Risikoanalyse og pre-cutover
Würth Danmark A/S Etableret 1964 i DK 500 medarbejdere i DK
Dato - Dok.nr.1 Engrosmodellen - Kort status Dialogforum
Dok Engrosmodellen Dialogforum 5. Marts 2014.
AFSÆTNING A – Schønberg
DataHub Migreringsgruppe Erritsø 29. februar 2012 kl
Dato - Dok.nr.1 Dialogforum - Engrosmodel
Solcelleanlæg Øernes Revision Peter Hansen Registreret revisor Medlem af FSR – danske revisorer De nye regler mest interessant for udvalgte virksomheder.
Programklasser for bladhus Den efterfølgende beskrivelse er ikke komplet. Der er ikke taget afsæt i use cases, sekvensdiagrammer og operationsbeskrivelser.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
1 DataHub statusmåling September DataHub statusmåling Energinet.dk udsender hver måned et spørgeskema til samtlige aktører på elmarkedet, mhp. at.
07.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2001 © Funktioner Oversigt, principper og teknikker Kapitel 7.
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Teknik- og implementeringsgruppen
Dato - Dok.nr.1 Engrosmodellen BRS-arbejdet. Status Første arbejdsgruppemøde er afholdt 30 BRS er næsten færdige Resterende BRS’er er afhængige af forsyningspligt.
Stig Irming-Pedersen ASP.NET MVC Partner Copenhagen Software.
4.lektion: Det økonomiske kredsløb og de økonomiske konjunkturer
Teknik- og implementeringsgruppen
Ledigheden falder for alle aldersgrupper
Contextual design Opgave F gruppe Mål Videndeling: Alle medarbejder hos HP Element skal være i stand til at hente information ud af systemet.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
Velkommen! Åhavnen. Nettoafregningsordningen Større køb end salg.
Forslag til Kommuneplan 2009 Klima Task Force Klimaarbejdet i Hjørring Kommune I Kommuneplanen står der: Hjørring Kommune følger den globale debat om klima.
Gode råd: Planlæg din præsentation: Indledning (sæt scenen) Indhold (handling) Afslutning (løsning eller perspektiv) Find inspiration til din præsentation.
Danmark er mere afhængig af omverden end omverden er af Danmark Energiens Topmøde 2014 Charlotte Søndergren Dansk Energi.
Gode råd: Planlæg din præsentation: Indledning (sæt scenen) Indhold (handling) Afslutning (løsning eller perspektiv) Find inspiration til din præsentation.
Jeopardy Del 1: Mikroøkonomi. ØkonomiMarkedetElasticitetMarkedsfejlStat og marked
25. september 2016SYD ENERGIDia nr. 1 Driftsoptimering af distributionsnettet via fjernaflæsningsudstyr 10. juni 2008.
Ny version af Stofmisbrugsdatabasen Webserviceindberetning 15. november 2011.
Dialogforum - Engrosmodel
Engrosmodellen - Kort status
Hvad er benchmarking Benchmarking betegner et forbillede, som udgør udgangspunktet for bedømmelsen af en præstation i en eller anden henseende. Benchmarking.
Leveringspligt vs. Forsyningspligt
3. møde – Risikoanalyse og pre-cutover
Status for Datakonsistens
Virksomhedens formue (arbejdskapital) Fremtidige investeringer.
Forslag til ændret håndtering af målepunkter og målere

Engrosmodel - Data Kvalitet - Data Migrering - Test
Funktionsevne og Funktionsnedsættelse
Afregningsgrundlag Et par spørgsmål fra dialogforum
Engrosmodellen BRS-arbejdet Dato - Dok.nr..
Programklasser for bladhus
Ny bekendtgørelse Erhvervsstyrelsen
Fælleskommunale arkitekturmål 2018
Årets resultat Det har vi arbejdet med! Net tarif 2018 Nøgletal
[Projektnavn] Post mortem
Datafordeleren på ondt og godt
DK: Indledende: Jeg er jeres vært, og jeg har ansvaret for jer, mens I er her – og for, at I forlader bygningen igen, når vores møde er slut. I bedes derfor.
Replanlægning GD1 Test & Implementering torsdag d. 18. september 2014
Fælleskommunale arkitekturmål 2018
Digital aflevering.
Præsentationens transcript:

Forslag til ændret håndtering af målepunkter og målere Engrosmodellen Forslag til ændret håndtering af målepunkter og målere Dato - Dok.nr.

