Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Solceller i kommuner den 8. okt. 2013 Hvilke økonomiske udfordringer og muligheder har Skive Kommune oplevet ifbm. opførelse af solceller? Økonomiske udfordringer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Solceller i kommuner den 8. okt. 2013 Hvilke økonomiske udfordringer og muligheder har Skive Kommune oplevet ifbm. opførelse af solceller? Økonomiske udfordringer."— Præsentationens transcript:

1 Solceller i kommuner den 8. okt. 2013 Hvilke økonomiske udfordringer og muligheder har Skive Kommune oplevet ifbm. opførelse af solceller? Økonomiske udfordringer og muligheder eksemplificeret i et af kommunens konkrete solcelleprojekter. Økonomieksempel for solceller i et af kommunens konkrete solcelleprojekter.

2 Solceller i kommuner den 8. okt. 2013 Pointe 1: Kommunerne skal ikke lade Energiforsyningsloven stå i vejen for udbredelsen af solceller. Skive Kommune har fundet frem til gangbare løsninger. (Eksempel) Pointe 2: Låneregler giver kommunerne mulighed for fordelagtige lån til solcelleprojekter (Eksempel)

3 Solceller på Skive Kommunes bygninger •Skive kommune har installeret for ca. 45 mio. kr. solceller. •Projektet er udvidet med 3 mio. kr. som installeres på den gl. Nettoordning før 19.november 2012. •I 2013 skulle indstilles til politikerne at investere yderligere 2,3 mio. kr. i solceller, men udsat pga. de nye regler der nu skal efterleves.

4 Solceller på Skive Kommunes bygninger •I 2013 skulle indstilles til politikerne at investere yderligere 2,3 mio. kr. i solceller, men udsat pga. de nye regler der nu skal efterleves. •VE loven er siden foråret ændret 4 gange, og det er vel nærmest umuligt at sætte solceller op i en kommune, som reglerne er nu. •Der skal ansøges Energinet.dk (pulje på 400 MWh) •Timeafregning, egetforbruget i dagtimerne skal være højt •Der afregnes med 60 øre for ”salg” •Kommunen (bygningen) bliver elproducent, så der skal oprettes energiselskab, hvis ikke der dispenseres. •Der er risiko for at overskud bliver modregnet bloktilskud.

5 Solceller er stadig en vigtig medspiller til at kunne nå sine kommunens klimamål Med de nye regler for afregning af solcellestrøm skal der nu kigges anderledes på bygningen, som skal have solceller. Man skal have styr på, hvor stor andel bygningen bruger, mens solen skinner. Kommunale bygninger ser ud til at have ca. 25-40 % elforbrug i dagtimerne, hvor solcellerne vil producere strømmen (bortset fra weekender). Man kan se på andre løsninger f.eks. batteriløsninger, hvor en større del af den producerede strøm kan anvendes i bygningen, når solen er gået ned. Installation af solceller på bygninger er nemme og sikre til reduktion Af bygningens elforbrug, set i forhold til vindmøller på tage og bygninger

6

7

8

9 Solceller før 19. november 2012, i alt 3,0 mio. kr. Færdiggøres inden 31.12.2013

10 Batteri-løsning til fremtidens solcelleinstallation? Således at egetforbruget blive større

11 BATTERILØSNING TIL SOLCELLEANLÆG Nyhed 2013 Solens indstråling sker i dagtimerne når der ikke er forbrug i husstanden. Denne løsning er et alternativ til traditionelle solcelleanlæg, men i stedet for at levere produceret strøm til nettet gemmes elektriciteten på batterilager og kan forbruges i aften og natte timerne. Batteri systemet kan anvendes til nye- eller eksisterende solcelleanlæg og er leveret med kvalitetsbatterier fra den verdenskendte batteriproducent EVE Energy. 8000Wp system med Poly / Mono krystallinske moduler med lagerkapacitet på 8 kWh. Tilpassede løsninger fra 1 – 100 kWp

12 www.energibyenskive.dk www.energibyenskive.dk www.skive.dkwww.skive.dk mipe@skivekommune.dk


Download ppt "Solceller i kommuner den 8. okt. 2013 Hvilke økonomiske udfordringer og muligheder har Skive Kommune oplevet ifbm. opførelse af solceller? Økonomiske udfordringer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google