Baggrund Ikke muligt at fremsende tællerstande for husholdningskunder med solcelleanlæg (nettoafregningsgruppe 6) Manglende målepunkter til afregning af visse afgifter for nettoafregnede installlationer Generelt udfordringer med at håndtere informations flow omkring nettoafregnede målepunkter Begrænsninger i håndteringen af installationer med flere målere Begrænsninger i håndteringen af tilknytning af engrosydelser/afgifter Dato - Dok.nr.

Ny model Introduktion af parent/child struktur Introduktion af nye målepunktstyper Håndtering af alle målepunktstyper med tilhørende stamdatafelter via EDI Nye definitioner Afregningsrelevant målepunkt Målepunktet indgår i enten balance- eller engrosafregning Målepunktet er en forudsætning for en korrekt fakturering jfr. Faktureringsbekendtgørelsen Målepunktet er nødvendigt for at overføre lovpligtig information fra netvirksomheden til elkunden Målepunktsart Fysisk – Målepunktet har en og kun en måler Virtuelt – Forbrug/produktion på målepunktet er beregnet af netvirksomheden baseret på flere målere eller er uden måler Beregnet – Forbrug på målepunktet er beregnet i DataHub (blokeret for indsendelse af forbrug/produktion) Dato - Dok.nr.

Parent og child-målepunkter Ethvert afregningsrelevant målepunkt i DataHub er enten et parent-målepunkt (E17/E18) eller et child-målepunkt (teknisk målepunkt Parent-målepunkter indgår i balanceafregningen og er synlige i markedet Et parent-målepunkt kan have et eller flere child-målepunkter, der markedsmæssigt håndteres sammen med parent-målepunktet Et child-målepunkt er oprettet: for at håndtere den situation, hvor engrosafregning eller afgiftsafregning ikke kan baseres direkte på energimængderne, som registreres på parent- målepunktet for at indgå som under-målepunkt til E17/E18 målepunkter (e.g. M1, M2 og M3) Child-målepunktet kan have tilknytninger af abonnementer, tariffer, afgifter og gebyrer. Tariffer og afgifter vil i givet fald blive afregnet baseret på energimængderne på child-målepunktet Dato - Dok.nr.

Målere Ethvert fysisk målepunkt har tilknyttet en og kun en måler i DataHub. Måleren er identificeret gennem et af netvirksomheden valgt målernummer. Dato - Dok.nr.

Udfordringen Applikationsmæssig Håndtering af parent/child struktur (net og el) Nye felter og datastrukturer kan resultere i opdatering af enkelte RSM Datamæssig Håndtering af parent/child struktur Implementering Er alle målepunkter allerede tilstede i DataHub? Tilknytning af nye målepunktstyper og parent til tekniske målepunkter Eksisterer de tekniske målepunkter i aktørernes stamdataregister/applikation, således at EDI-udveksling af stamdata er mulig? Få ressourcer hos netvirksomheder, der fuldt ud forstår nettoafregning Dato - Dok.nr.

Håndtering af solcelleinstallationer (grp. 6) Installationen oprettes i DataHub med et parent-målepunkt (E17) med op til fire child-målepunkter (D04, D12, D13 og D16) E17 målepunktet vil som hidtil være synligt i markedet og netvirksomhederne indsender som hidtil nettoforbrug til dette målepunkt Til E17-målepunktet kan der knyttes følgende child-målepunkter: Et D04-målepunkt, hvor netvirksomheden indsender information om evt. overskudsproduktion Et D12-målepunkt, hvor netvirksomheden indsender energimængden leveret til net med tilhørende tællerstand Et D13-målepunkt, hvor netvirksomheden indsender energimængden forbrugt fra net med tilhørende tællerstand Et D16-målepunkt, hvor netvirksomheden indsender energimængden, der skal anvendes som grundlag for rådighedsbetaling Dato - Dok.nr.